Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Lisans okuyan kişi EKPSS'ye Önlisans'tan mı, Ortaöğretim'den mi girer?
Hemen ortaögretim demeyip detayli cevap yazsaydiniz iyi olurdu.Alternatifli sorudur bu; 2. Sinifi bitirmisse 3. sinifta ise ve alttan dersi yoksa önlisans olarak girer sinava.Yada 2. Sinifta ise alttan dersi yoksa gecici önlisans belgesi alir ve önlisansdan girer sinava.Bu dediklerim uymuyorsa alttan dersi var ise ortaögretimden girer sinava.
Basvurudan önce alttan dersi verirse gecici önlisans belgesi alabilir.Ìki üniversite mi okuyor yoksa sadece aöf iktisat mi okuyor?Eger dersini veremezse ortaögretimden girer maalesef.Maalesef dedim bir sürü (gecen sene 47 bin lise basvurmustu), seneye bu rakam daha cok olabilir.
2012 ömss olmadi ki.Sorunuzu da anlayamadim dogal olarak.Her halükarda eger 2. sinifin dersini sinavin basvuru anina kadar veremezse ortaögretimden girer sinava
Evet öyle, o önlisans ise aöf belgeyi verirse olur, aöf artik öyle gecici belge vermiyor diye bir yerde okumustum.Ben örgün üniversite okudugunu varsayarak yazdim.