Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lamictal kullananlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

Lmctl

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkese geçmiş olsun lamictal kullanan arkadaşlar varmii

Lmctl

lamictal kullandım kötü bir ilaç olduğunu söyleyemem.yalnız beni kuzu gibi sakinleştiriyordu son dönemde aldığımda.o yüzden bıraktım.daha evvel de kullanmıştım.fena bir ilaç değil.belki döküntü yapabilir.fazla yan etkisini görmedim.bir de baş dönmesi olabilir.

Evet ben kullanıyorum ama ekstra kullandığım ilaçlarda var tabiki bana çok iyi geldi ben içmedim zaman sersem gibi oluyorum sadece yattığımda el ve ayaklarımda uyuşma lar oluyor sebep tm olarak bu ilacı bilemiyorum ama akşam içtiğim için ben lamictal la bağlıyorum onun haricinde çok rahatlatan bir ilaç

vücut da demiri sıfırlıyor, deride ve saçlarda dökülme yapıyor....

Doktor lamictal yazdı, nedir ne değildir?

Daha yarın kullanaya başlıyacağı. Özel bir kliniğe gittim ve rixperle beraber bunu yazdı. İntihar düşüncelerim var falan anlattım işte. Bunu kullanan var mı?

Hüseyin Bilmezkişi
Lamictal daha çok 18 yaş altı çocuklar da,epilepsi(sara)nöbetlerini azaltmak kısmen rahatlatmak için recete edilebilir.Ayrıca 18 yaş üstü yetişkinlerde bipolar iki uçlu mizac bozukluğu ve psikoz hezeyanlarını azaltmak için ve diğer ilaçlara ek olarak reçete edilebilir.
Psikiyatri hastaları ilaçları sorgulamamalı,Elbet doktorun bir bildiği vardır ki recete etmiştir.
İlaçları düzenli alalım kontrolleri aksatmayalım.
Geçmiş olsun...

Ben 12 senedir kullanıyorum ben rahatım doktorunun tavsiyesine göre kullan geçmiş olsun

Lamictale yeni başladım dünya da yok gbyim depresyona giremiyorum bu açık ancak baş donmesi var ayrıca kelimeleri yanlış teleffuz ediyorum vücut alışınca değişir mi ki bilemedim beynimbombos düşünemiyorum resmen mal GB etrafta dolaniyorum

Bende ilaca yeni başladım fakat depakin ile birlikte kullanıldığında deride toksik reaksiyon (stevens Johnson sendromu) yapıyormuş, deneyimleyen var mı?

Beynim uyuşuyor resmen gerçek anlamda fiziksel olarak beynimi uyuşturdu bu ilaç benim, depakin ile birlikte kullanıyorum, var mı lamictal kullannan?
Sanki epilepsi nöbeti geçireceğim başım fena ağrıyor...

Lamictal

Merhaba, lamictal kullanan var mı? Deneyimleriniz neler? Lamictal ile birlikte hangi ilacı kullanıyorsunuz?

Born2die
Ne düşünüyorsunuz bu ilaç hakkında, hangi ilaçlarla kullanıyorsunuz? Ben şu an ketya xr 400 ve lamictal 50 mg kullanıyorum, lamictal yavaş yavaş 200 mg olacak.

Son düzenleme:
Bipolarim depresyon ağır basıyor, doktorum lamictal ile yavaş yavaş mani olmadan depresyon dan cikabilecegimi soyledi. Henüz bir gelişme yok bakalım sabırla bekliyorum, yanında keday 300xr kullanıyorum iyi uyumami sağlıyor

Bu lamictal zımbırtısı antidepresandan farkli olarak nasil calisiyor doktor yazdi ama güvenemiyorum kullanasim gelmiyor

bugun sabahtan hastaneydim bayram oncesi iyi hisetmedigimden dahilenin 30 dk sonrasi psikaytiryede randevu almistim hedefim bi teshisim olsndu resmen
ilac istemem dedim yazdi.bisiler sordu ama dediklerimi ne dinledi hekim ne kale aldi
soyleki evet bipolar hastaim karma tip ama hic normalim yok cocukluktan beri askerligmden ve aldigim curukten bile 30 sne gecmis son doktor deneme 25 seneden fazla cok kisa sure bi ilac kullanmisim soyluyorum yuzume bakiyo ee ben burda hic iiac gormuyorum son 10 senede diyo 10 senedir hastaneye ilk kez sekerim cok kotu yoldu diye geldim 7 sene sonra ilk kez bunun icin otubuse bindim dedigim 10 sn sonrasi soruyo bunu
diyo ki konusmada artis su u uykusuzluk var evet var diyorum da artma bozulma yok ben hep boyleyip cok uzun snelerdir ama aritk yaslandim
sker ve yaslilik vucudumu cok zorladigi icin cok kirlganlasitm kaldiramiyorum bazen artik dedim
hekimlere hep guvenilmeli diyorum da pskayride devlet poliniginde cok iyi bir durum yok
diger dallarda enazinda tahlillere rongtenlerle bajip sak cogunluk nokta atis yapiliyo
o yuzden de illa suclamiyorum da ama hic memnun kalmadim
sanski su an yeni ortaya cikmis bir durum varda onu cozmeye calismisim tedaviye baslayalim diye girdi olayi

