Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lenf ödem çözücü pantolon hakkında bilgisi olan var mı? Bu ürünü Bağ-Kur ödüyor mu?

erhan_metin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babam kasığından olduğu ameliyatta lenf bezleri alındığı için ayağı sürekli şişiyor, ödem oluşuyor. Gittiği kalp damar cerrahı LEnf ödem çözücü pantolonu tavsiye etti. Babam bağkur emeklisi. Lenf ödem çözücü pantolonu bağkurun ödeyip ödemediği konusunda birçok kişiyle konuşmasına rağmen bir sonuç alamadı.
20 kişiyle görüştü ama sadece İstanbul'da bir medikalci bu pantolonu bağkurun verdiğini idda etti. Ama parayı bana ödeyecksiniz sonra bağkurdan alacaksınız dedi. Doktorumuza söylediğimizde ise bize bu parayı medikale ödeyip bağkurdan alma yasasının kaldırıldığını söyledi
.Bu pantolonu bağkur ödeyip ödemediği konusunda bize yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (ssk + bağkur + Emekli sandığı) hangi ürüne ne kadar ödeme yapacağı, Sağlık Uygulama Tebliği'nde belirtilir. Ben baktım bu tebliğe ama Lenf Ödem Çözücü Pantolon'a dair bir şey göremedim.

Bu tebliğde yer almayan ve/fakat tedavi edici özelliğinden dolayı sağlık raporuyla alınması önerilen ürünler için SGK ödeme yapabiliyor. Ama bunun için o ürünün kullanılmasının zorunlu olduğuna dair rapor gerek. O rapor ve fatura ile birlikte SGK'ya başvurulabilir. Ödeme yapar mı, bilemem.

Not: Medikalciler "bize öde git sen SGK'dan al" diyorsa, bence bu, SGK'nın ödeme yapmadığı anlamında okunabilir...

arkadaşım bende lenfödem hastasıyım. lenfödem çorabını doktor yazıyor oda yurt dışında örülüyor bunuda tabiki medikalciler getirtiyor. bildiğim kadarıyla devlet bi kısmını karşılıyor ama ne kadarını bilmiyorum çünkü ben almadım. pantolon farklı b,işeymi acaba onuda bilmiyorum ilk kez duydum ama büyk ihtimal çoraba diyorladır. ben çorap alan arkadaşlara sorarım yinede ne kadar ödemişler. babanıza geçmiş olsun.

lenf ödem hastasıyım

Arkadaşlar ben de yaklaşık 6 yıldır lenf ödem hastasıyım. Sağ bacağımda diğer bacağıma da geçme ihtimali var. Ben peyderpey farklı tarihlerde farklı marka lenf ödem bası giysisi denilen çorapları temin ettim. Son aldığım dışında hepsinin bedeline yakın bir ödeme yapıldı( Emekli sandığı tarafından ) Son aldığım çorap 2008 dönemindeydi ve bu arad ben de SGK olarak çalışmaya başladım. Verdiğim bedel 1850 TL, SGK dan ödenen bedel Mart 2010 da ödendi 146 TL. Ayrıca yönetmelikte bizim hastalığımız tanımlı bile değil.

arkadaşlar bu pantolon denilen şey lenf drenaj cihazıdır ve bunu bizim devletimiz ödemiyor. sayın oturan boğa yazınızda '[FONT=sans-serif] ürünün kullanılmasının zorunlu olduğuna dair rapor gerek' demişsinizo raporu nerede ntemin edebilirizacaba ? Ben 28 yaşındayım doğuştan lenfödem hastasıyım. Bu hastalıkla ilgili sorusu olan arkadaşlar bana ulaşabilirler. Cumhurbaşkanına kadar yazı yazdım cevap aldım fakat çaresi yok bunun.[/FONT]

Üst Alt