Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde hastaneden kaynaklı olarak prosedürün uzaması ve emekli maaşının

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Hastaneden her yıl sürekli ömür boyu geçerli rapor rapor almama rağmen ankara merkez sağlık kurulu her yıl muayene istiyor..

En son muayene için SGK 'dan gelen yazı üzerine 25.08.2014 tarihinde (45 gün önce) sevk aldım.. Bir yakınımızın vefatı nedeniyle şehir dışına çıktım işlemlere 01.09.2014 tarihinde başladım ve 04.09.2014 tarihinde doktorları dolaşma işim bitti.. Ancak Nöroloji doktoru EMG çekilmesi gerektiğini söyledi ve 30.09.2014 tarihine randevu verdi..
Emekli olduğumu , raporun zamanında SGK ya ulaşmaması durumunda maaşımın kesileceğini, nitekim buna benzer bir durumu 3 yıl önce yaşadığım 6 ay maaşımın kesik kaldığını söylememe rağmen doktor Nuh dedi Peygamber demedi.. Hastane başhekimliğine yazılı olarak başvurdum.. Hiçbir sonuç alamadım.. Az önce yine hastaneden aradılar ve doktorun tüm randevularını iptal ettiğini 23.10.2014 gününe randevu verebileceklerini söylediler.. Durumu izah etmeme rağmen olmaz dediler.. Erkene alamayız kurallar böyle dediler..
Başka devlet hastanesinden alayım ya da 4 yıldır bana bakan doktoruma (Aynı hastanede) rica edeyim o çeksin dedim.. Ona da olmaz dediler.. Heyet için hangi doktora geldiysen o bakacak dediler..
Ben de hasta hakları birimini aradım durumu izah ettim.. 5 dk sonra dönüş yaptılar.. Üzgün olduklarını ancak hiçbir şekilde randevuyu erkene alamayacaklarını söylediler.. Maaşım kesilecek dediysem de üzgünüz dediler.. Başhekimlik ile görüşmeye çalışıyorum hiçbiri telefonları açmıyor..

SGK dan verilen sevk yazısında ilgili kişi hakkında düzenlenecek sağlık kurulu raporunun en geç 04.10.2014 tarihine kadar müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir yazıyor.. Bu durumda ne yapayım ?

Yeni çıkan kanunda (geçen yıl) herhangi bir nedenle kesilen emekli aylıklarının 4 ay daha devam edeceği bilgisi vardı..

Bu konuda bilgisi olan veya yardım edebilecek bir arkadaşım varsa bayram öncesi çok sevaba girecek.. Şimdiden teşekkürler..

Hastaneden kaynaklı olarak rapor alma sürecinin uzadığına dair sigorta müdürlüğüne dilekçe yazmak belki maaşın kesilmesinin önüne geçebilir?

