Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik anksiyete nedeniyle hangi oranda rapor alabilirim?

azak21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
yaygın kronik anksiyete den muaf oldum 16/D VERİLDİ BU SÜREÇTE 1 YIL TECİL 2 YIL TECİL 3 YIL MUAF EDİLDİM ÇOK ZORLU SÜREÇLERDEN GEÇTİM 2013 DEN BERİ DOKTOR TAKİPLİYİM 2 KES BİLİNÇLER DAVRANIŞLI TERAPİDE ALDIM AMA İYİLEŞEMEDİM HEYETE GİRİP 100 DE 40 RAPOR VERİLİR Mİ ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN VARMİ.

@azak21, Ben 10 yıldan fazladır ilaç kullanıyorum.Zoraki kullanıyorum.Alabildim rapor ama öncesinde alamaz diyen sağlık çalışanları da oldu.Heyete girip %40 altı kalırsanız sistemde resmi engelli oranın yüzdesinde olmayan engelli oluyorsunuz.
Raporu yatışınız varsa yatışlı hastahaneden almalısınız.Yatış hikayeniz yoksa sizi takip eden hastahaneden heyete girin ki alma olasılığınız yükselsin.

@NewDay, BENİM DURUMUM BİRAZ FARKLİ BEN 3 YIL ASKERLİKTEN DOLAYI ZATEN TAKİP EDİLDİM DEVLET HASTANESİNDEN 16D ANLAMI DA KRONİK ANKSİYETE DEMEKTİR. BU KAĞITTA VAR KAĞITTA NEVROTİK KRONİK NİTELİK KAZANMIŞ ANKSİYETE YAZIYOR BİRDE BENİM HASTANE YATIŞIM YOK HASTANE KORKUM VAR BUNU BİLİYORLAR VE SİSTEME KAYITLI COCUKLUĞUMDAN BERİDİR DİLE GETİRDİĞİM BİR DURUM BU

İlaçla düzelen %40 düzelmeyen %60 oran veriliyor.Bunların dışında uzun süreli öykü ve ilaç kullanımı avantaj sağlar.İlaçları sürekli kullanmanız gerekiyorsa doktorlar rapor verebilir.Kronik olduğundan ve ilaç kullanacağınız için verebilirler.Atipik psikoz benim ömür boyu kullanmam gerekiyor bozabilecek karar yok haliyle veriyorlar.

@NewDay, BANA ŞÖYLE BANA ILAÇLAR PEK ETKİ ETMİYOR SADECE ANKSİYETENİN VERMİŞ OLDUĞU KRONİK BAŞ AĞRISINI HAFİFLETİYOR BENİ ANKSİYETE TUTTUGUNDA İLAÇIN GÜCÜ BENİ SAKİNLEŞTİRMEYE YETMİYOR ASKERLİK KAĞIDIMDADA ZATEN YAZAN (kironik nitelik kazanmış nevrotik bozukluk yazıyor 15 den fazla ilaç değişikliği yapıldı pek etki göremiyorum ilaçdan bunun için pisko terapi aldım 2 kes 16-B VERSE YİNE ASKERDEN MUAFSIN 16D VERİLMESİ HASTALIĞIN KRONİKLEŞMESİDİR DİYOR ELİMDEKİ HEYETİN VERDİĞİ KAĞITTA DA BU YAZIYOR ZATEN

@azak21, Bende de aynı şekilde cümleler vardı.Sadece detay olarak göz teması kurmuyor yazıyordu.

@NewDay,

Anksiyete bozuk için verilen puanlar şu şekilde.
Tedavi ile düzelen 0
Tedavi ile kısmen düzelen 20
Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 40

@azak21

Kronik nitelik kazanmış anksiyete bozukluk, %40 verilme olasılığı çok yüksek heyet başvurunuzu yapın.

Devamlı düzenli takibini yapan hekimin olduğu hastanede heyete girerseniz sizin için daha faydalı olur.

@OğuzHan112, HOCAM BENİM DURUMUM ŞÖYLE ÜMRANİYE DEVLETTE HEYETE GİRDİM DOKTOR BANA DEDİKİ ERENKÖY RUH SİNİRDE TEDAVİ AL ORADA TEDAVİ ALDIM 5 YIL 1 YIL TECİL 2 YIL TECİL 3 DE MUAF EDİLDİM BU SÜRE ZARFINDA BİLİNÇSEL DAVRANIŞLI TERAPİ ALDIM ÜMRANİYE DEVLET MUAF EDİLDİM 16/D VERİLDİ KRONİK ANKSİYETE YAZIYOR ŞİMDİ MUAF EDİLDİĞİM HASTANEDEN Mİ GİREYİM HEYETE YOKSA ERENKÖY RUH SİNİRDEN Mİ GİREYİM HEYETE

Engelli raporu ile"askerliğe elverişli değildir"raporu tamamen farklı şeyler.

Askerliğe elverişli değildir raporu sadece askerlik ile ilişkinizin kesildiği anlamı taşır başka hiçbir işe yaramaz.

Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde "engelli raporu" için heyete giremezsiniz, heyete girdiğiniz hastanede diğer branş hekimlerin de olması gerekiyor.

Hastalık,yatış ve tedavi geçmişiniz var, bunlar siteme girilmiştir, gerek yok ama isterseniz erenköy'den epikiriz alıp tam teşekküllü sağlık kurulu olan engelli raporu vermeye yetkilendirilmiş herhangi bir hastanede heyete girebilirsiniz.

Yatışınız tedaviniz sürekli erenköy'de olduysa,heyete gireceğiniz hastane erenköy'den sizinle ilgili durum bildirir(epikiriz) raporu isteyebilir.

@azak21,

Üst Alt