Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kura sonuçları ne zaman açıklanır?

orhanbeyy

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
4
23 Temmuz güncel: Kura sonuçları 24 Ağustos 2014 tarihinde açıklanacak

Arkadaslar kura ile tercih aciklanmasi ayni gun Kura cekimi olmadan aciklama yapilir şu tarihte şurda fln diye. Daha kuranin cekilecigi gün bile belli degil sonuclari bekliyoruz. Pazartesi aciklanir diye bekleyen var yani

Ekpss tercih bitti kura ne zamman, nerde, nasıl olur,sonuçlar ne zaman çıkar???

MERHABA ARKADAŞLAR herkese sağlıklı günler dilerim biliyorsunuz 4 gözle beklediğimiz tercih işlemlerimiz bitti kura nerde, ne zaman, nasıl olacak ? ve nezamana kadar haberimiz olur nerden bilgimiz olur konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlar varsa bizleride bilgilendirmesini rica ederim.

Ösym nin sitesinde gerekli açıklamalar yapılır. Ösym nin sitesini takip ediniz.

15 Temmuz 2016 FETÖ'nün kanlı darbe girişimi nedeniyle uzatılmasına karar verilen tercih işlemleri geçtiğimiz günlerde sona erdi ve adayları tercih sonuçları heyecanı sardı.

Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

ÖSYM, son yıllarda düzenlediği sınav ve tercihleri hızlı açıklamaya başladı. Ancak bu sene durum çok farklı. Zira Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılması amacıyla alınan tercih işlemleri kanlı darbe girişimi nedeniyle uzatılmış ve geçtiğimiz günlerde sona ermişti.

EKPSS yerleştirme sonuçlarının prosedür gereği en geç 30 günde açıklanması gerekse de bu dönemin diğer dönemlerden farklı olduğu bir gerçek. Şöyle ki ”darbe girişimi” EKPSS Tercih Sonuçlarını geciktirebilir!

Devlet her kuruma sızmış FETÖ terör örgütü mensuplarını ayıklıyor aynı şekilde ÖSYM’de de ayıklama süreci yaşıyor, bu yüzden EKPSS Tercih Sonuçları gecikebilir. Düşük bir ihtimal, sonuçların normal açıklanması gerekenden bir iki hafta daha ileri bir tarihte açıklanacağını düşünüyoruz.

Tüm gelişmeleri engellilersitesi.com adresinden takip edebilirsiniz

bu siteden böyle bir açıklama beklerdik ama ilgilenen yok galiba. biz kendi çabalarımızla buluyoruz formu takip etmeye gerek yok demekki

Bizim sonuçların ne alakası var ben çözemedim. Çünkü alınacak kişi sayısında değişme olmadı ki yada oldu da bizim mi haberimiz yok.

Ekpss kura

Ekpss kura tercih sonuçları ne zaman açıklanır ve ne zaman iş başı yapmamız gerekir bilgisi olan paylaşsın teşekkürler

orhanbeyy

Sinava girdik okey? Puanimizi aldik okey? Terclh yaptık okey? Kura nedir arkadaş anlamadım ben

FourFourTwo kura'nın sizinle bir ilgisi yok, sınavın adı kura/tercih, ayrı ayrı yani, kura ilköğretim mezunları için, tercih ortaöğretim ve üzeri için. Daha doğrusu kura sınavsız başvuruyor diğerleri sınava girip tercih yapıyor.

orhanbeyy bayz

Valla simdi önlisans olaram basvursam diye dusunuyorum kac kisi bu gruptan giriyor ki tahminen ve kac kontenjan aciliyorki

FourFourTwo

Eğer sınava ilkokul yada lise mezunu olarak girdiyseniz bunu 2 yıl boyunca değiştirmeniz mümkün değil. Artık önlisans olarak başvurmak için önümüzdeki yapılacak sınav olan 2018 yılında başvurabilirsiniz. Kaç kişi girdiği belli olmuyor ve kaç kişilik kontenjan açılacağı tercih kılavuzlarını incelerseniz görebilirsiniz.

Yok ben ekpss e basvurmadim kpss ye başvurdum o da önlisans ti 2014 re

Ekpss kura başvurusunda bulundum tercihleri yaptik

Ekpss kura ya basvuran arkadaslar biliyorsunuz tercihler sona erdi aceba bilginiz varsa paylasirmisiniz bu tercih kura sonuclari ne zaman yapilacak ne zaman aciklanacak

olağan üstü hal den dolayı gaaliba kimse bunla alakalı bişey söylemiyor. tahmin ietmek olmaz şu gün açıklanabilir şu zaman açıklanır demek yanlış bence sabredip görcez herkes biliyorki hepimiz merakla beklemedeyiz EN KÖTÜ KARAR KARARSIZLIKDAN İYİDİR. karar olmadığından sıkılıyorsunuz sıkılıyoruz ama yapcak bişeyde yok beklemeden başka ama tek tesellimiz tercihlerden sonra 1 ay içerisinde açıklanacağını hepimiz tahmin ve ümit ediyoruz. herşeyin hayırlısı.

