Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde rapor oranım düşerse emeklilik hakkım ne olacak?

bayezithan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
6
Ben geçen sene %92 oranla 15 yıl 3600 gün primle 1 yıl süreli vergi indiriminden emekli oldum şu anda kontrol muayenesi için SGK dan sevkimin onayını bekliyorum.doktorumdan edindiğim bilgiye göre rapor oranım %46 olarak devam edicekmis.benim oran kaybimdan dolayı yeni yasaya göre emeklilik hakkım kaybedilmesi söz konusu olabilirmi?

Hodking lenfoma evre 4 ve kök hücre naklinden iki ayrı puanlama ile %92 oran aldım.su an hastalık remisyon sürecine girince oranım 46 ya düştü

@bayezithan,

Sen yeni yasaya tabi değilsin ki. Yüzde 40 üzeri isen, gün ve yılın da uyuyor ise emeklilik devam eder her halde...

Emekliliği kaybersin yeni yasa geçerli

@gannicus,

Evet yeni yasaya tabi değilim haklisiniz.ama içinden cikamadigim konu şu.ben rapor oranım %92 den %46 ya düşmesiyle 15 yıl 3600 gün şartım ortadan kaldırılıp önceki tabloya göre 20 yıl 4200 gün şartından mi muamele görürüm yoksa 15 yıl şartından edinilmiş haktan dolayı %40 in altına dusmessem emekliligim devam eder mi?bu kısım muğlak birakilmis

@bayezithan,

Gün ve şart yazmıştım ya. Tabiki şartlar değişir. Çok çetrefilli bir durum aslında. Belki de yeni yasa işler. Devlet ne derse o😃

yıllardır süre gelen bir sistem varken hatta bu sistem içinde emekli olmak için rapor almak zor iken bu sistemi değiştirip daha zor bir sistemi neden getirmiş olabilirler ki, devlete yük gördükleri ağırlıkları üstlerinden atmak, bunun içinde normal emeklilerde dahil değil mi.

Teşekkür ederim değerli cevaplarınız icin

@senveben,

Evet haklısınız.zaten kokusmusluk en başından başlıyor.sana hastalığın yüzünden yasayla bir hak taniniyor süreğen ve kronik olarak kayıtlara geçiyorsun ve şifa ile taburcu durumu söz konusu değil devamlı kontrol altında ve ilaca mahkumsun.buna rağmen diyor ki ben sana o hakkı sadece o gün verdim bugün oranın düştü o hakkı elinden alırım deniyor.oysaki o kural sadece 40 in altına düşenler için tasarlanmisti fakat günümüze bakıyorum bu kural bizide içine almış ve bize verilen hak elimizden alınıyor.yasa yasa değil yada yaptıkları yasayı kendileri bile anlamış değiller.hukukun konusunun başında gelen bir cümledir aslında verilen hak geri alınmaz....bizden aliyorlar

@bayezithan,
%92 den 46 ya nasıl düşer. Bunda bir yanlışlık var. 46 ya düşerse emekliliginiz iptal olur ama yarı yarıya düşme mümkün değil.

@gannicus,
Etmez

@samedo99,
Yeni yasa değil oran düşünce zaten eski yasaya göre de emeklilik iptal olur.

@bayezithan,
Sevgili kardeşim emekliliginiz iptal olur. Eski yasaya göre yeniden bir hesaplama yaparlar eğer eski yasaya göre yıl ve priminizi yetmez ise emekli olamazsınız ve çalışmaya devam edersiniz. bundan sonra emeklilik işlemleriniz yeni yasaya göre yapılır.

@barcan88,

Üstad lenfoma evre 4 ten %80 ve otolog hücre naklinden %50 aldım 1 sene önce.buna binaen %92 rapor verildi.
Şu anda remisyona giren rahatsizlik devamı olarak %40 ve otolog nakil oranımi %10 düşürüyorlar ve toplamda %46 oran verecekleklerini söylediler

@bayezithan,

Merhaba, arkadaşlarımız sorunuza açıklayıcı yanıtlar verdiler.Bende naçizane küçük bir ekleme yapmak istiyorum.

SGK 'nın 07.02.2025 tarihli 20254 kurum genelgesine istinaden engelli vergi indirimi ile emekli olanlardan kontrol muayenesi sonucu engellilik oranı düşen vatandaşlarımızda yeni engel oranının karşılığı olan (%40-%59 =20 SGK Hizmet yılı - 4.400 SGK Prim günü şartları) ilgili şartları karşılaması durumu emekli olduğu günde karşılayıp karşılamadığına bakılacağı,vatandaşların beliritlen emeklilik şartlarını emekli olduktan sonra karşılamasının emeklilik devamını sağlayamayacağını,sadece ilk emekli olduğu günde yeni oluşan şartları karşılaması esası ile engelli vergi ile emekliliğinin devamının mümkün olacağını iletmiştir.

Bahsi geçen SGK 2025/4 kurum genelgesi linkini aşağıda bulabileceksiniz.

İnşAllah hakkınızda hayırlı olur.

Saygılar.

SGK 2025/4 7538 Sayılı Kanunla Emeklilikİşlemlerinde Yapılan Değişiklikler Kurum Genelgesi (Engelli Vergi İndirimi İle Emeklilik)

Son düzenleme:
Arkadaşım 2 yıl vardı benim 170 ve sgk aralıkta sordum. Yeniden rapor alacaksın deyince.
Ben işgücü kayıp oranları ile başvurdum saglık kurulu muhane etti sgk karar verecek dedi sgk a
İptal edeyümmi raporum dusebılır benim
İlgin için teşekkür

@bayezithan,

Abi iptal et verdiysen dilekçeni şartlar ı bekle yılın varsa vergiden mıhafsın raporun var. Boş ver hakların gitmesin. Ben iptal ettirecem

@gece_mazlumu,

Bende şöyle bı sorun var benden kontrol muayenesini zaten maliye istiyor.raporum 1 sene süreli olunca vergi muafiyetinide 1 seneye göre ayarlamislar

@bayezithan,

Geçmiş olsun aynı durumdayım süreli emekliydim rapor oranim %67 %46 düştü bu arada emeklilik hemen durduruldu hakem hastanesine sevk edildim günle ilgili net bir bilgi edinebilirsiniz mi

Kaç süreli idi emeklilik

Kaç yıl sigortalıydınız emekli olalı kaç yıl oldu

1995 başlangıç emekli oldugimda gin sayim 3700 dü emeklilik rapor oranı dan sonra düştü doğum borçlanması yapi 4100 yaptım

Üst Alt