Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi hangi durumlarda isteniyor?

hakansezer

Bu bilgiyi Kocaeli SGK emeklilik birimindeki memurdan aldım telefonda.Hastane seçememek kadar saçma bir şey olmamalı zaen.Engelli insanın istediği hastaneyi neden vermesinler ki.Devlet hastanesine hekimine güvenmiyor ise biz kime güvenelim.

Bu arada kimse değinmemiş ama aklıma gelen bir soruyu da paylaşayım.Benim son işyerim kocaeli olduğu için sevkimi de Kocaeli SGK dan almam gerekiyormuş.Şimdi atıyorum benim son iş yerim Van dı.İstanbul da oturuyorum.Gidip bu sevki Van SGK dan mı alacaktım.Dünyanın en saçma sistemine sahibiz maalesef...

bycinaris54

Emekli olduğunuzda sgk dan gelen evrağı dikkatlice inceleyin orada süreli olursa mutlaka belirtilir. Daha önceki konularda @Ufukalp bu konu ile detaylı açıklama yapmış.
Sizin yapmanız gereken sgk dan gelen dosyayı detaylıca incelemenizi.

Selamlar. İki gün önce SGK'dan aradığını söyleyen bir bayan, kontrol için üniversiteye sevk edileceğimi, bu sebeple en geç 3 iş günü içerisinde SGK'ya gitmem gerektiğini söyledi.

Rapor oranım %71
Hastalık&Oranlar:
AĞIR OSAS : %35
KALP :%30
HEPATİT B : %15
Raporum sürekli
Vergi indirimim sürekli
.1.11.2017 de vergi indiriminden emekli oldum. 10.07.2019 tarihinde kontrol muayenesi için Üniversiteye sevk olunacağımı beyanla beni aradılar.
Neden? Niçin?
Bilgisi olan varmı acaba????
SGK ne yapmak istiyor?

@Chichikow

Nedeni çok da önemli değil. SGK kontrole çağırdıysa gitmek zorundasınız.

Kurumsal bir şirkette çalışan arkadaşım ve aynı firmadan yaklaşık 30 kişi soruşturma kapsamında tekrar muayeneye tabi oldular.Mahkeme engelli raporların yapılan muayeneler sonucunda aynı sonuçlar çıkması nedeniyle usulsüzlüğe rastlanmamıştır diye karar verdi.Emeklilikleri devam ediyor.

Ancak araştırma hastanesi sürekli olan raporlara süreli vermiş 24 ay geçerli diyerek.Bu rapor mu artık kabul edilecek ve 30 kişi kalıcı ve sürekli olan raporlarına rağmen yeni rapordaki süreli rapora göre mi hareket edecek.

Yoksa bu savcılığın kontrol amaçlı teyit için yaptırdığı önemsiz bir rapor mu?

OturanBoğa

Bülent abi bu tür bir durumla karşılaşırsak, mahkeme ortalama ne kadar zaman sürer bilginiz varmı? Bu şekilde örnekler varmı, yani dava açıp emekli lehine sonuçlanan davalar varmı?

Chichikow

aşırı şikayet var sebebi engellinin erken emekliliğine takmaları sahte raporlar vs. kimin gerçek kimin sahte olduğunun anlamanın başka yolu yok sağlık sorunları devam ediyorsa sıkıntı olmaz oran düşerse %45 lere fln emeklilik yıla güne bağlı tekrar bakılır

Arkadaşlar ben hastanede görev yapıyorum ve son zamanlarda SGK engelli emeklileri hastaneye sağlık kuruluna sevk ediyor. Bu engelli emeklilerin raporları ve vergi indirimleri sürekli. Heyete giren engellilerin rapor oranları yeni kriterlere göre %40 altına düşecek ve maaşları kesilecek,bu durumda engelliler mağdur edilecek. Engelli federasyonları neden itiraz etmiyor?

12.07.2019 tarihinde Tıp fakültesine, sevk yazılı dosyamı alarak gittim.
Sevk yazımda dikkat çekici bir husus var : altı çizili olarak belirtilmiş. '' ekte bulunan raporda söz konusu olan rahatsızlıkların tetkiki, bunların haricinde ilave rahatsızlıklara tetkik ve bulguların yapılmaması ve oran verilmemesi'' diye ibarenin olması.
Yani SGK sizin sürekli raporunuz olmasına rağmen rahatsızlıklarınızın düzelebileceği ihtimalini varsayıyor. Ama başkaca rahatsızlıklarınızın oluşabileceğini hiç mi hiç hesaba katmıyor.
Hastanenin kayıt bölümünde girişimi yaptırarak sağlık kuruluna geçtim. Orada Göğüs, Kardiyoloji ve Gastroloji polikliniklerine girişim yapıldı.
🔴Göğüs polikliniğinde solunum testi cihazı arızalı olduğu için haftaya gel dediler
🔴 Kardiyolojide doktor yok 4 gün sonra gel dediler.
🔵 Gastrolojide rontken ve kan tahlili istedi sonuçlarda 10 gün sonra çıkar. Ozaman gelirsin dediler.

