Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kollarımda kısıtlılık ve ince beceri kısıtlılığım var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

nehir80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm iyi akşamlar bir konuda yardımcı olurmusunuz rica etsem. Doğuştan kollarimda kısıtlılık ve ince beceri kısıtlılığı toplamda %60 raporum var ötv ve kdv den yararlanirmiyim? Kollarım sağa ve sola yukarı kalkmıyor.

nehir80 size uygun tertibatlı bir araç olursa tabiki alırsınız.

Bunun için öncelikle aile hekimi >> devlet hastanesi >> il sağlık müdürlüğü komisyonu sıralamasını takip ederek rapor almanız lazım. İl Sağlık Müdürlüğünde oluşturulan komisyon size tanı koyar. Engelinize ait kodları yazar rapora o raporda sorun çıkmassa yani sürücü olabilir denilirse ötv den yararlanmak için tekrar ikinci bir rapora daha ihtiyacınız oluyor. Onuda Devlet Hastanesinde ki heyetten alacaksınız.

Slm halil abi benim bir önceki raporum %5 di sonra bazi şirketler de çalıştım ama kollarimdan dolayi işten çıkarıldım. Sonra izmir il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim itirazımda beni hakem hastanesine sevk ettiler

buna gore detaylı incelendi ve %60 oran çıktı tabii bazi kanunlari bilmedigim icin ve ben sadece is için istemistim acikcasi bu kadar rapor beklemiyordum. Simdi nasıl bir yol çizmeliyim yardımcı olursaniz sevinirim saygilarim la.

nehir80 geçen yıl baya bir kanun değişikliği oldu. iş için aldığın rapor ile olmuyor malesef. Sıralama şöyle

1) Aile hekimine gidiyorsun orda ilk muayene oluyor orda başlıyor işlem raporun ilk kısmını o dolduruyor ve seni Devlet Hastenesine sevk ediyor.

2) Devlet Hastenesinde engeline göre işte tek hekimde muayene edebilir. Heyetede alabilirler. Orda söylerler zaten. Ordada Hastane rapora kendisi ile ilgili kısımı dolduruyor. Ve seni İl Sağlık Müdürlüğüne gönderiyor.

3) İl Sağlık Müdürlüğüne gidiyorsun belgeleri teslim ediyorsun sana gün verirler şu gün gel diye. O gün gittiğinde orda bir komisyon oluyor onlar raporun kendilerleri ile ilgili kısma ve sonuç kısmına engelin ile ilgili kodları belirleyip yazacaklar. İl Sağlık Müdürlüğü "sürücü olamaz" gibi bir sonuç yazmassa verdikleri kodlara göre araç alabilirsin.

4) ÖTV indiriminden yararlanmak içinde tekrar Devlet Hastenesinde heyete gireceksin. Heyetin vereceği raporda "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" yazması gerekiyor.

İl Sağlık Müdürlüğünden aldığın rapor + Heyetten aldığın rapor + Ehliyet ile birlikte bayi ye gidiyorsun. Bayi geri kalan kısmını halleder.

Kolay gelsin :)

Üst Alt