kura ile sadece hismetli memur olabiliyorsun galiba hismetli nedir ne iş yapar tam anlamadim fakat genelde okullarda hademe getir götür işlerini yapan eleman cok fazla calişiyormuş galiba engelli kadrosundan girdik die sevinirken engelli halimizle hismetcilik falanmı yapcaz

anlamadim gitti aşşada yazilan işleri yapcaksak engelli kadrosundan girmenin ne faydasi var ? tam güzel bilgilendirme yapcak varmi acaba
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği
Hizmetliler ve görevleri
MADDE 86 ? (1) Okul veya kurumda temizlik hizmetlerini yerine getirmek üzere hizmetli görevlendirilir.
(2) Hizmetliler:
a) Okul veya kuruma ait bina, tesis, alan, araç ve gereç, benzeri bölüm ve çevresinin temizlik ve diğer hizmetlerini yapar.
b) Isıtma, sıhhi ve elektrik tesisatındaki aksaklıkları yönetime bildirir.
c) Okul veya kuruma gelen çeşitli malzeme, araç ve gereci gerekli yerlere taşır ve yerleştirir.
ç) Gerektiğinde bina ve tesislerin boya, badana ve benzeri işlerini yapar.
d) Posta ve evrak dağıtım görevini yürütür.
e) Varsa mutfak işlerinde ilgililere yardımcı olur.
f) Çalışma saatleri dışında ve tatillerde verilecek nöbet görevini yerine getirir.
g) Bahçıvan olarak görevlendirilmesi durumunda, bahçıvanın yapacağı işleri yürütür.
ğ) Görev alanı ile ilgili yöneticilerin vereceği diğer görevleri yapar.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliği
okullar la ilgili olanu buldum sadece fakat yani engelli memur hismetli olalak bu işleri yapcaksak normal işe de girebilirz? boşa %70 80 raporla başvuruyoruz