Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear implant için toplam maliyet ne kadar?

İlk seferde ameliyat, implant ve dış cihaz karşılanıyor bildiğim kadarıyla ancak sonrasını tam bilmiyorum.
7 yılda bir dış işlemci değişiyor ancak sgk hepsini ödemiyor. Bu da ciddi sıkıntı olabilir. Ne kadar ödeniyor ne kadar cepten vermek lazım bilmiyorum. Yurtdışında dış işlemci cihaz fiyatları 6-7 bin dolar gibi fiyatlarda galiba. Ancak Türkiye'deki fiyatları bilmiyorum.
Bu konuda net bilgiyi koklear implant üreticisi firmaların temsilcilerinden alabiliriz sanırım. Birine yazdım mesela cevap vermediler.
Bu maddi yönü iyi araştırmak lazım.
Mesela cihazın kablosu koparsa ne kadar ödemek gerekir, her ay ne kadar pil masrafı durumu olur gibi bilgiler.

İmplant kullananlar daha net bilgi verebilir sanırım. Ben işitme cihazı kullanıyorum. İmplant adayı olduğuma karar verdiler iki ayrı yerde ancak karar veremiyorum. Maddi yön de beni düşündürüyor.

Merhaba. 2 kulaktan implanlıyım, 2 yıl once ameliyat oldum, normalde işitme cihazı kullanıyordum. İşitme cihazı ile implant kıyaslanamaz. işitme cihazı ile dudak okuyarak konuşurken, implant ile telefondan hoparlorle konuşuyorum :)

SGK 1 kulagı karşılıyor fakat sgk elindeki cihazı veriyor sana. İç cihaz eski model olur, dış cihaz şu an yeni çıkan veriyor. Cochlear marka kullanıyorum kanso2 kablosuz dış cihaza sahibim. SGK gecen aylarda kanso2yi stoklara ekledi. iç cihaz eski seri 1.5 tesla dayanıklı ve daha kalın. dısardan daha belirgin olur kabarık durur. 2. ci kulak için tamamen cebinden çıkar ödemesi.

Daha yeni iç cihaz isterseni (kullandıgım iç cihaz ci632) 3 tesla mr cihazı uygun ve daha ince yapısı nedeniyle dışardan anlaşılmıyor. vakif hastanelerinde yaptırabilirsin, sgk yarısına kadar karışılıyor ve diğer yarısı cebinden çıkıyor. 2.kulak için yine tamamen cebinden çıkar. 2023de sgk dahil 380bin tl odedim. şu an ne kadar bilmiyorum fakat euro bazında tek kulak 9000euro (ci632-kanso2). Sgk yarısını öder ilk kulak için .

diğer marka Medel fiyatları hiç bilmiyorum fakat cochleardan daha ucuz oluyor.

@Merveaydin,

Devlet hastanesinde tamamı öder. ileriye dönük sıkıntı yaşamamak için özellikle iç cihaz devlet tarafından verilenler mr 1.5 tesla uyumlu. Gunumuzda artık 3 tesla mrlar var, yurtıdında daha güçlüleri var. İç cihaz ömürlük 30 yıl kullananda var. Onay vermeden once 2 markayı araştırın, iç cihazların mr uyumlulukları araştırın. 1 kere yapılacak, memnun kalmazsan iç cihaz çıkarılamaz.

@burakby,

teşekkür ederim dış kanso 2 istiyorum sanırım o da sgk kapsamına girdi. iç cihaz konusunda doktorla görüşeceğim. bir de sizce ameliyat öncesi cochlear firması ile gidip görüşmek gerekir mı

@Merveaydin,

Rica ederim. Kanso2 sgk kapsamına yeni girdi. Ameliyat oncesi cochlear ile görüşme olayı sana bağlı. detaylı bilgi almak istersen gorusun, en azından demo iç cihaz ve kanso2yi avucuna alıp incelersin. Oturdugunuz ilde cochlearın anlaşmalı oldugu bayi varmı bilmiyorum. Ameliyat yaptırmayı düşündüğünüz hastaenin odyolojiyi bulun, esas onlar ilgilenir cihazlarla. Size numarasını verirler.

@çamlıca,
6-7 bin dolar dedigin emin misin? Ben rondo 3 icin Almanyadan fiyat aldıgımda 63bin₺ ydi. Türkiyede 147bin₺ ydi. Dış koklear cihazı.
Henüz almadım rondo 4 bekliyorum almanyadan getirteceğim. Pek araştırmamışsın yanlış yönlendirmeyelim lütfen. Yeni modellerde pil masrafı yok artık bataryalı.

