Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunları önlisans veya lise kategorisine başvurabilir mi?

csharpci

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Lisans mezunları hem lisans hem de önlisans mezunu ise önlisanstanda tercih yapabilir mi ? Eğer yapamıyorsa önlisans tan mezun olduğu halde niye tercih yapamıyor ? Bu bir haksızlık değil midir ?Adam lisanstan atanamazsa ama önlisanstan daha düşük puan alanlar atanırsa bu adamın hakkının hesabını Allah sormazmı ? Kim çıkardı bu lisanstan mezun olanlar önlisans ve lise kadrolarına yerleşemez kanunu. Kim çıkardıysa bu hak yiyen adam cehenneme gitmeyecekse, cehennem kimler için yaratıldı ? Buradan o adamı Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize şikayet ediyorum.

Danıştay'ın kararı var bu mesele ile alakalı. KPSS lisans klavuzunu incelerseniz, teknik ve sağlık alanında lise mezunları, lisans bitirseler dahi önlisans ve lise olarak tercih yapabilecekler. Bu KPSS için geçerli E-KPSS için bir madde yoktu.

ne Kadar yüksek okul okursan şansın o kadar artar. sen neyin kafasını yaşıyorsun :) Herkes kendı grubunda yarışıyor.
Lise : 49000 kişi ile yarısıyor.
sen Lisans: 5000 Kişi ile yarısıyorsun. bilmem anlatabildim mi :)

ÖĞRENİM DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ
Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, adaylar alt öğrenim düzey(ler)indeki (ortaöğretim, önlisans) mezuniyetlerini de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıdını sağlayabilecekler ve KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru
yapabileceklerdir.
Bu sınav sonucuna bağlı ilk yerleştirme için tercihler, 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alınacaktır. Yukarıda yer alan Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince adaylar, ortaöğretim ve varsa ön lisans bilgilerinin sisteme kaydını, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 3-14 Kasım 2014 tarihleri arasında yaptırabileceklerdir.

15. SINAVIN HANGİ OTURUMUNA/OTURU

O zaman sonbaharda önlisans KPSS sınavına girerim ben. bu bilgi için çok teşekkür ederim. 78,8 le EKPSS den atanamazsam belki önlisanstan KPSS ile atanırım.

Lisans mezunuysanız lisanstan girebilirsiniz. Önlisans ise önlisanstan.
1.600.000 lise mezunuyla Lisans puanıyla yarışacaksınız. Çok handikap var.

O zaman bence haksızlık var. Bizim lisans sınavı çok daha zor oluyor. Beni önlisans veya lise sınavına girmemi sağlamaları gerekir.

O zaman bence haksızlık var. Bizim lisans sınavı çok daha zor oluyor. Beni önlisans veya lise sınavına girmemi sağlamaları gerekir.
O taraftan bakınca öyle fakat bu taraftan da Lise ve Önlisans mezunları Lisanstan kadro seçemiyor.Onların kadrolarını dolduruyorsunuz. O kadar da olsun.

lise ve önlisans mezunları sınavlardan başarısız olduğu için Lisans okumaya hak kazanamamış. Lisanstan mezun olamamış. Ama ben hem lise den hem de önlisanstan hem de lisansdan mezun oldum. Beni diplomalarım var. Her lisans mezunu da lise den zaten mezun oldu. Özel sektörde iş bulamayan lisans mezunu işçi olarak çalışınca cezai yaptırım yok. Ama kamu da lisans mezunu lise mezunlarının başvurduğu alanda başvuru yapamıyor ve işçi olarak çalışamıyor. Madem öyle Özel sektörde de lisans mezunları işçi olarak çalışamasın. Bir yerde öyle başka yerde böyle olmaz. Her heryerde aynı haklar olmalı.

O zaman bir lisans mezunu, bir lise mezununun kadrosuna göz dikiyorsa, onda bir yetersizlik mevcuttur.Emsalleri yükselme peşindeyken alçaklarda gezmek ya hazımsızlıktır ya da açgözlülüktür.

O gözle bakmayalım olaya. Çünkü o zaman lise mezunlarının hepsi yetersiz sonucu ortaya çıkar.

csharpci;

O gözle bakınca kocaman bir kibir ve ego çıkar ortaya.

sen niye başkalarının hakkını yemeye çalışıyorsun

Ben bu ayin sonunda saglik hizmetleri meslek yuksekokulundan evde bakim teknikeri olarak mezun olacagim. Gecen sene onlisanstan kpssye girdim. Liseden hemsirelik mezunuyum. Burdan mezun olunca lise diplomam yanmayacak diye bisey duydum acaba ne kadar dogru? Ayrica onlisans puanimla ortaogretim tercih de yapabilecek miyim? Her kafadan bir ses cikiyor yardimci olur musunuz?

Üst Alt