Doğrusu ya aklıma başka bir şey de gelmiyor

Hatırı sayılır kişileri devreye sokunca işle tıkır tıkır olmasa da bir şekilde yürüyor... Değerli bir ağabeyimizi aradık durumu anlattık ve 2 gün önce EMG çektirdim... Eeee.. Hani olmuyordu.... Hani engellilerin hakları vardı.. Hani aile ve sosyal politikalar bakanlığı ? Hani özürlüler idaresi.. Hani yönetmelikler,genelgeler ? Hepsi hava civa... Ahhhh !... Arkam demiş vatandaş... Kul hakkına da giriyorum ama yapacak bir şeyim yok.. Hesabını ahirette Devleti sözüm ona yönetenler verecek bunların... Benden sonra gelenler için 2 ay sonrasına gün veriyorlar... Beb EMG kuyruğunda beklerken bir hanımefendi geldi.. 2 çocuğu varmış.. evleri kira.. Eşi özürlü.. vergi indirimi ile emekli olmuş ... Ankara yeniden rapor istemiş.. Raporu 3 ay içinde almışlar göndermişler.. Ankara rapor eksik diye geri göndermiş... Nöroloji doktorunun görüşü tam yansıtmadığını söylemiş ve raporun düzeltilmesini istemiş.. Kadıncağız da doktora geldi.. Doktor içeride EMG çekiyor.. Sekretere durumu anlattı.. Olmadı gitti doktor ile görüştü durumu izah etti.. Maaşı kesilecek dedi.. Ben kahroldum,onlar kıllarını bile kıpırdatmadılar... Ankara zaten herşeyi çok biliyor dediler.. Veee tam 3 ay sonrasına gün verdiler.. Kadın diyor ki maaşı kesilecek ne yiyip ne içeceğiz kiram var çocuklarım okula gidiyor lütfen erkene alın vs dil döktü.. Olmaz dediler.. Ben EMG için 1,5 ay bekledim.. O kadının ve ailesinin içinde bulunduğu durum gerçekten beni çok üzdü.. Biraz yol yordam gösterdim.. Hasta hakları birimine gitmiş .. Onlar da doktor ne derse o olur biz karışamayız demişler.. Hani sosyal devlet ? Hani Engellilere verilen öncelikler,haklar ? Yarın aynı şey o EMG çeken doktorun başına gelirse kendisi ne yapacak acaba ? Bu çoluk çocuk ne yiyecek,nasıl ısınacak,okula nasıl gidecek,tencere nasıl kaynayacak düşünen yok.. Kadın diyor ki gideyim başka devlet hastanesinde çektireyim o raporu getireyim OLMAZ diyorlar.. Bu hastanede başka doktor gideyim o çeksin size getireyim diyor OLMAZ diyorlar... Burası işte böyle bir ülke.. Mikrofonların karşısında şak şakçıların bolca olduğu ortamlarda ahkam kesmek kolay... Maçanız yiyorsa tebdili kıyafet gelip şu hastanelerin içine bir girin,hastalarla görüşün bakalım ... Ama neredeeeeee ? Yumurtaları soğumasın veya başkaları kapmasın diye kıçlarını kaldırmıyorlar koltuklardan... Bir de din'den iman'dan kul haklarından bahsederler.. Yazıklar olsun....

Ne denebilir bilemiyorum! Gariban ölsün...

Kontrol muayenesinden önce başvurduğum halde emekli maaşımı kestiler ...

Merhaba
2011 yılında vergi indirimi alarak emekli olmuştum. 2010 yılından bu yana her yıl kontrol muayenesi çağırıyorlar.
2010-2011 yılı raporlarım SÜREKLİ ÖMÜR BOYU
2012-2013-2014 yılı raporlarım 1 YIL SONRA KONTROL (Hastalıklar,oranlar vs herşey aynı olmasına rağmen)
Bu yıl kontrol muayene tarihim 11.11.2015
06.11.2015 tarihinde sevk almak üzere SGK'ya başvurdum. Sevk evraklarımı 09.11.20015 tarihinde alıp hastaneye başvurabileceğim söylendi.Ben de bugün (09.11.2015) SGK'ya gittim ve sevk evrağımı aldım. Evrağı aldığım memur kontrol muayene tarihinden önce kuruma başvurmadığım için emekli maaşımın kesildiğini söyledi.. Ben de kendisine 06.11.2015 tarihinde başvurduğumu söylediysem de bu kez EKİM ayında gelecektin dedi. Maaşımın kesilmesinin EKİM ayı ile ne ilgisi var diye sordum. Öyle işte dedi. Nasıl öyle dedim. Bu konuda yeni yönetmelik var dedim. Hem ben 15 gün önce alo 170'i aradım SEVK ALMAZSANIZ VEYA YETERLİ ORAN ALAMAZSANIZ ŞUBAT SONU VEYA MART AYINDA EMEKLİ MAAŞINIZ KESİLİR dediler diye söyledim. Ben öyle deyince şefe baktı sonra bana baktı. Yapacak birşey yok dedi. Sen alo 170'i geçen ay aramışsın dedi. İyi de dedim maaş 4 ay daha devam eder dediysem de mahçup bir tavırla ve biraz utanmış halde ve yüzü kızararak şefe söyle o çözer dedi.. Hal ve tavırlarından anladım ki bunu özellikle yapıyorlar. İnsanların maaşlarını keserek sözüm ona kendileri DEVLETÇİLİK oynuyorlar.. Benim de maaşım kesildiği için hemen koşa koşa SGK ya gideceğim sanıyorlar.. Ulan zaten normal muayene tarihimden önce başvurmuşum,üstelik alo 170'i de aramışım.. Şefe gittim. Zamanında gelseydin dedi. 1 hafta ile mi kaybettim dedim. Yoo dedi.. Ekim ayı içinde herhangi bir gün gelseydin kesilmezdi dedi. İyi de dedim maaşın 4 ay daha devam etmesi gerektiğine dair yönetmelik var ayrıca alo 170'de aynısını söylüyor dedim. Elden birşey gelmez sistem otomatik kesiyor dedi ama bunu bizzat kendilerinin yaptığı her hallerinden belliydi. Ne olacak ki diye devam etti.. birikmiş olarak 3 aylık birden alırsın bizde hak kaybolmaz dedi ukala ukala.. 3 ay ben yiyip içeceği,evim kira,çocuklar okula gidiyor,hava kış diye söylediysem de bana mısın demedi. Gördüm ama böyle şerefsizlik görmedim. Kaloriferli odada götü koltuğa yapışmış sıcacık oturup maaşını alıyor ya gerisi umurlarında değil. Zaten o şefi daha önce SGK Genel müdürlüğüne şikayet etmiştim insanları hep hor görüyor ve herkesi sallıyor diye.. Oradan ayrıldım alo 170 i aradım. Gariplerim onlar ne yapsın suyun başı zaten tutulmuş.. Kızcağız güzelce dinledi. Sorununuzu alıyorum kayıt oluşturuyorum,şu anda elimden başka birşey gelmiyor üzgünüm dedi.. Kendisine teşekkür ettim .. 3 iş günü içinde cevap gelecekmiş.. Var mı bir olay ? Sanki kurumun ödediği maaş ceplerinden çıkıyor adilerin.. Bu konuda bilgisi veya ne yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirecek bir arkadaşım varsa lütfen rica edebilir miyim ? Teşekkürler

