Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunu olarak 2016 EKPSS'ye girip önlisans diploması ile tercih..?

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi,
2016 EKPSS'ye Lise mezunu olarak giren kişi bu yıl Ön Lisanstan mezun olmuştur,
bugün yayınlanan klavuzu birkaç kere okumamıza rağmen net bir yargıya varamadık.
2016 yılında yapılan EKPSS'ye, Ön lisanstan ne zaman olacağını kestirememiş ve
sınava Lise mezunu olarak girmiş, ancak bu yıl Ön Lisans mezunu olmuş arkadaşım
tercih yapabilir mi? yapabiliyor ise Ön Lisans'a göre mi tercih yapması gerekir değerli bilgilerinizi
rica ediyoruz.

lise, önlisans ve lisans sınavları ayrı ayrıdır. yani sorular farklı bu yüzden hangisinin sınavına girdi ise ona göre tercih yapması lazım bence. ama ben yanlış biliyorda olabilirim.

2016 EKPSS 2.Tercihi Yapabilir Miyim?

Ben 2016 yılında Ortaöğretim mezunu olarak Ekpss'ye girdim. 1.tercihte yerleşemedim. 2017 Şubat ayında Ön lisans mezunu oldum. Şuan 2016 Ekpss 2.tercih yapabilir miyim? Veya 2018 yılında yapılacak olan Ekpss'ye Önlisans olarak tekrar mı girmem gerekiyor?

engelli_biri
Az önce bu konu hakkında paylaşımı ben yaptım. Siz bunu benim için mi yazdınız yoksa tesadüf mü oldu?

yuksel77
Merhaba tamamen tesadüf,
ancak paylaşım linkini verirseniz orayı da inceleyip bilgi edinmek isterim.

isterseniz rehber öğretmene bile danışabilirsiniz.Hangi düzeyde sınava girmişseniz o düzeyde tercih verebiliyorsununuz,ne yazık ki öyle bir hakkınız yok. Seneye önlisans düzeyinde sınava girebilirsiniz.(ek olarak bunuda belirtelim)

Orta öğretim sinavina girdiyseniz o yonde tercih yapacaksiniz sonra atanirsiniz kurum içi yukselme sinavi ile ilerliye bilirsiniz ilk bir yil aday memur oldugunuz icin kurum içi yukselme olsa bile giremesiniz sonraki sinavlari takip edin yanliz lise duzeyi sinava girdiyseniz sakin onlisan secmeyin tercihler boşa gider

Ortaogretimden sinava girip onlisans tercihi yapamazsiniz. Eger mezun olacak durumdaysaniz onlisansdan sinava girmeniz gerekiyordu diye biliyorum. Yanilma ihtimalim cok az ama yinede diger arkadaslarda yardimci olacaklardir.

bünyamint

Ama arkadas ortaogretim sorularini cozdu ve puani ortaogretimdeki puan, nasil onlisans tercih edecek ki? Bu konu ozellikle son siniftakiler icin sorun oluyor.

Şöyle ki ortaöğretim kamu engelli personel alımı için İşkur'a gittim. Danışmanım Şubat'ta ön lisans mezunu olduğun için iş başvurusu yapamazsın ayretten 2016 EKPSS'ye ortaöğretim için tercih yapamazsın dedi.
Ben 2016 EKPSS ortaöğretim tercihi yapmak istiyordum ama işkur danışmanım tercih yapamazsın dedi.

Tercih yaparsın atanırsan liseden atanırsın önlisans istiyorsan 2018 i bekleyeceksin

Evet ayni seyi konusuyoruz. Ortaogretimden tabiki tercih yapabilir, ben onlisans icin dedim. Bir sonraki sinavda zaten onlisans olarak girecek.

Değerli zamanınızı ayırıp fikir ve düşüncelerinizle elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmışınız hepinize teşekkür ederim.
O halde Liseden yapacağız tercihleri puanımız 76,9.

Yapamazsın ortaöğretimden girdiyse ortaöğretimden tercih yapmak zorunda, 2018 ekpss sınavına önlisanstan girebilir onda sıkıntı olmaz, inşAllah istediğiniz gibi olur memur olarak atanırsınız..

Yapamazsınız hocam. Çünkü en üst neyi okuduysanız onu kabul görüyor ösym. Bende 2 yıl muhasebe 3 4 işletme 4 yıllığa tamamladım muhasebe süleyman demirel ünv diplomam çöp oldu. 4 yıldan sonra 2 yıllık bir bölüm okuyorum onu 4 yıllığa tamamladığım zaman hem işletme hem şuan okuduğum bölümle ikisini birden tercih edebilecek miyim ben de onu bilmiyorum.

Adminin dikkatine;
(BAŞLIĞI) yanlış yazmışınız
düzeltmenizi rica ediyorum.
Doğrusu; 2016 EKPSS (LİSE) mezunu olarak giren kişi bu yıl Ön Lisans mezunu olmuştur!
Tercih yapabilir mi? yapabiliyor ise hangi mezuniyete göre tercih yapması gerekir.
Bilgilerinizi rica ederim.

[FONT=sans-serif]Adminin dikkatine;[/FONT]
[FONT=sans-serif](BAŞLIĞI) yanlış yazmışınız[/FONT]
[FONT=sans-serif]düzeltmenizi rica ediyorum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Doğrusu; 2016 EKPSS (LİSE) mezunu olarak giren kişi bu yıl Ön Lisans mezunu olmuştur![/FONT]
[FONT=sans-serif]Tercih yapabilir mi? yapabiliyor ise hangi mezuniyete göre tercih yapması gerekir.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bilgilerinizi rica ederim.[/FONT]

Üst Alt