İlçede yaşıyorum. İl merkezine 90 km uzaklıkta. Hastaneye git git gel. Bugün git yarın gel. Doktorlar neyin var diye soruyor ama sizi asla dinlemiyorlar. Sonrasında da Konuşturmuyorlar bile.
Eski sigorta hastanelerinde durum ne ise aynısını yaşıyorum şu an. Her yerde kuyruk, bitmek bilmeyen sıra. Azarlayan hemşireler. Bağıran memurlar.
Doktorlar hiçbirşey bilmiyor. Muhatap olduğum doktorların tamamı asistan. Not alıyorlar yarın gel diyorlar. Aldıkları notları öğretim görevlilerine gösterip ondan aldıkları akılla sizi tekrardan yönlendiriyorlar.
Afedersiniz tabirimi mazur görün ama gerçek bu ; adeta şu veciz sözün anlam kazandığı bir ortama dönüşmüş.; ''it ite itde kuyruğuna buyurmuş''
Rezillik.
🔴 En son göğüs bölümü elimde uyku testi ve 12 basınçla kullandığım CPAP cihazımın raporu ve reçetesi olmasına rağmen beni yeniden uyku laboratuarına sevk etti. 220 tl oda ve öğretim görevlisi muayene ücreti ödettirdiler. Beni kurum sevk etti onlar ödesin dedim. Yok bu parayı sen ödeyeceksin dediler.
Ödedim. Ancak ben cihazsız uyuyamam, kabus olur bana dedim. Evde bazen elektrik kesiliyor sabaha kadar oturuyorum. Uyumam mümkün değil dedim. Uykuda solunum durmalarım çok fazla ölme riskim var hem bu cihazın hafıza kartı var 6 ay hafızasına kayıt yapıyor. Uykuda ne yaşamışım hepsini size söyler. ''Sadece yapmanız gereken hafıza kartını alıp bilgisayarda incelemek olacak'' şayet 6 yıldır kullandığım bu cihazla bir gece dahi cihazsız uyumuş isem tamam beni iyileşti olarak kabul edin dedim.
Haklısın ama yapacak bir şey yok bu testi yapacağız dediler.
Sonuçta kabus dolu bir gece geçirdim.
🔴Şayet uykuda o gece ölse idim bunun hesabını kim verecekti.
Hiç kimse tabi...

Nihayetinde biz sizi arar test sonucunu gel al deriz dediler ve ben hala o telefonu bekliyorum. Bakalım önümüzdeki hafta çağırırlarsa sonucu alıp göğüs doktoruna götüreceğim oda daha önce ağır OSAS dan aldığım %35 oranımı bakalım verecekmi!!!
Haktan hayırlısı.

Memurum.Paranoid şizofreni hastasıyım.Benim rahatsızlığımddaki kişilere kontrol muaynesi isterler mi.???

Emeklilik sürekli olunca da kontrol muanesi isteyebiliyor mu

eskiden belli bir kıstas vardı kontrole çağırmanın ,süreli rapor geçebilen hastalık ağırlık hafiflik dereceleri vs..şimdi ağır olsun hafif olsun önüne gelen hastalık ne olursa olsun kafalarına göre çağırıyorlar yani artık ,bakalım piyango bize ne zaman vuracak,gerçi normal emekliliğime de 4.5 yıl kaldı da, işte normal emekliliğime ne kadar yaklaşırsam kardır diye düşünüyorum artık maalesef bu hükümetin sistemsiz programlarından dolayı..raporum süreli vergi indirim ve emekliliğim süresiz şu an için....hayırlısı olsun herkes hakkında.

karddeşşim yazdıkkllarınınn ayynıssını beende de mevcut yaalnız sonucunu yazmamışsın

ertu22 kardeşim! Gelişmeleri detaylıca paylaşıyorum. Sonuç ise hala belli değil 06.08.2019 da heyete gel dediler. Salı günü heyete gireceğim.
Uyku testinde önceki AHİ 91 idi bunda 87 çıktı ağır OSAS teşhisi kondu. Bakalım heyet ne olacak bende merakla bekliyorum.

Üst Alt