Kardeşim benim anlamadığım 2010dan beri kontrole gidiyorum demissin hep aynı tarih aralığında gittiğine gore maaşın kesilmemiş en son geç gittin galiba maaşın kesildiğinde gore yada bilerek kestiler..bide senin kontrolün emekli olurken mi vardı yoksa vergi indirimindemi kontrol var yada sağlık raporundan kontrol var ...allah yardcin olsun kardeşim sgknin bu umursamaz tavrı herkesin korkulu rüyası inşallah enkisa zamanda maaşını alırsın..

[FONT=sans-serif]Hep aynı tarih aralığında çağırmıyorlar.. 2011 de Mayıs , 2012 de Temmuz , 2013 de Ağustos , 2014 de Eylül , 2015 de Kasım ayında çağırdılar.. Bunu da Ankara Maliye merkez sağlık kurulunun yazdığı tarihe göre yapıyorlar.. Bu , alacağım 6. rapor olacak.. Hepsi de Ankara Maliye Merkez sağlık kuruluna gidiyor 1 YIL SONRA KONTROL OLARAK geri dönüyor. Bazı arkadaşlarımızın 3 den sonra sürekli yapıyorlar benim 5 oldu hala daha 1 YIL SONRA KONTROL diyorlar.. Diyabet,hipertansiyon,psikiyatri ve nöroloji den oran alıyorum.. Maaşımı bilerek kestiklerinden eminim.. Çünkü insanları tanıyorum artık,yüzünden belliydi meymenetsiz karı.. Ben hastaneden aldığım ve İŞKUR'a verdiğim SÜREKLİ ÖMÜR BOYU GEÇERLİ sağlık kurulu raporu ile emekli oldum.. Daha doğrusu bu rapora güvenerek diyelim.. Çünkü bu hususta YARGITAYIN kararı var.. Hastanenin verdiği raporu hiçbir kurum kuruluş vs değiştiremez,üzerinde oynama yapamaz vs diye.. Ayrıca da SÜREKLİ ÖMÜR BOYU GEÇERLİ RAPORU olanlardan bir daha sağlık raporu istenemeyeceğine dair genelge var. Ama genelgeyi takan kim.. Mahkemeye verin diyor SGK .. Mantığa bakar mısın ? Sadece bir usulsüzlük veya ihbar durumunda hastayı tekrar muayeneye gönderebilirsin diyor yönetmelik. Ama bunlar herkesi maşallah... Mücadelem sürecek bu şerefsiz SGK ile.. Adamlar maaş vermemek için bin takla atıyor.. Ulan be şerefsizler ben Devletten hibe maaş almıyorum. 27 yıl çalıştığım ve primini yatırdığım maaşları alıyorum.. Densiz ahlaksızlar..[/FONT]

[FONT=sans-serif]hay ALLAH bende emekli oldum bu ay. bu güne kadar hiç benden tekrar kontrol yaptır diye birşey istemediler... yani raporumu 2002 de aldım süreklidir ibareside var. hiç benden muayene kontrol ol diyen olmadı? acaba emekli olduktan sonra mı istiyorlar?[/FONT]

