Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik psikoz teşhisi ile engelli raporu alınabilir mi?

Corvo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
5
Bilen birileri yardımcı olursa sevinirim.

Düzenli tedavi ve kontrollerin varsa alırsınız..psikoz kısmen düzelen 40, tedaviye rağmen düzelmeyem 80

@Corvo,

Engelli raporu alabilirsem % kaç olur?

İlaçların nedir bende psikoz hastasıyım

Kronik psikoza %40 garanti diye biliyorum fazlası da hastalığına göre değişir tabii .

Paligis sabah 3 akşam 9mg kullanıyorum senin?

Teşekkürler umarım alabilirim..

Tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen mi

@seda73838,
Düzelendir muhtemelen düzelmeyene daha yüksek verirler genelde öyle olur .

Aripa ve rexapin benimkiler rexapin geçici eklendi bide yan etkiler için dideral ve akineton ilaç deposu gibi oldum ya

Bu ilacı ilk kez duydum iğne mi hap mi

benim ömrümün sonuna kadar devam edicekmiş kronik o anlama geliyor sanırım.

@Corvo, evet kronik demek o demek ama tedaviyle kısmen düzelende kroniğe girebiliyor hiç düzelmeyen de .

hadiya geçmiş olsun şikayetin neydi evet sayısı fazlada geliyo kulağada tabi ilaçlar işe yarıyorsa süper hap şeklinde benim ilaç. seninkiler hap mı?

Evet hepsi hap seklinde şikayetlerim korku şüphe ve üzüntü idi

anladım çok sağol %40 raporda maaş nekadar oluyor sokrat google biraz değişik sonuçlar veriyorda biliyormusun sen?

bende sanrılar vardı halüsinasyonlar algı bozukluğu vs ve büyük derecede korku şimdi nasılsın daha iyimisin? ilaçlardan sonra...

@Corvo, Çalışan mı ?Emekli maaşı mı ?Herkes ne alıyorsa onu alırsın rapor maaşı etkilemez diye biliyorum .

@Corvo,
Onu tam bilmiyorum google e yazınca 5 bin küsur gibi gözüküyor ama tam emin değilim .

@sokr@t,

Evet bende öyle gördüm doktora kontrole gidicem 1-2 haftaya sorarım artık ona teşekkürler tekrardan.

Psikoz kronik vermişler.Hayat boyu ilaç kullanman gerekebilir.İster istemez hastalık seninle geliyor.Rapor alabilirseniz iyi olur çünkü hastalık sabit kalacak.Engelli aylığı için hane halkı kaç kişi kişi başına 7000(geçen sene) den az gelir eve giriyor mu ona bakıyorlar.

Yatış olursa direk %40 engelli sayılıyorsun.Sağlık kuruluna ilk müracaatında yatış sonrası 40'ı veriyorlar.

@Sakar_Şakir_60 bi gelirim yok sigortalı bi işte değilim annem nafaka alıyo sadece bu etkilermi maaş almamı engelli raporundan?

Üst Alt