Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konuşma zorluğum var. Elimdeki raporla ehliyet alabilir miyim?

gulay_06

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba benim bi sorum olcacak benim raporum yüzde 59 sadece konuşma zorluğu var ama anlaşılabiliyor raporumda sürekli ibaresi var yalnız arka tarafında h sınıfı ehliyet değerlendirilmedi yazıyor ben bu raporla h sınıfı ehliyet alabilir miyim ya da ne yapmam gerekiyor raporu mu yenilemem gerekiyor eğer raporu yenilersem bu sefer oranı düşürüler diye korkuyorum illaha raporda h sınıfı ehliyet alabilir yazması mı gerekiyor? sonuçta benim elim kolum bacağımda bir sorunum yok sizce ne yapamalıyım h sınıfı alamazsam b sınıfı ehliyet almayı düşünüyorum

h sınıfı ehliyet yazması lazım olmazsı be sınıfı alırsın

gulay_06 H sınıfı ehliyetin size herhangi bir kazanımı yok . Ehliyet kursuna gidin anlaşmalı oldukları sağlık kuruluşuna yönlendirirler B sınıfı ehliyete sahip olursunuz veya sizde aile hekiminize başvurup onay alabilirsiniz

Anladım teşekkürler bende b sınıfı alırım ohalde :)

H Sınıfı ehliyet sahipleri mtv'den muaf oluyor
Ama senin aracını bir başkası kullanamıyor,sende başka aracı diye biliyorum. Fakat bu konularda da yeni düzenlemeler getirildi.yönetmelikleri bi araştırmanı öneririm.yoksa sen B de alırsın H de..

gulay_06

B sınıfı al mutlaka. H sınıfı sana kısıtlamadan başka bişey getirmez.

gulay_06
Bu konuyu daha önce de sormuştunuz ve rapor oranınızın %59 olduğunu belirtmiştiniz.
Ben de cevaben o orandaki raporun sadece konuşma bozukluğundan dolayı verilemeyeceğini başka rahatsızlıklarınız olup olmadığını sormuştum.
Cevabınızda sol kulağınızda ileri derece sağ da ise hafif derece işitme kaybınız ve hafif skolyozunuz olduğunu yazmıştınız.
Bilgilerinizi bu şekilde eksik vermeniz sizin aradığınız cevaba ulaşmanızı zorlaştırır malesef. Örnek olarak burada verilen cevaplar sizin anlatımınıza bakıldığında doğru gibi görünmesine rağmen gerçekte hepsi yanlış, çünkü gerçek bilgilendirmeye dayanmıyorlar.
Size verilecek ehliyet tipini odyo testi sonucu doktor belirleyecektir.

Üst Alt