[FONT=sans-serif]yahu bİzi korkutmayın agız tadı ile 22 sene çalıştık 7000 bin pirim ile emekli olduk... şimdi zehir zakkum etmeyin[/FONT]

Valla ben de 27 senemi (Daha öncesi SSK olmadığından sayılmıyor) verdim.. Kontrol muayene riski her zaman vardır. SSK istediği kişiyi istediği zaman kontrol muayenesine çağırabilir.. Bu SSK'nın yönetmeliğinde de vardır. SSK çok eskiden emekli olanlarla değil de son 6-7 yılda emekli olanlarla uğraşıyor.. Üzgünüm.. Benim bir arkadaşım vardı o da engelli statüsünde emekli olmuştu. SSK'dan evrakları aldı. İşyerine verdi. İşyerinden de engelli kadrosundan emekli oldu. Tazminatını aldı. Evinin üzerine bir kat çıktı. Zaman böyle geçip giderken 2 yıl sonra kapısı postacı çaldı. SGK'dan bir yazı. Emekli olurken size verdiğimiz belgelerde yanlışlık çıktı bu nedenle SGK'ya gelmeniz vs vs.. Gitti.. SGK müdürü makamına davet etmiş. Sonrası mı ? Bir yanlışlık olmuş , size verilen belgeler yanlış ve eksik. Siz emekli olamazsınız.. Yuh yani.. 2 yıl sonra arkadaşımın düştüğü duruma bakar mısınız ? Bu adam ne yapsın şimdi. İşten de ayrıldı .. Yanlış emekli olduğu için işyeri de kendisini çağırdı ve verdiği tazminatı geri istedi.. Kendisi de GELİN O ZAMAN EVİN ÜST KATINI ALIN dedi.. Mahkemeye verdiler. Mahkeme arkadaşımın bir suçu olmadığını suçun SGK'dan kaynaklandığını ve emekliliğin iptal edilemeyeceğine hükmetti. Yargıtay da onadı. Ama uzun bir zaman aldı bu süreç. Arkadaşım bir hayli yıprandı. Ailesi tedirgin oldu. Bir iki tane salak memurun yüzünden adamın hayatı kayacaktı az kalsın.. Burası Türkiye.. Her an herşey olabilir.. Engelli statüsü ile raporla emekli olduysan her ihtimale karşı temkinli olmakta yarar görüyorum. Bunların sağı solu belli olmuyor çünkü. Ben bunu 2010 yılından beri yaşıyorum. Evim kira emekli maaşımdan başka gelirim yok çocuklar okula gidiyor, kışa giriyoruz.. Daha ne yazayım bilmiyorum.. Allah bunların ve bu zihniyette olanların topunu........... Herşeyde vardır bir hayır diyorum...

ee son 6/7 yılda emekli olanlarla ugraşıyorsa ben daha bu ay emekli oldum... acaba raporu yeni alanlardamı oluyor anlamadım

Devlet artık olabildiğince kişileri emekli etmemeye gayret ediyor.. Var olanları bile iptal ediyor. Rapor yeni de olsa eski de olsa tamamı ile memurun 2 dudağı arasındasınız.. Çok üzgünüm ama durum böyle.. ne zaman normal emekli olursunuz işte ancak o zaman rahat edersiniz.. Aksi mümkün değil.. Bu konuda birçok kişi ile yazışıyor çok değişik geri bildirimler alıyorum.

hayda.. kardeşim kamu personeli idim.. şimdi iptal etseler geri işede dönemeyiz ne yapacaz ortada kalacaz ozaman

Valla kardeş ben de kamuda çalışıyordum.. Arkadaşım da benimle birlikte çalışıyordu... O da ben de geri dönemedik... Hatayı nerede yaptık diye düşünüyorum 2010 yılından bu yana.. Hatayı Devletimize ve kanunlara güvenmekle yaptığımızı anladık geç de olsa :(

diyabet (İlaç kullanım raporunda Tip I yazıyor sağlık kurulu raporunda Tip II) tıp fakültesi de diğer başka hastaneler de tam teşhis koyamıyor.. Tip 1,5 da olabilirsin diyorlar.. Hipertansiyon + psikiyatri + nöroloji

Geçmiş olsun kardeş.. Rabbim şifa versin inşallah..

inşallah! ama varya bitirdin bizi kardeş.. dinime allahıma!! korku ile yaşayacagız şimdi...