bugun ezcaci ilaclar elimde yok yarin gelirsin alirsin dedi
bu ilaclar tam olarak nedir ne etkisi var
tam dinlmediginden guvenmiyorum da seker hasasiyimve daha sekerimi kontrol altina alamadim
17 nisandaki ilk hastane gidisimde hba1c 12.5 daha yeni topalaniyorum.seker ilaclari bagirsaklarla etjilesimli forziga ile vilgeda 1000+50mg
burdaki baziarkadaslarin ilaclarindaki yan etkilerden olursa sadece ryhsal degil fiziksel olarak ciddi sorunlar yasatabilir faydasinda cok zararini gormeyelim
burdaki arkadaslara bi danisalim
ha bide ezcaci arkadas dedi ki piyasada ve depolarinda laminctal mi neyse o kalmamis mudaili vericem dedi.
bu ilaclar nedir sik gorulen yan etkileri nedir.
seker hastalarina etkisi varmidir
bagirsakla alakasi olur mu
sadece 4-7 ay mi yoksa 1 sene mi 25 sene once convulex kullanmistim o sirada gorsutugum doktor verdiginde balik yemiste karnimi bozmus gibi cok kotu etki etmisti ozaman 20li yaslarim basindaydim 98-2001 yani minumum 25 sene daha daha once o zaman bu kadar kotu etkilemis maf olmusken simdi 52 yasinda bu kadat fiziken de dirensizsek ustelikler zati zor zar basedebiliyorum seker laclarimin etjşsş şke bıoyle bir durumu var maf olucam mide bagirsak
20li yaslardan beri her sene evden daha az cilkar daha eve japanir kendimi strese sokmaz oldugumdan yasayip gittim sabahaksam bilgisiayarda film dizi oyun takildim ne okul ne is yasami isi edemedim zati denedigmde bile 1-2 max tarim tamalaktan sonra birakmiyordum fenlastiyordum
2000lerin ortasi artik nadiren bi yerlere gider pandemiden sonra ise bidaha yurutume mesefesi disinda bi yerlere bi kac senede 1 ortalama da bile degil
sadece ev ici stres ile tum sorunlarima ragmen skeerde 4-5 senedir kesin yok yuksek gozumu vucudumu bozmasina ragmen surunsemde yasiyordum
nisan basinda vucud cok kotu oldu diye dayanamaz oldum ama ana sorun fizikseldi.yoksa doktora analatadim ama sizlere soyliym cok kirlganmamai saymazsakyaslanmayida 15-30 senedir bisi degismisligi yok bende ruhsalacidan cpl cpl lpt degil ama her daim hafif kotuyum

edit recetenin altinda simdi gordum
muadil olarak verilen ilac

PINRAL 25 MG 30 CIGNENEBILIR/COZUNEBILIR TABLET

edit 2 sadece ilac sormamistim.durumumu da yazmistim ama baslik baska bir basliga tasinmis dogaldirda isallah burda kaybamaz
exaciya tamam dedim ama su an stres yapti bunu dusunmek bilebu kadar kiziekn kiriganken ya simdi ilac yazma sonra lazimsa baslariz dememe ragmen aldirmadi yazdi
yapay cezayada biraz soriyim olmadi bide
su an hic bagirsak ve stres mide sorunlar yasabicek halde degilim
ilk hedefim 30 senedir ayni seviye hep hasta oldugum hafif orta seyirli piskaytir sorunlairmda degil benş jşsa vadede olume gotrebicek olan asiri yukselmis skerimdi.2 ayceki 12.5 hba1c tahlili oncesi 2 hafta yemeden icmeden kesilmistim ondan oncesi kan deglerimde sekerimde kesin cok cok daha kotdu bobreklerimin hasariz olmasi disinda iyi haver yok
sorunlarla yasabidigim piskaytik durum ile dikkat etmeyip ayni gidersem bi kac senede goz bobrek kol ayak kalp damar gorueebicek sker arasinda tabiiki hem rtedavi olabicegim hem sonuc alabicegim hem daha acil olan seker onemsecem
bende uzuldukca dokulup durdum buraya simdi
olmadid belki biraz aliyim yan etkileri cok zorlarsa almiyim 130-150 lira cope gitsin bidaha psikaytrinin kapsinda gecmiyim olsun bitsin hissi yukseliyoyavas yavas

Barkodİlaç AdıAçıklamaDozPeriyotKullanım ŞekliKullanım SayısıKutu Adedi
8699536092348CEDRİNA 50 MG FİLM TABLET(30 FİLM TABLET)gece 111 GÜNAĞIZDAN (ORAL)11Yan Etki Ekle
8699522072538LAMİCTAL DC 25 MG ÇÖZÜNÜR/ÇİĞNEME TABLETİ11 GÜNAĞIZDAN (ORAL)22

Son düzenleme:
Üst Alt