Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Köyde su borusu ile ilgili beni mağdur eden komşuma karşı ne yapmalıyım?

cemil47

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
5
Değerli arkadaşlar biraz konuum engel birey dışında kala bilir belki bir yol güstermiş olursunuz

ben köyde kalıyorum engeli bir insan olarak yasıyorum köyümüze belediye tarafından sondaj vuruldu su ihtiyacı için köyün tepe üstüne kule yapilmiş köye dağitması için her bir mahalleye bir boru hatı çekildi herkes hatan evine su çekerek ihtiyacını alıyor bu şekilde ama bir köylü arkadaş dağitan su borusu avlusundan geçiyor boruyu kesip vana takarak bütün suyu evin üzerine almış oluyor böylece muhtara bildirdik suçu görevlisine bildirdik yapan kişiye ikazda bulunacağiz dedi içinde bir şey çıkmadı
muhtar zaten ileriki seçim oy hesabı yapark sesi çıkarmiyor bu şekilde haftalarca susuz kaldık dışarda tanker su alıp getiriyoruz ben bir köylü sakini olarak haksız yere köyün bende dahil köyün suyunu keserek mağdur olan insanları hakını aramak istiyorum boruya vana takarak suyu kesen kişiyi kime şikayet edeceğim iyi bir ceza alsın susuz kalan köylüyü hakını aramak için ilk nerey şikayetimi hangi kuruma dile getireyim bana bir yol güstermenizi istiyorum .

Tşk ederim Mustafa bey belediye bu adama herhangi bir para cezası uygulanacakmı şikayet sonrası negibi ?

Son düzenleme:
köyün hakkı demişsiniz 10 - 20 kişi toplanın gidin konuşun ama birbirinizin arkasında olun yarı yolda caymayın. gerekirse o köylülerle gidin su kulesini yıkın madem bize su yok kimseye yok deyin

@Polmiks,
hocam konuyu açan arkadaş sadece kendi değil başka köylülerinde mağdur olduğunu belirtmiş. mağdur olanlar toplansın hakkını arasın. adam resmen zorbalık ve terbiyesizlik yapıyor. mağdurlar toplanıp tek ses olamıyorsa şikayette etmesinler

@Ben_Claudius,
zaten köy halkından böyle bir tepki vere bileceği gelseydi bunu yapmazdı herkes bana ne diyor herkes bir birine top atıyor muhtar ilgilensin yada ben niye olayın içine gireyim banane diye

aynen öyle hocam başkasının hakınıda gasp etmiş

Avlusuna gelmeden önceki hatta da vana koyun siz de ona gelen suyu kesin. Çivi çiviyi söker misali. Olmazsa köylülerle bir olup uyarın yoksa başka yol deneyin insanlıktan anlamıyorsa.

@Alman,

hocam bu dedğinizi yaparız yapmasına ama biz bunu hukuk hak yoluyla yapmak istiyoruz suçsuzken suçlu duruma düşmiyelim dedik su görevlisine bizat kendim çağırdım senin görevin ve muhtarın görevin adam dediki vananın resmi çekip belediyeye ilgili müdüre iletim ama hala ses çıkmadı ileriki zaman gelirmi gelmezmi onu bilmiyorum
peki cimere şikayet etsek sonuç alınırmı acaba?

Köy yerinde tarlamın içinde doğal akan suyum vardı bi köylümüz tarlaya yakın yerde ev yaptı ve suyumu istedi..Ben pek sıcak bakmadım gitti şikayet etti Devlet önce insan önce yaşam diyerek suyumun %50 sini verdi diğer %50 ise doğaya kurdun kuşun hakkıdır diyerek doğaya saldı...

demem o ki önce insan önce yaşam gelir o suda seninde hakkın var...eğerki evin köy sınırı içindeyse öncelikle Muhtara ve heyetine danış herkes gibi seninde hakkın var.Muhtar yanaşmıyorsa yaşadıgın yer büyükşehir ise belediyeye yoksa İl özel idareye dilekçe ver onlar senin hakkını savunacaklardır.

Köy yerinde Muhtar asla köy halkından değil Devletin resmi Maaşlı memurudur.. sapla samanı ayıramıyor ise kaymakamlığa şikayet edebilirsin.Mührünü teslim ettirene kadar varır bu iş o kadar basit değil...

@cemil47, Kaymakamlığa başvurulabilir belki hatta bana kalırsa muhtar da şikayet edilmeli. Bu sizin değil onun görevi sonuçta. Etkilenenler olarak toplu gidilmesi daha iyi olabilir belki. Aynı olayı cimerden de yapabilirsiniz ama dediğim gibi muhtarı da şikayet edin. Bostan korkuluğu olmak adına maaş almıyor sanırım devletten.

Üst Alt