Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak ve Gözden rapor aldım, fakat hesaplamalarda sıkıntı var. Ne yapmam gerek?

fatihaltun08

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bugun Raporu elime aldım :

Kulak duyum kaybından dolayı % 24
Göz den ise % 14 vermişler
Toplam ise % 35 yazıyor
soru 1 - bu hesaplama %38 olması gerekmıyorumu
Soru 2 - Kulak hesaplamaları yaptıgımda %33 çıkıyor fakat %24 verdiler.
Soru 3 - Gözden katarak ameliyatı olmuştum bildirdim not olarakmı yazmadılar bunu çözemedim

Detayları ise

Kulak için : L 57/57 DB R 52/52 rapora yazılmış birde sol 50+60+60+65 :235 sag : 45+50+60+70: 225 bu bilgilere dayanarak % 33 verılmesı gerekmezmi
Göz için : 0,4(-6,5 -2,5-200)
0,6(-9,00 -2,0 -75) bu bilgilerin hesaplamasnı bilmiyorum fakat katarak ameliyatı oldum bu etki edermi veya bu bılgılere % 14 verılmesı normalmı?

Bunun yanında ben şüphelerimden dolayı Tekrar almak rapor almak istiyorum bu raporu Şişli Etfal hastanesinden aldım fakat yapılan muanelerde ustunde durmamaları benı şüphelendırmıştı ve ben bu sefer bıreysel basvuru olarak Eyüp devlet hastanesine başvurup tekrardan almayı istiyorum bunun için yapmam gereken bırsey varmı

not: rapor bıreysel olsa bıle dılekce verılmesı gerek mı ?

Başka bir hasatneye başvurun belki yüzde 40 verirler bana 37 verdiler sonra başka hastaneye gittim 48 verdiler tercih senın

Hesaplama balthazar formülü ile yapılır. Yani, 24+14=% 35 olur bu hesaplama sistemiyle.. Daha fazla oran almanız gerektiğini düşünüyorsanız il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunmalısınız..

Teşekkürler Bacıbeyy peki Kulakda verilen oran %24 düşük değil mi normal de %33 bekler ken birde ben Askerlikden muaf oldum gözden dolayı hal böyle iken %14 olması düşündürücü değil mi?

Hoşçakal %35 oran gözüküyor ben kulak duyum seviyesinin hesaplamasında şüpheleniyorum ve bundan dolayı tekrar ölçtürmeyi planlamaktayım çünkü özel hastanede ölçtürdüğüm de duyum kaybım yuksekdi ve bu hastaneden aldığım test ile arasında fark var bundan dolayı düşünmekteyim.

Birde ben bireysel olarak eyüp devlet hastanesıne basvurmazmıyım il mudurulugune dılekce vermeden ...

İşitme kaybınızın yanlış hesaplandığını düşünüyorsanız peşine düşün tabii bu işin.. Yeni bir hastaneye başvurabilirsiniz, ama kayıtlarda aldığınız rapor çıkar ve daha yeni rapor almışsınız tekrar alamazsınız denilebilir. 6 ay kadar bir zaman geçtikten sonra başka bir hastaneye başvurmayı deneyebilirsiniz. Ya da il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunabilirsiniz. Sizi başka hastaneye sevk ederler.. Sürecinizi bizimle paylaşmaya devam edin lütfen..

Teşekkürler bilgileri Paylaşmaya devam edicem inşallah bu arada diyelim ki bireysel basvuru yapip eger %40 i geçerse sonra basvurup degistirebilir miyim ki

Ben normal gidip hastaneden rapor almak istesem ve sonucunda gercekten istenilen gibi olursa yani %40 in üzerinde olursa il Müdürlüğüne sonra dilekçe verilip değiştirme şansımız olur mu yoksa şimdi mi vermek zorundayız dilekceyi... sureci hızlandırmak istiyorum da

raporun diğer kısımlarını bilmem ama kulak hatalı bana 190-200 toplam db ile %24 verdilerdi..yani nasıl sana 24 vermişler hayret çünkü tabloda neyse odur..itiraz yerine sana tavsiyem başka hastaneden tekrar rapor başvurusu yapman çünkü kulak ve göz 1 günde muayene olur raporun kısa zamanda çıkar dilekçeydi itirazdı aylar sürer..

Üst Alt