Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol şartı ile emekli edildim. Süre sonunda ne olacak?

@Dertli58,

Benim başvuru tarihim tam 16 ay öncesi red yedim 9 ay önce evrak eksik diye nörolojik ve ftr raporuma hastane doktoru sağlam yazmış oysa ağır engelim var ortopedi ve nöroloji tutarsız diye ara karar da nöroloji ve ftr açıklamalı rapor istendi verdim arada 4 ay geçti bekliyorum çok büyük ihtimalle onaylanacak Çünkü çalışma gücüm hiç yok 5 yıldır aynı vaziyetteyim.

Merhaba kontrol muayneli emekli olan arkadaslarim tekrardan kontrol sureli emeklilik onaylandiginda bir onceki emeklilik suresi bitisi ekim 2026 biz 3 ay oncesi temmuz 2026 yeni raporu aldik sureci baslattik diyelim kurul yeni kararda hangi tarihi baz aliyor sen temmuz 2026 da raporu aldin bize basvurdun artik yeni kontrol tarihin temmuz 2026 olarak baslatiyoruzmu deniliyor nasil oluyor bilgi rc.( yani 10. Ayda baslatmazsa 3 ay kayip olmazmi nasil olur bilgi rc.)

@ucuncubahar, neye göre benim raporum süresiz crhon’um tedavisi olmayan bir hastalıpa iki yıl sınra kontrol kararı çıktı

bende tam olarak sizin duruma uygun yazmışım zaten.

"tam tersi raporu süresiz olan birine de 2 sene sonraya kontrol şartı konulabilirdi."

@Bankacı19

Kontrol tarihinden 3 ay önce, 2 ay önce başvurun denilmesi,
Raporun çıkarılması için gerekli testler uzun sürer, kontrol tarihini geçerse emekli maaşı kesilmesin, durdurulmasın diyedir.

Burada daha önemli olan bir konu, dikkat etmen gereken.
Kontrol muayenesinde raporu kendin alman değil,
SGK'nın seni hastaneye sevk etmesi ile sevk edildiğin hastaneden rapor alman.

Son düzenleme:
@Karakter, kontrol muayenesinin olup olmadıgını nerden nasıl ne sekilde öğrendin hocam online sisdemde görünyormu komtrol olup olmadıgı

@ucuncubahar, merhaba benim.sorumla ile ilgili bilginiz var ise yardimci olabilirmisiniz tesekkurler :) (
Sorum kontrol muayneli emekli olan arkadaslarim tekrardan kontrol sureli emeklilik onaylandiginda bir onceki emeklilik suresi bitisi ekim 2026 biz 3 ay oncesi temmuz 2026 yeni raporu aldik sureci baslattik diyelim kurul yeni kararda hangi tarihi baz aliyor sen temmuz 2026 da raporu aldin bize basvurdun artik yeni kontrol tarihin temmuz 2026 olarak baslatiyoruzmu deniliyor nasil oluyor bilgi rc.( yani 10. Ayda baslatmazsa 3 ay kayip olmazmi nasil olur bilgi rc.)

Üst Alt