Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi borcu olan kişi üzerine ÖTV'siz araç alınabilir mi?

ulubey

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Diyaliz tedavisi gören bir tanıdığım var. Kendisinin %90 engelli raporu var. Bana sordu ama bilmediğim için cevap veremedim.
Bu arkadaş Ötv indirimli araba alacak. Ancak kendisinin devlete kredi borcu var. Üniversiteden kalan yaklaşık 20 bin civarı bir miktar. Bu arabayı da zaten ailesinin desteğiyle alacak çalışmıyor.
Bana sorduğu şu arabayı alırsam, borcumdan dolayı sıkıntı çıkar mı?
Arabayı ablamın üstüne alabilir miyim?
Cevaplarınızı bekliyorum.

borcundan dolayı neden sıkıntı çıksın o ayrı bu ayrı iş. İstediği şekilde alabilir aracını. Üzerine haciz maciz vs olayı yoksa arabasınada rahatca biner.

Arabayı ablasının üzerine alamaz bu birinci şart,
İkinci konu ise araba üzerine haciz koyma olayı, engelli araçları engelli bireylerin zorunlu ihtiyacına binaen indirim hakkı tanınmış ve alınmıştır. Bu nedenle haciz edilemez. Ancak alacaklı kamu idaresi 6183 sayılı kanun gereği araç üzerinde bir nevi banka ipoteği gibi hak tesis eder ve ne zamanki bu araç satış aşamasına (5 yıl sonrası) geldi işte o zaman borç kapanmadan satış işlemine izin vermez.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Üst Alt