Kura ne zaman çekilecek peki hiçbir bilgi hiçbir duyuru yapılmadı

ekpss kura cekim zaman sonaÇ bekiyoruz zaman osym kontrol dakika
herkes yapiyoruz nasil ben slm bilgi rice ederim

ysrkrdmr

Kura sonuçlarıyla beraber tercihler açıklanıyor. Kuranın ne zaman çekileceğinin dpb ve ösym sitelerinde duyurusu yapılıyor.

ysrkrdmr

Henüz ne dpb de ne de ösym sitesinde açıklama yok. Herkes kafasına göre bir tarih söylüyor şu zaman açıklanacak diye ama hala beklemedeyiz . Tarih veren arkadaşlara kaynağın ne diye sorunca cevap veremiyorlar. Çünkü kafalarına göre bir tarih veriyorlar .Zaten kaynağı olsa yazar. Milleti ümitlendirmekten başka bir şey değil.

Bilgi için çok sağol bi duyuru yada gelişme olursa haber edersin umarım çok çok sağol

kura ile sadece hismetli memur olabiliyorsun galiba hismetli nedir ne iş yapar tam anlamadim fakat genelde okullarda hademe getir götür işlerini yapan eleman cok fazla calişiyormuş galiba engelli kadrosundan girdik die sevinirken engelli halimizle hismetcilik falanmı yapcaz :) anlamadim gitti aşşada yazilan işleri yapcaksak engelli kadrosundan girmenin ne faydasi var ? tam güzel bilgilendirme yapcak varmi acaba

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği
Hizmetliler ve görevleri
MADDE 86 ? (1) Okul veya kurumda temizlik hizmetlerini yerine getirmek üzere hizmetli görevlendirilir.
(2) Hizmetliler:
a) Okul veya kuruma ait bina, tesis, alan, araç ve gereç, benzeri bölüm ve çevresinin temizlik ve diğer hizmetlerini yapar.
b) Isıtma, sıhhi ve elektrik tesisatındaki aksaklıkları yönetime bildirir.
c) Okul veya kuruma gelen çeşitli malzeme, araç ve gereci gerekli yerlere taşır ve yerleştirir.
ç) Gerektiğinde bina ve tesislerin boya, badana ve benzeri işlerini yapar.
d) Posta ve evrak dağıtım görevini yürütür.
e) Varsa mutfak işlerinde ilgililere yardımcı olur.
f) Çalışma saatleri dışında ve tatillerde verilecek nöbet görevini yerine getirir.
g) Bahçıvan olarak görevlendirilmesi durumunda, bahçıvanın yapacağı işleri yürütür.
ğ) Görev alanı ile ilgili yöneticilerin vereceği diğer görevleri yapar.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

okullar la ilgili olanu buldum sadece fakat yani engelli memur hismetli olalak bu işleri yapcaksak normal işe de girebilirz? boşa %70 80 raporla başvuruyoruz

yunus-emre

O durum biraz karışık şans işi de var, bireyin kendini geliştirmiş olması da önemli. Örnek olarak ben cam kemik hastasıyım, %50 raporum var 6 tane platinim var. Raporumda da ayakta iş göremez yazıyor. Ben bu durumdayken bana farklı görevler verirse nasıl yapacağım ki ? ben yapamam deyince, oda sen hizmetlisin deyince ne olacak ?

Styric

Müdürün veya amirin raporunda ayakta çalışamaz ibaresi olduğu zaman sana öyle bi iş teklif dahi edemez. Engellini arttırıcak veya seni zorlayacak görev verildiği taktirde bu suçtur. Ilgili kurumlara şikayet ettiğiniz taktirde o görevi veren amire yada müdüre ağır disiplin cezaları verilir( meslekten ihraç edilmeye kadar yolu var).

Smilemisty

nerde türkiyede mi güldürme beni daha sana üste ceza vermesinler de
ayrıca sonuçları bekleyenler 6 bin engelli aldık diye reklam yapılmadan büyük bir şekilde açıklanmaz her şey oy arada bizim ikinci atamada gecikecek millet de sanacak ki yeni bir olay 6 bin engelli alımı

Smilemisty

Çok küçük yaşlardan beri çalışıyorum. Çok sektörde bulundum. Çağrı merkezi, Bilgi işlem, muhasebe, sevkiyat, idari işler vs. İnşallah atanırsak iyi bir amire düşeriz de problem yaşamayız. Ben şimdi o adama da bunu çok göremem, Hizmetli atanıyorum masa başı veya kolay bir iş isteyeceğim. Buda doğru değil ama elimden geleni her zaman yaptım orada da yaparım. Umarım güzel şeyler yaşarız.

Bakın arkadaşlar, yasaları ele alarak konuşursak doğru yoldan gitmiş oluruz. Engel arttırıcak iş vermek suçtur.Bunu kanıtladığınız taktirde ağır disiplin cezaları verilir. Çünkü bu kasten zarar vermektir.

Benim raporumda var ayakta durmayı gerektiren işlerde çalışamaz yazısı çünkü kalp damar rahatsızlığım var birde arkadaşlar ben sınavsız girdim ekpss ye kura ile bu sınava girenlerle beraber mi açıklanacak sonuçlar yoksa ayrı ayrı mı 24 ağustos da açıklanacak die bi söylenti var doğrumu aceba.

Üst Alt