Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS'de açılıp EKPSS tarihinde hiç açılmamş kadroyu açtırmak için en doğru yol nedir?

ctarimli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Ben Malzeme Bilimi ve Mühendisliği mezunuyum. Araştırdığım kadarıyla EKPSS/ÖMSS tarihinde alanımdan hiç alım olmamış fakat KPSS'de alımlar yapılıyor. EKPSS'de kadroyu açtırabilmek için KPSS'de kadroyu açan kurumlarla(TCDD, TSE, Türkiye Elektrik Üretim-Dağıtım AŞ'ler..vs) mı iletişime geçmek en doğrusu yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı ile mi ya da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla mı? En doğru, iletişime geçilmesi sonuç getirebilecek olan kurum hangisidir?

Bir de böyle bir girişimim pozitif sonuçlanma ihtimali var mıdır sizce?

Tecrübeli, yol gösterebilecek olan biri varsa çok mutlu edersiniz beni.

benim fikrim = lise,önlisans,lisans mezunları ve mezun olabilecek durumdaki arkadaşlar eğer bitirdikleri alan özellikli ise kendi mesleklerine uygun kadroların açılmasını talep ederlerse herhangi bir bölüm mezunu olanlara verilen kadrolar'ın puanı düşer ve orayı gerçekten kendi bölümüne alım olmayanlar doldurur.

bimer, bitirdiğiniz bölümle veya alanla ilgili bakanlık kurum kuruluşlara dilekçe , fax , telefon yoluyla başvurmak, cumhurbaşkanlığına başvurmak vs. faydası olacaktır diye düşünüyorum. ve hakkınızı aramanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. bitirdiğiniz özellikli bir alan bölüm meslek var iken neden düz memur vhki b.işletmeni olasınız ki :) başarılar umarım istediğiniz kadrolar açılır :)

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığına yazdım mail. Telefon da etmek istemiyorum şimdi, yazılı olarak iletişim daha güzel ve anlaşılır olur diye düşünüyorum. Birkaç gün bekleyip gelecek(belki de gelmeyecek) cevaba göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla denerim, onlardan olumlu bir yaklaşım ya da doğru yere yönlendirme gelmezse, bu yazışmaları da ekte sunacağım şekilde BİMER'i denerim.

Aklıma da başka bir şey gelmiyor şimdilik.

Şöyle bir şey de var, önce puanını al da bir bakalım diyebilirler, aksi halde düşünsenize tek Malzeme Mühendisi benmişim EKPSS'de(sanmıyorum da, vardır daha başkaları) ve 30 puan alsam da atanıyormuşum çünkü rakibim yok :) Belki bunun önüne geçmek için önce sınav sonucu gelsin diyebilirler, işte tecrübesizlikten sadece tahmin yürütebiliyorum :/

Devlet Personel Başkanlığına yazmakla iyi yapmışsınız. 2014'te yapılan ekpss sonrası DPB Başkan yardımcısı katıldığı bir televizyon programında engellilerimizin üniversite okuması gerekli bizler nitelikli kadroları açıyoruz ama üniversite mezunu engellimiz az olduğu için açtığımız kadrolar da boş kalıyor demişti. Bimer - Cimer gibi her platformda sesinizi duyurmalısınız.

Benim branşıma kadro gelmedi ve 2014 ekpss de 4001 ile atandım. Taaa o zamandan beri yazmadığım yer kalmadı. Olumlu bir sonuç yok. Değerlendirmek üzere not aldık diye cevap geliyor. Başka da bir gelişme yok.

csharpci branşınıza KPSS'de kadro veriliyor mu normalde ve nedir branşınız merak ettim ?

KPSS de branş verilmeyen kadro var mı ? Her branşta bir yıl verilmese bile başka bir yıl mutlaka kadro veriliyor.

Benim bu konudan anladığım şudur ki; Eğer işinizi milletvekili, bakan gibi birini bulursanız kadronuz gelme ihtimali artar. Ama sizin gönderdiğiniz dilekçelerle ciddi anlamda kimse ilgilenmez. Bir değil iki değil bir çok branşa kadro gelmedi. Herkeste dilekçe göndermiştir sizin ki gibi ve kadro istemiştir. Aslında bu konuda bizlerin bir bütün olması gerekiyor. Sadece bir branşa değil tüm branşlar için nitelikli kadro istememiz gerekiyor. Tüm memur, VHKİ, bilgisayar işletmenlerini nitelikli kadroya geçirmeleri için dilekçe vermemiz lazım. Ve yeni sınavlarda da 4001 yerine her lisans mezunu için yeteri kadar nitelikli kadro istemek gerekiyor. Şimdi ben senden yüksek puan alsam ve size kadro gelirse bana da kadro gelmezse bana yazık değil mi ? EKPSS de alınan puanında bir önemi var. İnanın 60 puanla atanan ziraat gıda mühendisleri oldu. Ben çok daha yüksek puanla memur oldum. Ve bu konuda bizim gibi memurların nitelikli kadroya geçirilmesi için dilekçe yazdım. Gelen cevap ise Bakanlar Kurulundan karar çıkması gerektiğini yazmışlar. Şimdi bakanlar kuruluna nasıl dilekçe yazarım bilemiyorum. Bilsem yazıp göndereceğim.

