Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kütahya'da çalışıyorum, vergi indirim başvurum için şirket merkezi olan Ankara'ya..?

fsam

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
selam. Ben kütahyadan Fatih.
bugün vergi indirimi başvurusu için Kütahya/ Tavşanlı ilçesindeki v.d.ne gittim.şirketin v.d. ankara nallıhan olduğu için oraya başvurmanız gerekiyor dediler.benim çalıştığım şirket Tavşanlıda faaliyet gösteriyor ama sırf v.d. nallıhan diye oraya gitmemi söylediler.bu konu hakkında bilgisi olan varmı ikamet ettiğim yerdeki v.d. işlem yapamazmı acaba? cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

fsam,
Çalıştığınız şirketin bağlı olduğu Vergi Dairesine yönlendirmeleriz normal. Çünkü,
işvereniniz ücretinizden kestiği gelir vergisini, Ankara Nallıhan'a yatırıyor. Müktezaları irdelemek gerekiyor ama, kanımca Muhtasar Beyanname yönünden
şirketiniz Kütahya/Tavşanlı'ya beyanda bulunuyorsa müracaatınızın kabul edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ama yasalarda vergi indirimi için işverenin bağlı olduğu vergi dairesini işaret ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bu sorunun giderilmesi için bi mevzuat değişikliği yapılmıştı. Bi arkadaş haberi aktarmıştı siteye. Ama şimdi bulamıyorum. Dilerim o arkadaş bu başlığı fark eder...

Bende aynı durumdayım ama vergi dairesi ile ilgili değil de hastane konusunda bir değişiklik söz konusu.Şöyleki vergi dairesi ankara da olduğundan ankara da yetkilendirilen hastanelerden birisine gitmesi gerekiyordu.Ancak yapılan son değişiklikle ankara nallıhan vergi dairesinden sevkini alırken kütahya da bulunan yetkilendirilmiş bir hastane seçme şansı sunulmakta.Bildiğim kadarıyla yapılan tek değişiklikde bu.

Hah! Sen çok yaşa timsahi. :)
Evet, böyle bir kolaylık tanındı sanırım. Hiç yoktan iyidir..

Başvurunu ankara'ya yaparlar, ama rapor için Kütahya'ya sevk ederler...

Oturan boğa arkadaşım sen ve senin gibi arkadaşların varolması bizler için bir kazanç.Sizler çok yaşayın ki ihtiyaç sahibi insanlar yararlanabilsin.
İşin ilginç tarafı ben bir sürü eziyeti çektikten sonra verdiğim bilgiye ulaşmam.EEEEEEE ne yaparsın kader deyip başka arkadaşların bu çileyi çekmemesi için paylaştım.Umarım yararlı olur.

Üst Alt