Ben bu korku ile 2010 yılından bu yana yaşıyorum kardeş.. SGK şefinin keyfi uygulaması sonucu bu ay maaşım kesilmiş.. Ben de bugün SGK'dan öğrendim.. Ya ben ne yapayım ?

çok üzğünüm senin için düşünmek bile istemiyorum çok vahim bir durum. ne kadar maaş alıyordun?

SGK'da 2 yıl önce bizzat canlı olarak yaşadığım bir olayı anlatayım size.. Yine aynı şef ve yanında 2 memur.. Vatandaşın birisi bir dilekçe yazmış dilekçesine cevap talep ediyor. Dilekçe şefin önünde. O okuyor memurlar dinliyor. Okuma ve dinleme işi bitti. Açtılar kitapları ilgili yönetmelik veya genelge vs araştırmaya başladılar.. 5 dk falan sürdü. Çözüm bulamadılar. memurlardan birisi yaa şefim yaz birşey gitsin eğer kişi cevaptan tatmin olmazsa zaten Gnl.müdürlüğe dilekçe verecek,oradan kendisine uygun gelen cevabı yazarlar dedi. O da tamam hadi sen yazıyı hazırla müdür beye imzalat dedi.. Buna bizzat şahit oldum. Bir de bunlardan hak,hukuk ve adalet bekliyoruz...

2000 tl civarında maaş alıyordum.. SSK emeklisiyim..

Ek gelirim yok.. Eşim çalışıyor ama aldığı para belli.. ev kira,çocuklar okulda,gelen kış,faturalar,ödemeler vss... Ben yaradanıma sığındım.Her zorlukta bir kolaylık vardır .. Elbet bu şerefsizlerin yaptıkları yanlarına kalmayacak.. Yaşattığını yaşamadan vefat etmezsin diye atasözü var.. Daha farklısı da Hadis-i şerif.. Allah büyüktür..

2000 iyimiş. benimde pirim 7000 20 yıl oldu. ne alırım acaba

Yatırılan primlere bağlı.. 3 ayrı hesaplama dönemi var.

en yüksek pirimden yatırıldı. kamu işçiciyim

Sanırım, sizin raporda psikiyatri oranı var o yüzden sürekli kontrole çağrılıyosunuz.

Evet psikiyatri de var.. sanırım bundan dolayı sürekli davet alıyorum.. Adamlar kafasına göre takılıyor.. Aynı durumda olan birkaç arkadaşımla da görüştüm ve görüşüyorum. Bazılarının aynen onaylanmış,bazıları benim gibi olmuş. Yargıtay kararında psikiyatri rahatsızlığı olanları 1 yıl sonra tekrar çağır demiyor.. Hastanenin verdiği rapor geçerlidir diyor..

Acil yardıma ihtiyacım var ...

Merhaba
2011 yılında vergi indirimi alarak YAŞ'ı emekli olmuştum. 2010 yılından bu yana her yıl kontrol muayenesine (Ankara merkez sağlık kurulu tarafından) çağrılıyorum. Diyabet (Tip II- 15 yıldan bu yana insülin ve hap kullanıyorum) % 20 +hipertansiyon % 10 +psikiyatri (Mix duygu durum bozukluğu) % 25

ilk iki yıl raporlarım SÜREKLİ ÖMÜR BOYU ibareli olmasına rağmen,son 3 yıldır 1 YIL SONRA KONTROL ibareli veriliyor (Hastane aynı,teşhis ve tedaviler aynı,doktorlar aynı,oranlar aynı)
SGK hazretleri beni yine kontrol muayenesi için 2 gün önce hastaneye sevk etti. Gittim.

Diyabet %20 - hipertansiyon % 10 aldım. Psikiyatriye gittim. Uyuz herifin birisi vardı. Diğer eski raporları inceledi,ilaçlara baktı,daha önce neler yapılmış vs bilgisayardan baktı.. Uzun uzun yazdı.En altına da şunu ekledi. "DUYGUDURUM DENGELEYİCİ KULLANMIYOR" TEDAVİ DÜZENLENMESİ AMACIYLA POLİKLİNİK KONTOLÜ ÖNERİLDİ. Nokta..