KPSS mantığını pek bilmiyorum bu sene gireceğim EKPSS ye de KPSS ye de o yüzden sordum her şeye kadro var mı inanın bilmiyorum. Dediğinize sonuna kadar katılıyorum, ben atıyorum 85-90 yapacağım ama kadrosu açılanlar 50 puanla mühendis olacak.

Sıradan bir vatandaşın -bir taşeron işçinin- CB'ye yazdığı mektubu ağlayarak okuyup bu konuda önlemler alacağız diyen CB belki bizim yazdığımızı da okur, yukarıda yazdığım gibi belli sıralama ile girişimlerde bulunup en son CİMER'e kadar yazacağız MV tanıdık da olmadığından bir ümit bekleyeceğiz cevap gelsin dikkate alınsın diye.

Peki Bakanlar Kuruluna nasıl dilekçe yazabiliriz ? Bu konuda bir fikriniz var mı ?
1-) Ben EKPSS için kadro isteme için ayrı bir dilekçe yazacağım,
Yazdım. Ama net bir cevap alamadım. Not olarak aldık. Çalışmalarımızda değerlendireceğiz diye cevap aldım. BİMER'den. Personel daire başkanlığı bizimle ilgili olmayan bir konu demişti yanlış hatırlamıyorsam. Ama yine yazacağım nereye yazacağım tam olarak bilemiyorum şu anda.
2-) Bir de şu anda memur, VHKİ ve Bilgisayar işletmeni olan engelli arkadaşlarımızın branşlarıyla ilgili nitelikli kadroya geçirilmesi için ayrı bir dilekçe yazacağım. Yazdım. Ve bu konu da Bakanlar Kurulundan karar çıkması gerekiyor diye cevap aldım. Bakanlar Kuruluna dilekçe nasıl yazabilirim bir fikriniz var mı ?

Açtığım kadro boş kalıyormuş miş mış ya biraz akıl edin herkes ösym ye kaydolurken kim ne bölüm okuyorsa belli değilmi yazılmıyormu yazılıyor eee bu devlet personele gitmiyormu efendim işletme şu kadar mühendis şu bölümden bu kadar öğretmen şu sayı belli değilmi sen buna bakma olmayan engelli için kadro yap sonra boş kalmış mış miş sizde bunu düşümüyormusunuz

csharpci Bakanlar Kuruluna nasıl dilekçe yazabiliriz bilmiyorum ne yazık ki ama araştıralım. Direk alım yapan kurumlar da çözüm olabilir bir ihtimal bunu da düşünüyorum. Çünkü vatandaşlık çalışırken okuduğum kadarıyla kurum ve kuruluşlar personel ihtiyaçlarını Devlet Personel Başkanlığına bildirir ve burası da bu gelen bilgiye bağlı olarak kadro sayılarına karar verir yazıyordu. İşte muhtemelen o kadro istekleri de geliyordum ama bazı bölümler için tüm istekler KPSS'ye ayrılıp EKPSS'ye ayrılmıyordur. İşte bu kararı kimin ya da hangi kurumun aldığını öğrensek aslında direk oraya yazabiliriz.

Arkadaşlar konuyu güncel tutalım.
Yazdığınız dilekçe örneğini yollayabilir misiniz? başvurduğunuz yerleri paylaşabilir misiniz?
Genel bir dilekçe örneği yazabilecek arkadaş var mı?

Ben de Elektrik Elektronik Mühendisiyim. Sınavdan sonra yeteri kadar kadro açılması için harekete geçmeliyiz. Düz memur olmak için almadık mühendislik diplomasını

Bimer konuyu Personel Başkanlığına ve TCDD ye iletmiş, hem BİMER hem PB hem TCDD den mailler geldi ve yapıcı değil yuvarlak cevaplar. Kurumların ihtiyaçları doğrultusunda gerekli kadrolar açılacaktır özetinde mailler. Şimdilik sadece sınavı düşüneceğim hem EKPSS hem KPSS ye girdikten sonra tekrar üzerine düşülür.

Sınav bitti arkadaşlar. Hepimiz için hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun. Şu saatten sonra daha önce açılmamış nitelikli kadroları açtırmak için el birliği ile ne yapacağız ? Bu konuda birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Zamanımız kısıtlı. Fikir paylaşmında bulunabilirmisiniz ?

Üst Alt