Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol şartıyla öğretmen olur raporu atanmama engel olur mu?

testertr

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
32
Merhaba arkadaşlar. Sonunda öğretmen ataması ile atandım. Trsmye gidip atandığını bildirdim. Herkes sevinçle karşıladı 🙂

Fakat doktorum kontrol şartıyla öğretmen olur raporu alabileceğimi söyledi. Hak veriyorum, kimse risk alamaz ne ise o olur.

Geçen yıl bir psikoz arkadaş yine bu şekilde kontrol şartıyla ataması gerceklesen öğretmenlerden oldu.

Kafama takılan şey şu, bu şekilde bir rapor ile atanmamda sorun çıkar mı?

MEB komisyonuna çok ağır engelliler kalıyor diye konuşuluyor. Burada da tecrübeli arkadaşlar var. Benim durumum ne olur? Fikrinizi merak ediyorum 🙂

Teşekkürler.

hayırlı olsun hocam, herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Aday öğretmenlik sürecini atlatın daha bir şey olmaz. kurumun kontrolunu hatırlamaz bile. ama siz kendi kontrollerinizi aksatmayın. hakkınızda hayırlısı olsun

Zorlaya zorlaya öğretmen olarak atanmak kolay da iş sonrasında bugün sağlıklı insanlar bile çoğu okulda saç baş yolarken sizlerin bu rahatsızlıklarla bu mesleğe bu kadar heves etmeniz büyük cesaret vallahi...Bence dikkat edinde rahatsızlıklarınızın şiddeti artmasın öğretmen olacağım diye iyice dipleri bulmayın...

@erz0025,

Okulumdaki en genç öğretmen olarak söyleyebilirim ki çocukları anlamaya çalışırsanız ve bunu onlara hissettirebilirseniz fazla sorun yaşamıyorsunuz.

Hep söylediğimiz gibi devir değişti ve buna her alanda adapte olmak zorundayız.

@erz0025,

İşine bak hocam. Biz dünkü çocuk değiliz. Yapamayacak olsam neden seçeyim? Sen benim ne iş yaptığımı bilmiyorsun, kalkmış gelmiş moral bozmaya çalışıyorsun. Dibe vurmayiz merak etme.

Eli kesilmiş öğretmenler olduğu belirtiliyor.Daha kötü durumda öğretmenlik yapanlar var yani anlatmak istediğim.Meslek sorun oluyor.Avukat olunsa sanığa şurdaki kişiyi görüyor musun diye sorulabilir ama öğretmenlikte başkalarının çocuklarına köşedeki adamı görüyor musun diye sorulmuyor.

@testertr,

Arkadaşım siz bilirsiniz ben çok halis niyetlerle bir şeyleri anlatmaya çalıştım çok eskiki yıllarda 70 li 80 li 90 lı yıllarda iyi kötü bu tür rahatsızlığı olan öğretmenler okulda idare edilebiliyordu ama şimdi gerçekten bu konular çok sıkıntılı toplum insanlar canavarlaşmış bu işin cimeri velisi müdürü müfettişi şusu busu var kötü anılarla geri hizmete alınan öğretmenler var bu forumda ve bu insanlar yazıyor insan bunların yazdıklarına biraz göz kulak kesilir ve şunuda unutmayın herşey para değil 21 yılın üstüne bu mesleği bırakıp memurluğa geçmiş bir insanım 12 yıl daha aynı okulda çalışmayı ve müdür veli mobingi çekmeyi göze alamadığımdan mesleği 2 yıl önce bıraktım şimdi hiç pişman değilim keşke diyorum çok daha önce 15-20 yıl önce açıköğretimde bir yerleri okuyarak aldığım diplomayla veya okumayıp kendimi geliştirerek başka ünvanlara geçseydim şimdi maddi manevi pozisyon olarak çok daha iyi noktalarda olurdum..İtibarımın geri geldiğini hissediyorum oturduğum masabaşında kafam dinç eve gidince kaygım korkum ve yaptığım işin devamı yok...Kaldıki benim ünivesiteyi kazandığım yıl bu meslek bu kadar itibarsız değildi bununda etkisiyle bu bölümü yazdık ama şu an olsa kesinlikle ne bu mesleğin bölümünü okurum nede mesleğini yaparım Yazdıklarım size bir tavsiyedir yol sizin hayat sizin karar sizin yaşayacağınız varsa yaşarsınız..