Oran yazmadı. Kendi doktoruna git bir de o baksın dedi. Peki dedim gittim doktor yerinde yoktu. Ben de nörolojiye gideyim dedim. Ondan da son sene % 10 rapor almıştım. Alt ekstremite de bozukluk nöropati - sol el belirgin tremor var diye..
Doktor hemen elime baktı. Biraz yürü dedi.Otur bakalım. Oturdum.Raporlara göz ucuyla baktı. Şekersin dedi. Evet dedim. ne zamandır elin titriyor dedi 2 yıldır oluyor dedim. Ama çok nadir oluyor,ağır birşey taşıdığımda,klavye başında bazen dedim. Donuk omuz tedavisi de gördüm 2 kez sol koldan dedim. Tamam dedi. Teşhisim alzheimer başlangıcı dedi.
Ailede var mı dedi Yok dedim. Teşhisim bu yönde dedi. Aldı beni 2 tane nöroloji doktoruna götürdü benim teşhisim bu siz ne dersiniz diye sordu. İkisi de belki olabilir olmayabilir de dedi. EMG lere falan bakmadılar. Sürekli gittiğim doktorun yazdığı ilaç raporuna bakmadılar. İlaçları boşuna kullanmışsın bunlar sana yaramaz dediler. Boşuna mı içtim o kadar ilacı dedim. Bilemiyoruz dediler.. Psikiyatrik durumun da bize biraz ipucu veriyor dedi.
Ben de 2007 den bu yana bu ve buna benzer psikolojik rahatsızlıklarım olduğunu,2010 yılında bu hastaneye geldiğimi elimdeki titremenin 2 yıldır başladığını ancak çok nadir olduğunu,daha önceki raporlarda da bunun yazdığını söyledim. Yok dedi doktor.. 2007 de başlamış olabilir dedi. Ne alakaysa..

Neyse uzatmayayım. 2 yıldır gittiğim psikiyatri doktorumu aradı konuştular. depakin diye bir ilaç vereceğiz sana dedi. O ne dedim. Hastalığını önleyecek ve bize bir bulgu verecek alzheimer misin değilmisin dedi. İyi de bunun başka tespit yöntemi yok mu dedim. Biz böyle uygun gördük dedi. Ben sana güzel bir oran da yazacağım dedi.
Donuk omuz (+) - parkinson (+) - Uzun mesafe yürümekte güçlük çekiyor % 20 - nondomrent (Belki yanlış yazdım ama okuyabildiğim bu) % 45..
Baştan görmemiştim oranı çıkınca baktım yuh dedim kendi kendime.. Bu rapor ankaradan % 100 döner dedim içimden.

Sonra kardiyolojiye gittim Hipertansiyon % 10 verdi. Psikiyatriye (Bana bakan doktora gittim) Uzunca konuştuk. Senin alzheimer olabileceğin şüphesi var nörolog doktorda dedi. Dedim ne alaka ? Öyle düşünmüş ve rapora da öyle yazmış dedi. Sizin branşınızla onun ilgisi ne dedim. O ayrı sizin teşhisiniz ayrı dedim. Haklısın da ben yanlış teşhis koymuş olabilirim dedi. Kendisinin geçen yıldan bu yana 3 ayda bir verdiği ilaç raporlarını gösterdim Bipolar mizaç bozukluğu teşhisiniz dedi. Yanılmış olabilirim çünkü sen tam o kalıba girmiyorsun dedi. (YUH DEDİM İÇİMDEN) Sabah gel ilaçlarını düzenleyeyim dedi.

