Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise düzeyi 2014 EKPSS'ye girecekler kimler, tanışma konuşma..?

arkadaşlar ben silahlı kuvvetlerden %65 malulen emekli oldum. ekpss sınavına girebilirmiyim

yargı yayın evinin yayınladığı akıllı adam emss kitabını tavsiye ederim çok kapsamlı kitap

@akadir emekliysen daha niye giriyosun sınava , hiç işi olmayıpta bu sınavı kazanmaya çok ihtiyacı olan insanlar var..

akadir;

giremezsin daha bir çok emekli olmayıp memur olmak isteyenlerinde hevesini kırmazsan iyi olur

çigdem çelebi;

Çiğdem Hanım bana özel mesaj göndererek kitabımı nereden aldığımı sormuşsunuz. Ben de size aynı şekilde özel mesajla cevap vermek istedim ama posta kutunuz dolu olduğu için mesajım gitmiyor. Ben de yazayım o zaman. Kitabı internetten araştırdım, Ankara'da kitapçılar çarşısından aldım. İnternette araştırdığım sitede satışı yoktu zaten sadece tanıtımı vardı. İyi çalışmalar dilerim...

Kitap doğru ama sitenin ismine aldanmayın. Kitap Yargı Yayınevine değil Akıllı Adam Yayınlarına ait. Yargı Yayınevi'nin kitaplarını pek tavsiye etmiyorum, konuları ağır oluyor, insan çalışma hevesini yitiriyor.

merhaba bırsey sorucam ben henuz lıse mezunu degılım acıkcası engellıyım ve raporumda gelmedı noksanlıktan gerı gonderdıler bırdaha ıslemlerımı yaptırıcam acık ogretımden lıseyı okuyorum ama ekpss gırme hakkım var mı ?

bende açık öğretimde okuyorum son bi sınav kaldı bitecek sen kaçıncı dönemdesim kredin kaç

159 puanım var ve son sınavda bıtırme ımkanım yok buyuk ıhtımal nısan ayı sınavlarında bıtecek

nisanda bitirirsen girebilirsin bende ocakta bitiriyorum 7 kredim kaldı mutlaka bitirmeye çalış Allah kolaylıklar versin

Çanakkale'ye gidin şehitliğe bakın orda en çok yatan şehit neredendir?  Halep'ten yani Suriyeli deyip nefret ettiğiniz kardeşiniz bu topraklarda kan dökmüş emek vermiş can vermiş sadece Suriye'den değil bir çok ülkeden şehit yatan var Çanakkale şehitliğinde ayrıca sınavsız parasız üniversiteye giriyorlar yalan yanlış bilgiler yaymak kanıt olamadan, gözünüzle görmeden sadece Müslümanlar arasında kin nefret duygusunu yaymanın göstergesidir. Önce telefonu kaldırıp üniversiteleri arayın sonra gelip buraya yazın şu üniversite yetkilisiyle konuştum Suriyeliyi sınavsız aldı beni almadı burada klavye başına geçip saçma sapan şeyler yazmak kolaydır Suriyeli Türkçe bilmiyor ülkesinde aldığı eğitim Arapça ve İngilizce Türkiye'de üniversiteye yerleşmişse sınavsız ve bu öğrenci mezun oluyorsa demek çok başarılı bir öğrencidir gidin bakın Avrupa'da çağdaş ülkelerde yerli yabancı ayrımcılığı yapmadan başarılı öğrencilere desteğe, burs imkanlarına, akla hizmetlere bu yüzden gelişmişler sizlerde hangi akla hizmet ediyorsunuz düşündürücü!!! ayrıca küçük bir hatırlatma her yabancı öğrenci kendi ülkesinde üniversiteye yerleşmek için sınava giriyor diplomasını alının teriyle kazanıyor denklik yapıp öylece yurtdışında uluslararası öğrenci olabiliyor tekrar sınava girmesine gerek kalmıyor yoksa Çin den, Arap ülkelerinden, Hindistan'dan v.b gibi uluslararası öğrenciler Türkiye'ye eğitim için geldiklerinde denklik yapmayıp Türkçe ÖSS sınavına mı girecekler uluslararası ilişkileri bilmeden araştırmadan konuşmak çok komik diğerleri de araştırmadan hemen onaylamak daha komik

Çanakkaleyi iyi analiz etmek gerekir bu birincisi oralarda yaşayan ataları unutmadık çünkü osmanlı yedi düvele hükmetmiş idi doğal olarak oralardan gelenlerin kim olduğu bellidir. bugün almanyada ve bir çok ülkede Türk var alman vatandaşı bir savaş çıkıyor ama doğum yeri almanya diye almanlar mı savaşmış oluyor :D neyse çok bilmiş gibi girmişsiniz konuya ama ucu bir yere dokunduğu belli apoyu besleyen ve kendi ülke savunmasından kaçan insanlar ve bu işe sebep veren şuanki başımızdakilerin yürüttüğü siyaset hani suriyeye gireceklerdi ne oldu birilerinin projelerinin kuklasıyız ötesi yok benim vatanımda önce can derim ben sonra canan suriyeliler konusuna gelincede sizden çok daha fazla ilgileniyorum Allah 'a çok şükür üniversiteleri arayınca öyle almıyoruz alıyoruz gibi cevaplarda vermezler komik olmayın lütfen çalıştığım işyerinin 4. katında kaymakamlık var neyin nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Hastahanede bu ülkede vergi ödeyenlerin zor muayene olduğu o parası bu parası alınmasına karşın suriyelilerin her yerde şartsız tedavi edilmesi sıkıntıdır. Aldığın kamplarda bunun önlemini alırsın, bir çoğu dileniyor, bir çoğu hırsızlık yapıyor fuhuş yapanları bile var , eeee başımızdakiler kabadayılık yaptılar ceremesini halk çekiyor orada yazdıklarımın birçoğunu es geçmişsiniz mesela engellilerin sınava tabi tutulması kadroların boş olduğu halde doldurulmaması ve 2014 bakanın açıklaması kemer sıkma politikası yoksa bu memleketin evlatlarına neden yok suriyeliler savaştıysa en çok onlardan şehit varsa bırakıp gidelim o zaman vatanımızı :) düne kadar apoyu besleyenler kimlerdi acep .........................................................................