Buralara yazdığıniz şeyler engellilere yakışmıyor. Siz benim için tercih yapmasında kadro açılsın kafasında olan insanlarsiniz. Bu paragrafı okuyan engelli kardeşim lafım sana.

Bu memlekette bu gibi insanlara rağmen sakın yılma! Bu senin hakkın. Bunlar bu bakış açısıyla ogretmense, sende öğretmenlik yapabilirsin. Hatta bu kafalardan daha iyi yapacağına eminim.

@Ahlakideğer,
Napacaksin? Burası yasalara göre ip bilgisi paylaşmak zorunda. Tehdit ediyorsan, sonuclarina katlanirsin.

Anlamıyorum dediğini onu diyorum.Farklılıklar olabilir tartışmayı büyütmenin bir anlamı yok.Belki çocuklarla iletişim kurarsın daha gençleşirsin.

@testertr,
Bel fıtığı olursun oturarak ders anlatma.İçki içmeyenler sevim olsun kardeş.

Rezillik suçlayacak adam bulamadı.Kafasına göre öğretmenlik öyle böyle diyor.Soru soruyo cevabı beğenmiyor.Seni allah ıslah etsin.Anana babana sabır versin.Ne biçim bişile uğraşılıyor burda.Sen kimsin neyin hedefisin.Anan baban mı diyor seni düşürmek için diye.İşin yoksa vergimle kendini adam sayana bak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@barcan88,

Dost acı söyler zamanında benide keşke birileri ikaz etseydi 21 yıl rastgele adamların mobingini çekmezdim müdür mobingi deyip geçmeyin şimdi birde bunlara cahil veli mobingi katıldı o müdür bozuntuları kafaya taktımılar o hastalıklarınızı bile kullanırlar veli örgütlerler her ay eften püften meselelerle soruşturma yer durursunuz adınız yetersiz verimsiz öğretmen olur bunu kim öğretmen yapmış der dolanırlar o okuma yazma bilmeyen veliler velhasıl devlet dediğiniz yapı keşke atadığı gibi görev yapacağınız süredede arkanızda durabilse diyeceğimde yok öyle bir durum veli şikayet dilekçesi verdimi gelsin soruşturmalar sürgünler durum bundan ibaret aklı olan sınıf otamlarında okul ortamlarında çalışmaz....

@erz0025,

Dost ise istisnaları kaide sanıp kendi düşüncesini genele vurup diğerlerinin moralini bozmaz.

Kimseyi eleştirmek haddim değil ancak işinizi doğru yaptığınız takdirde hiçbir "büyük" sorun çıkmıyor. Zaten siz yaptığınızın arkasındaysanız size destek olacak kişileri rahatça bulabiliyorsunuz.

Hatta yerine göre sizin durumunuzu göze alıp istisna tanıdıkları dahi oluyor.

Sözün özü, aklınızda bu meslek varsa ve iş yükünü kaldırabileceğinize inanıyorsanız kesinlikle vazgeçmeyin.

Arkadaşım benimki tavsiyelerden deneyimlerden ibaret bilmem belki siz çok daha güzel okullarda çok nezih ortamlarda çok bilinçli velilerle çalışırsınız ama benim durumum hiç iyi olmadı benim branşımda matematikdi matematiğin de dezavantajı vardı çarpım tablosu bilmeyen öğrencilere matematiği öğretmeye ve lgs başarısı elde etmeye çalışıyordum başarılı olduğum öğrencilerde oldu ama şunu söylyim kadir kıymet bilen yok çalışmanız çabanız gözede görünmüyor ve bu meslek de bende okb denen rahatsızlıkta gelişti baktım daha fazla dayanacak gücüm kalmadı geri hizmete çekildim..Sözün özü hayat sizin umarım sizler için hayırlı olur bu meslek sakın aklınıza kıskanıyor istemiyor yerimizi kadromuzu kapmaya çalışıyor gibi şeylerde aklınıza gelmesin..

Üst Alt