Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunuyum. Lise diplomam ile EKPSS'ye başvurabilir miyim?

moook

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
işletme mezunuyum, 2014 yılı sınavına girdim, yerleşemedim. lise diplomam imam hatip lisesi. lise diplomam ile başvursam diyanete girebilirim diye düşündüm. olma ihtimali nedir acaba

En son mezuniyet hangi seviyeden ise ondan alınırsınız. Liseden alınmanız bu durumda mümkün değil.

sınava hangi düzeyden girdiysen ona bakıcaksın.

ilk olarak ünversiteden girdim 2016 yılındaki sınavda lise olarak girebilirmiyim.

Yukarıda söylediğim gibi sorunuzun cevabı ama zaten bunu bir artı olarak görmeyin. Kabaca bir örnek vermek gerekirse, Lise'den 90 alan açıkta kaldı, Lisans'tan 70 alan gitti.

Lisans mezunu olarak girenler Lise mezunu olarak girenlere göre daha az olduğu için ve atamalarda en çok Lisans mezunlarına kontenjan verildiği için Lisans mezunu olarak girmek daha mantıklıdır.

en son hangi okuldan mezun olduysan ondan girmek zorundasın zaten ösym bunu anlıyor merak etme elenirsin direk

Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğinceTeknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihrazetmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, SağlıkTeknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, EKPSS tercih işlemlerinde enüst öğrenim düzeyinden EKPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indekikadrolara başvuru yapabileceklerdir.

Üst Alt