Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koldan özürlü olanların otomobillleri için özel tertibat seçenekleri..?

kenancotuk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
değerli kardeşlerim, benim 1980 yılında aldıgı ehliyetim yapraklı eski tip ehliyetti. kullanılan protezler gözlük vs yazan sayfasında "otomatik şanzumanlı oto kullanır" yazıyordu. daha sonra ehliyetler değişince bagcılar trafik şb. aldığım yeni ehliyette "H sınıfı "yazıyordu. şimdi TC kimlik no yazan yeni ehliyettede "H sınıfı özel tertibatlı oto kullanır" yazıyor
bugüne kadarki bilgilerim koldan özürlü olanlar otomatik vitesli oto kullanabilir, dolayısıyla verği insirimlerinden yararlanamaz şeklindeydi. Onun için de benim arabam sadece otomatik vites normal plakalı.
şimdi bazı arkadaşlar koldan özürlü olanlarında otomatik vites arabalarına sileceklere veya sinyal ve sellektör koluna kumanda eden aparat taktırmaları ve araçlarına özürlü plakası almaları gereklidir derler.
bu tür aparat işlemlerini istanbul'da yapan yerler hakkında bilgi verirseniz sevinirim?

bu konularda bilgi verecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim

Koladan sakatlığı olan kişilerin vergisiz otomobil alabilmelerine dair bildiklerim:

Raporda olması gereken ibare: sağ üst ekstremiteyi kullandırmayı gerektirmeyecek özel tertibatlı araç kullanabilir

Araçta olması gereken özellikler: otomatik vites, direksiyona topuz takılmış, silecek kontrolu ayağa alınmış

Ruhsatta bahsi geçen ibare: özel tertibatlı özürlü aracı

Bu şekilde araç alınabilecek örnek bayii: güven oto eskişehir / Neslinur hanım - neslinur.kaya@renault-mais.com.tr & gsm: 0534 811 22 44

Donanım resmini bir arkadaşımdan istedim. Gelince buraya aktaracağım. O zman İstanbul'da nerede nasıl yaptırılabileceğini de araştırırsınız...

Engelli aracı

Sayın Bülent bey kardeş,

Benim bildiğim kadarıyla Türkiye'den sıfır araç alımlarında koldan engelli arkadaşlarımız vergi muafiyetlerinden faydalanamıyordu.

Acaba ben yanlış mı biliyorum yoksa uygulama mı değişti?

Yukarıda yazdığım şartlarda özel donanıma sahip aracı ÖTV'sizm olarak aldı bir arkadaşımız.
Yukarıda iletişim bilgilerini verdiğim Eskişehir'deki bayiiden alındı.

Üst Alt