Bu sabah gittim. Yine konuştuk. Yeni ilaç başlıyoruz buna bir süre devam et yeni doktorun seni daha sonra değerlendirsin dedi. Yeni doktor mu dedim. Evet benim tayimin çıktı 15 gün sonra gidiyorum dedi. Şansa bak.. Neyse. Bakın doktor hanım geçen hafta maaşımı kestiler. Yeni doktor takibe alacak 6 ay süre verecek vs anlattım. Ankaraya gidip gelmesi 9 ay dedim. Ben mağdur durumdayım bari en azından bir oran veya eski teşhisi yazın da kış günü maaşsız kalmayayım, başka gelirim de yok dedim.
Otur bakalım dedi. Bana bakan heyetteki doktoru aradı. Durumu güzelce izah etti. Biz yine miz duygu durum yazalım en azından mağdur olmasın siz de tedavinize ve takibe devam edersiniz dedi. Herif olmaz demiş. Telefonu kapattı üzgünüm dedi. Nasıl yani dedim. Sen sağlık kuruluna git psikiyatriyi işleme almasınlar, diğer oranlar zaten yeter sana dedi. İyi de Ankara sizin gibi düşünmüyor dedim anlattım. Yok dedi. Sağlık kuruluna git sor % kaç alırım diye onlar sana söylerler dedi. Sanki ben hesaplamayı bilmiyorum .. Tevbe tevbe..
Sonra hemen heyetteki psikiyatri doktoruna gittim. Az önce görüştünüz teşekkür ediyorum ama durum çok hassas dedim. Anlattım. Dinlemedi bile. Bundan sonra benim takibimde olacaksın bir süre ilaç kullan sonra karar vereceğim dedi. Maaşım kesik gelirim yok dediysem de dinlemedi. 3-4 ayla birşey kaybetmezsin dedi. Ne yiyip içeceğim , çocuklarım var evim kira dedim. O zaman hadi 2 ay olsun dedi. Raporun Ankaraya gittiğini 4 aydan önce işlemlerin sonuçlanmayacağını vs anlattım. Hadi 1 ay olsun o zaman dedi dalga geçer gibi.. İlacını kullan 1 ay sonra gel değerlendireceğim dedi.

Eski doktorum da hemen ilaca başla 1 hafta sonra mutlaka kontrole gel kan değerlerine bakacağım dedi.

Canım şu anda çok sıkkın ne yapacağımı bilemiyorum. Başım 2 gündür çatlıyor ağrıdan.. Uyku desen çok az. Bütün moralim gitti 2 gündür.. Psikiyatri olmadan heyete soksam.. Ya nörolojiye "0" verirlerse diye endişe ediyorum. Çünkü elim her zaman titremiyor. Hadi onlar aynen onayladı diyelim Ankara nörolojiyi dikkate alır ama açıklama ve oranları dikkate almaz da toplamda % 40 altında verirse .. Hem süreç çok uzayacak, hem ben mağdur olmaya devam edeceğim. Ya da şerefsizin dediği gibi 1 ay sonra kontrole gideceğim oran yazacak ya da birşeyin yok diyecek.. Ya da Yaradana sığınıp sabah sağlık kuruluna raporu teslim edeceğim.

Bu arada eski psikiyatri doktorum nöroloji doktoruna şunu da söylemişti. Bizim teşhisle senin teşhisin ve oranların farklı yani hastayı ikimizin ayrı değerlendirmesi lazım demişti. Değerlendir o zaman şerefsiz.. Yok olmaz..

Evet arkadaşlar işte macera bu. Çok acil düşüncelerinizi bekliyorum ne yapayım ? Teşekkürler..

seranko

Vallahi ne yazacağımı şaşırdım! Doktorların arasında bir o yana bir bu yasa navruluyoruz! Çıldırmamak işten değil.

Alzaymır başlangıcı olabilir diyen doktora gidip oran verip vermeyeceği konusunda bi ipucu alınabilir mi acaba? Gerekirse heyet karşısına çıkarken ellerinizi titretin!!! Köprüyü karşıya geçmek lazım bi şekilde...

Değerli OturanBoğa abim,
[FONT=sans-serif]alzheimer veya başlangıcı teşhisi koyan nörolog oran verdi.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Donuk omuz (+) - parkinson (+) - Uzun mesafe yürümekte güçlük çekiyor % 20 - nondomrent (Belki yanlış yazdım ama okuyabildiğim bu) % 45..
Ben uzun mesafe zaten hergün yürüyorum ortalama 7 km.. hiçbir güçlüğüm de yok Allah'a şükür. Bir 7 km daha yürürüm (Şekerim izin verirse tabii ) Nondomrent % 45 verdi. Neden bu kadar oran yazdın diye sormadım çünkü dışarı çıkınca baktım. Senin görüşün nedir abim ?[/FONT]

seranko

Valla, sanki psikolojik değerlendirmeyi dışarıda bırakarak rapor almaya çalışmak daha bir makul görülüyor. Ben olsam bu şekilde yaparım. Baktım ki süreç aleyhime sonuçlandı, o zaman itiraz edip, bu sefer psikolojik değerlendirmenin de olduğu bir rapor çıkartırım.

Elbette çok zor bir durum, onca zaman ne yer ne içer insan! Ama bu ceberrut düzende bunlarla başetmekten başka yol yok maalesef.

Üst Alt