Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolesistit tanısı ve crp'nin 122 çıkması sebebiyle dahiliye yatışı isteniyor..?

Konular
78
Reaksiyonlar
145
Bulantı ve halsizlik şikayetiyle acile başvurdum. Kan verdim. Usg çektirdim. Kolesistit tanısı ile dahiliyede yatış verdiler. Ama ben hastanede yatamam. Anksiyetem zaten tavan. Yanımda kalacak kimsede yok. Ayaktan tedavi ile geçmez mi bu hastalık.

Muhtemelen damar yolundan kullanacağı antibiyotikler sadece yatış olduğunda sgk tarafından karşılanıyor. Doktora anksiyeteden bahsedip her akşam imza ile çıkış ayarlamasını talep edebilirsiniz

@OturanBoğa, inanır mısınız servis hemşiresi aynen şöyle dedi. İki gece sabret damardan yoğun antibiyotik verirler. Crp 50'nin altına düşerse zaten taburcu ederler dedi.

evet, prosedür öyle. haklı. ama işte eğer sen için yatış gerçekten imkansızsa, o zaman doktor her akşam imza ile çıkış onayı verebilir

@OturanBoğa, gittim evden bir kaç kıyafet aldım. Su, meşrubat falanda aldım. Yatıyorum. Yan yatağım boş şimdilik odada tekim. Klimayı açtım. Tv bakıyorum. Sağ olun

122 crp hastanede en az 3-4 gün kalmadan düşmez, yani en azından zararsız seviyeler 5 ve altına çok zor düşer.
@OturanBoğa nın belirttiği gibi bir antibiyotik tedavisi olacağını da zannetmiyorum.
zira antibiyotik planlaması genel de günde 3 ya da 4 defa sabah öğle ve akşam geç saate olacak şekilde planlanıyor. ve her gün aynı saatte verilmesine azami özen gösteriliyor.
akşam çıkışına izin verilmesi her gün bir ya da iki dozu atlamak demek olur ki o da bence ilaç prosedürüne uymaz.
hemşirenin söylediği gibi 50 civarı crp ile kendi talebin ile taburcu olursan, enfeksiyona sebep olan hastalık hala vücudunda ise bir kaç haftaya daha yüksek değerlerle tekrar yatış yapabilirsin. kaldı ki 50 crp demek zaten olması gereken değerin on katı civarı bir değer demek oluyor.
doktorların çıkabilirsin dediği ana kadar sabretmen hayrına olur kardeş.

Son düzenleme:
@furkander33,
Sabırlı olun,ne zaman taburculuk düşünülüyorsa hekim ne zaman uygun görüyorsa o zaman hastaneden çıkın.

Crp 122 tehlikeli boyutlarda olmasa da oldukça yüksek, en azından 10 veya normal değerler görülsün öyle çıkın, imza atıp çıkayım demeyin sakın, anksiyeteyi bahane etmeyin, şuan için bu daha önemli.

Üst Alt