arkadaşlar ben silahlı kuvvetlerden e malulen emekli oldum. ekpss sınavına girebilirmiyim
Sınava girebilirsiniz kazanıp atanmanız halinde malulen emekliliğinizi iptal ederek çalışma hayatına atılırsınız.

bu sınava girmek için yüzde kaç rapor olmak zorunda arkadaşlar

tşkler ben yüzde 32 bi raporum var ama devlet hastanesinde kaza yapmış oldum aracın sigortası için girdim heyete onuda 32 verdiler malül emeklilik için girmedim bu heyete malül emeklilik için girsem yüzde 40 verirlermi

guluzar;
fena değil başlarda pek anlamıyordum türkçede sorun vardı tarih gayet iyi açıklayıcı

Yakında paylaşımlara başlarım arkadaşlar sizler için hep beraber çalışırız burdan konu konu snra hep birlikte soru çözeriz :)

Bio;
bir an evvel basla bence zamn daraldı. ozellikle matematik alanında sıkıntım çok .:)

Ben başlayalı 1 sene oldu :) malum 1997 mezunuyum :D mat bendede sıkıntı 45 soru hedef ve net stratejim böyle

Bu arada yaşıyormuydun kaç zamandır yoksun sanki genelde pek göremedim yorumlarını...

inşalah hedefini tutrursun:) ben 2 aydır falan apor icin ugrastım.şimdide sınv telaşı sardı onunla ugraşıyorum :)

yaa benimde matematik sakat ama gecen sene 2012 ömssde matematik hariç hepsi fulldu 85 puan aldım

2014 yılında yapılması planlanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) kadar, 2012 yılında yapılan sınava girmiş olan engellilerden kaçının atamasının yapılacağı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına soruldu.

Milletvekili Osman Faruk LOĞOĞLU tarafından verilen soru önergesi ile, 2012 yılında gerçekleştirilen sınavın sonuçlarına göre yapılacak atamalar konusu Meclis gündemine taşındı.

Verdiği önergede;

-Engellilerin kamuda istihdamı için 29 Nisan 2012 tarihinde, eski adıyla Özürlü Memur Seçme Sınavı(ÖMSS) yapıldığını ve sınava yaklaşık 120 bin kişinin katıldığını,

-Sınavdan sonra 2012 ve 2013 yıllarında yapılan atamalarla toplam 11.180 engellinin atamasının yapıldığını,

-Devlet Personel Başkanlığı’na göre kamudaki engelli memur kadrosu açığının 23 bin 360 olduğunu ve yeni kurulan bakanlıklar da hesaba katıldığında bu sayının 27 binin üzerinde olduğunun ileri sürüldüğünü,

-Kadro ihtiyacı ve şimdiye kadar atanan engellilerin sayısını göz önünde bulunduran ve ÖMSS’den yeterli puanı almış olan engellilerin, bir sonraki sınavın yapılacağı 2014 yılına kadar yeni bir atama yapılmasını beklediklerini,

-Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamaların daha önce verilen sözlerle çelişmesinin, atama bekleyen engellileri ve ailelerini tedirgin ettiğini

belirten Milletvekili LOĞOĞLU, konuya ilişkin olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN tarafından şu sorulara cevap verilmesini istedi.

1- 2014 yılında yapılacağı söylenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na

(EKPSS) kadar 2012 yılında sınava giren engelli vatandaşlarımızdan kaçı boş kadrolara atanacaktır?

2- 2012 ve 2013 yılında yapılan atamalardan sonra Kasım 2013 itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında engelli memur kadrosunun durumu nedir? Kaç boş kadro vardır? Boş kadroların kurumlara göre dökümü nedir?

3- Boş tutulan kadrolara ilişkin olarak 5763 sayılı kanun hükümlerine göre işlem yapılmış mıdır?

4- 2014 yılında yapılacağı söylenen EKPSS için kadro bildirimlerinin dökümü nedir?

5- 2012 ÖMSS sınavından yeterli puanı alıp ataması yapılmayan kaç engelli vatandaşımız vardır? Başka bir ifadeyle puan sıralamasına göre ilk 10 binin içinde yer alıp açıkta kalan var mıdır?

6- 2012’de yapılan sınava giren ve yeterli puanı alan engelli vatandaşlarımız atanabilmek için tekrar 2014 yılında yapılacak sınava mı gireceklerdir? Eğer öyleyse, bunun gerekçesi nedir?

7- Orta öğretim mezunu engelli vatandaşlarımıza ayrılan kadro oranının düşük olmasının gerekçesi nedir?

Üst Alt