Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurum değişikliği için dilekçe örneği var mı?

LeoRisus

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
5
Merhaba. Kurum değişikliği adına daha önce dilekçe yazan oldu mu? Bende iki kurumla görüştüm uzun süredir. Şimdi dilekçe yazmamı istediler. Sıkıntılarımı uzun uzun anlatmamı vs. daha önce yazan oldu mu?

Merhaba. Yaklaşık 2 ay önce Valilik ile görüşüp valilik ricası ile SGK'dan MEB'e geçiş dilekçesi vermiştim. %96 engelli olduğumdan dolayı evime ve aileme yakın yerde çalışmak zorundayım. 1 ay önce MEB personel atamadan arayıp kimlik fotokopisi, sicil, mezuniyet belgesi istediler. Daha sonra bir gelişme olmadı. Bu süre olumlu ya da olumsuz ne kadar sürüyor bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Ben meb'e atanmadan önce başka bir kurumda memurdum aynı kurumumun başka şehrine tayin dilekçesi verdiğimde yaklaşık 3-4 ay sürmüştü.
artık hersey elektronik imzalı tabi aslında 1 aya hallolması gerekir,kurumlar arası biraz daha meşakatli. meb sizden belgeler istemişse sorun olacağını sanmıyorum ama ne kadar sürer net birşey diyemem. atama birimindeki kişilerin ve bakan adına imza atan kişinin performansına bağlı

Evet direkt personel atamadan arayıp belgeleri istediler. Mail gönderdim tam 1 ay önce. Ondan öncede şube müdürü arayıp durumum hakkında bilgi aldı. Yapabilir misin okulda rahat eder misin vs diye. Geçici görevlendirme düşünür müsün dedi. Ben de olacak ise naklen geçiş yapmak istediğimi daha sonra tekrar zor durumda kalmak istemediğimi söyledim. Geçici görevlendirmeyi kabul etsem belki çoktan hallolurdu.
@Ben_Claudius

@LeoRisus, En iyisi kadronu alarak geçmek. ama olmuyorsa görevlendirme de olur. bir yere verildikten sonra zaten seni bir daha resen atayamazlar engelli raporun olduğu müddetçe

@Ben_Claudius,

Ömür boyu %96 engelli raporum var. Ağır engelli statüsünde. Cam kemik hastasıyım. SGK evime çok uzak çok yoruluyorum. İnsanlara da yük oluyorum. Kurumumun il müdürü, MEB'den istek geldiğinde sıkıntı çıkarmayacağını söyledi. Vali bey yardımcı oldu. Umarım olur.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM, Eğer mazeretiniz varsa ve kabul görürse kurumlar engelli memura zorluk çıkarmıyor.ama ortada lehinize olacak bir durum yoksa keyfi geçiş yani mazeret sunamıyorsanız zor. bu eve yakınlık olabilir ailenizin oldugu sehiri seçmek olabilir vsvs.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM,

Valla dostum aynı il içinde olman ve yanlış bilmiyorsam bedensel engelli de değilsin. senin iş tamamen torpile bakar. sana avantaj sağlayacak bir mazeretin yok sanki.ama yerinde olsam il müdürü yada bir altındaki amirle konuşurdum. kullandığım ilaçlar ağır geliyor çok halsizim buna rağmen yaptığım işte çok ağır yıpranıyorum diyerek iş yükünü hafifletilmesini isteyebilirsin.

Üst Alt