@Ririgirl,

Yalnız bunlar medikal cihazlar. Medikal cihazlar sağlık bakanlığı tarafından takip edilir. Yurtdısındakilerde aynı şekilde onların sağlık sistemi takiplidir, hadi bi şekilde aldın türkiyeye getirdin. Türkiyedeki medel firması kabul etmez, kaçak sınıfında olucak. Yurtdısında aktive edildi okey, ayar zamanı geldiğinde türkiyedekiler kabul etmez. Aldıgın yere gitmeniz gerekicek

@Ririgirl,
Amerikadaki kullanıcıların söylediği fiyattı. Farklılık olabilir tabii. Sormuştum onlara da cevapları bu şekildi.
Avrupa , Türkiye farklı olabilir tabii. Bir de bana verilen fiyatlar cochlear veya advanced bionics markası içindi sanırım.
Bataryalı ne kadar kullanıyorsunuz?

@Merveaydin,

Cochlear tercih etme sebebim satis sonrasi musteri hizmet kalitesi. Cihazlarda kullanilan malzeme kalitesi daha yuksek, ele aldiginda kaliteyi belli ediyor. Cochlear firmasi cok kanalli implantin mucizesi :) Dr. Graeme clarki arastirin. yaptirdigim gunden beri memnunum, ozguvende yerine geliyor. Hicbirsey kulaktan kacmiyor. Isim geregi ozel hastanelerde biyomedikal sorumlusuyum, kulak lazim oluyor cok :))

@çamlıca,

Bu sitesinde abd’nin sigortasız fiyatını söylemiş 6-7k doları. Abd’de sağlık sistemi zaten çok pahalı ve yorumları 2023 yılında yazılmış.

Med el rondo 2 kullanıyorum 7 ay bitecek. Günde 18 saat kullanımı gece yatmadan önce sarja bırakıyorum 4-5 saate doluyor. Rondo 3 alacaktım odologum bana bekle rondo 4 cıkacak dedi. Onu bekliyorum.

@burakby,
teşekkür ederim darısı bana. gerçekten işiniz çok dikkat gerektiren ve bol kouşma takip etmek gereken bir iş sizin adınıza da çok sevindim.

@Ririgirl,

Cihaz değiştirirken zaten sgk fazla ödemiyor bildiğim kadarıyla. Bunu Cochlear firması Türkiye bayilerine yazıp sormuştum ama cevaplamadılar.
Bilgi için teşekkürler. Bluetooth bağlantısı var mı kullandığınız cihazlarda?
Cihazlardan konuşmayı anlama yönünden memnun musunuz?
Ben işitme cihazlarıyla sesleri az çok duyuyorum ancak anlama az. Ki bu nedenle de implant önerildi iki ayrı yerde.

@çamlıca,
Coclear kanso 3 mü kanso 2 mi bilgim yok sgk kapsamina girmis, rondo 3 sgk kapsaminda olmadigi icin yok.
Rondo 2 ayri aparattan bluetooth var idare ediyorum onunla bende kulaküstü kulakligi var onunla da kullanabiliyorum. Rondo 2 de yapay zeka yok. Rondo 3lerde yapay zekasi var rondo 4 rondo 3e göre en iyi modellerden ve aparatsiz olacakmis piyasaya cikmasini beklemekteyim.

Cihazi yenilerken sgk bir kismi karsiliyor.

Ben cok memnunum hatta konusma bozuklugum düzelmeye basladi. Sesleri anlayabiliyorum her yerden ses geldigi icin biraz odaklanma sorunu yasayabiliyorum zamanla düzeliyor.

Iki kulaginizda desibeniz kac? Yeterli verim alamiyorsaniz koklear implant ameliyatı olun isitme cihazıdan daha iyi verim alabiliyosun net bir sekilde duyabiliyorsunuz. Ailenizle hic konustunuz mu yoksa karari tamamen sana birakiyor mu?

@Ririgirl,

1 sene test yaptırdım 40-44 DB çıktı anlama baya yüksekti o zaman bu zamana hiç işitme cihazı takamadım 50 bin TL verip aldığım cihaz takınca sesleri anlamaz yapıyordu fazla ayarla ugraşmadım kenarda yatıyordu ancak şuan anlamakta çok zorluk çeker oldum napıcam ??

Ben cok memnunum hatta konusma bozuklugum düzelmeye basladi. Sesleri anlayabiliyorum her yerden ses geldigi icin biraz odaklanma sorunu yasayabiliyorum zamanla düzeliyor.

Iste buna kahkahayla gulerim🤣abartmayin
Tamam iyi isitebilirsin ama konusma bozuklugu duzeltmek🤣🤣🤣

Üst Alt