Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

LDL kolesterol ve trigliseriti nasıl düşürürüm?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
222
Reaksiyonlar
191
Bipolar bozukluk ve hipotiroid hastasıyım. Yediğime içtiğime dikkat etmeye çalışsamda LDL kolesterol ve trigliserit i normal düzeye getirmede zorluk yaşıyorum ve hep yüksek çıkıyor.
LDL kolesterol ve trigliseridi nasıl normal değerlere getirebilirim?

Marincap balikyagi ic sabah ve aksam 1 er tane benimki oyle dustu

@yildiray41, geçmiş olsun benim de yıllardan beri yüksek kolesterolüm vardı bu kalp damar tıkanıklığına kadar gitti geçen gün kalp krizi geçirdim ve anjiyo oldum sizi de şimdiden önleminizi alın en önemli şey yemeniz içmeniz ekmek abur cubur bunlari derhal kesmelisiniz yoksa malum kolesterol yüksekliği insanın yaşam tarzı ile ilgilidir ne yediği ile ilgilidir sebze ağırlıklı beyaz et ağırlıklı beslenmelisiniz en önemlisi de haftanın 2-3 günü yürüyüş veya kardiyo gibi etkinliklerde bulunun şimdiden önleminizi alın derim Ben dikkat etmedim başıma bu olay geldi doktor ömür boyu kan sulandırıcı ve kolesterol hapı kullanacaksın dedi dikkat etmezsen buraya başka şekilde gelirsin dedi size geçmiş olsun kendinize dikkat edin

Benim trigliserid 1900 çıkıyor 0-149 arası normal değermiş
Kolesterol de 800 çıkıyor

Bisuru ilaç veriyorlar kullanmiyorum
3 kez intihara kalkiştim, ölmedim
Kalp krizinden ölmek istiyorum
Bu bana Allahın bu lutfu

Ayrıca ekleme yapıyorum
Şeker hastalığı da eklendi son 1 senedir
Açlık glikoz 350 çıkıyor
Normal değeri 70-110 arasiymış

Yaşım 33
Şizofrenik engelliyim kafadan

Madem hayattasın hayatı en güzel şekilde yaşamalısın bence kafana hiçbir şeyi takmadan bu hepimiz için geçerli geçmiş olsun

@dreamfail, Dahiliye ye giderseniz Dr lipanthyl verir faydası olur gece 1 kere kullanıyorum değerleri düşürüyor
Yağdan kırmızı etten yumurta sarısından kaçınıp yeşillik tüketmenin faydası oluyor birde şu var
Bazı tıp otoriteleri kolesterolu ciddiye almıyor bunuda iyice araştırmak lazım eğer sağlam bilgiye ulaşırsanız paylaşırsanız sevinirim

@dreamfail,

Hipotiroid için ömür boyu ilaç kullancaksın mecbur. Bendede var 2 yıldır ilaç kullanıyorum değerler normale döndü hatta biraz fazla düştü diye bu ay 100 mcg den 75 mcg ye düşürdü doktor. 3 aydan aya kontrole gideceksin doktor kan değerlerine göre doz ayarlaması yapacak. Bende de kolesterol vardı,aynı zamanda şekerde var. Mecbur abur cuburu, hamur işini, şekeri kestim sebze meyve,tavuk, kuru baklagil ağırlıklı beslendim. 6 ay kadarda ilaç kullandım. Sonra ilacı kesti doktor. Degerler normale yakın seyrediyor şimdilik. Tiroid ilacını sabah kalkar kalkmaz iç yemekten en az 1 saat önce olsun, ilacın emilimi daha iyi oluyor. Bu şekilde zamanla düzene girecek. Birazda spor yaparsan daha çabuk toparlarsın. Geçmiş olsun.

@Emrah.,

Değerler çok aşırı değilse önemsemiyorlar kolesterolü. Sınırın çok üzerindeyse bir süre ilaç kullandırıp, normal değere yakınlaşınca kesiyorlar ilacı. Sağlıklı beslenecegiz yapacak bir şey yok.

Merhaba aromaya meyvesi direk düşürüyor benim 600 dü 1 ayda 180 ne düştü gelmiş olsun

Aronya olucak

Yağlı yemekleri azaltmak, her yemeğin yanında muhakkak yeşillik ve her gün tempolu yürüyüş.

Üst Alt