Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kooklear implant ameliyatı için 80 desibel üzeri kayıp mı olması gerekiyor?

furkanu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
-Kızım 2.5 yaşında her iki kulak 70 DB üzeri sensörinöral işitme kaybı
-Yaklaşık 3.5 aydır normal işitme cihazı kullaniyor ve anlamlı bir gelişme sağlamadı ve bu üniversite hastanesinde cihazlı yapılan testte ortaya koyuldu.
-Feti sekin şehir hastanesi bu durum için işitme kaybının en az 80 olması gerektiğini yoksa SGK karsilamaz cihazdan fayda görmese bile deyip geri çevirdi
-Ancak yapılan araştıma ve örneklerde bu DB şartlarının esnek olduğunun önemli olan normal işitme cihazından fayda görüp görülmemesi hatta bire bir tanıştığım arkadaşın kulaklarının 60 a 70 olduğu buna karşın işitme cihazından fayda görmüyor diye kooklear implant ameliyatı yapıldığı söyledi Bilkent şehir Hastanesi'nde
-kafam karıştı hangisi doğrudur yardımlarınız için şimdiden çok saolun

Öncelikle geçmiş olsunlar bende 2 yaşında işitme cihazı kullanmaya başlamışım ancak o vakit oranlarım kaçtı bilmiyorum muhtemel aynı oranlarda olabilir, şuanda 100-105 kaybım mevcut kulak arkası cihazlarla rahat duyabiliyorum, her işitme merkezlerine gittiğimde koklear öneriyorlar duyabildiğim halde beğenmeme durumunda geri dönüş olmadığından düşünmüyorum ancak bebeklik durumunda nasıl olabilir bilemem onunla başlar onunla büyür tıpkı şuan ki kulak arkası gibi asıl meseleye gelecek olursak tek hekim hastaneden karar vermeyin derim farklı farklı hastanelerden araştırma merkezlerinden araştırma yapın derim, yakınlık durumunuz bilmiyorum ama eskişehir ilçesinde içem merkezi var, 95 yılından beri cihazda yada kulakta sorun olsun hep oraya giderdim, oldukça verimli bilgilere ulaşılabilir bilginize

Tam dil gelisimi sirasinda ileri isitme kayipli bebeginize 3 ay once taktiginiz isitme cihazi ile egitim olmadan hemen konusmayi anlamasini isteyemezsiniz
Sabirli olmalisiniz
O kadar kayipli koklear implant taktiran insan olmaz gibime geliyor
Cunku mukemmel olmamakla birlikte duyuyor
Doktorlarin bazisina bakarsan hemen kulak dograma taraftari ama
Koklear implatli bebekle egitim ugrasi olmadan konusma ve anlama olamayacagini dusunurum

Koklear implant takilan kulak olu kulaktir
Emek cokca gayret ister

@furkanu,
merhaba db oranalarını bilmiyorum ama iki kulaktada mevcut ve çocuk olduğu için koklear olabilir eğer başka hastane varsa oraya da sorun veya istanbula gelme imkanınız varsa ankara da olabilir muhakkak başka görüş alın. cihazdan fayda görmediyse implant gerekli olabilir ki küçük yavru konuşmaı öğrensin bir an önce araştırın ve işlemlere başlayın. bu yüzde 70 lerde olan işitme kaybı zamanla ilerleyebilir zaten

Üst Alt