Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızımın OKB ve yineleyici depresyon tanılarını sisteme işletmeli miyim?

iskender2828

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler dilerim,

Kızım 19 yaşında. Şu an fizik tedavi ve rehabilitasyon 4 sene lisans okuyor. Küçüklüğünden itibaren OKB ( obsesif kompulsif bozukluk ) ve yineleyici depresyon tedavisi görüyor ve halen ilaç kullanmakta.
Bizler kız evladıdır diye devlet hastanelerinde ki psikiyatri ziyaretlerimiz de tanıları doktorlara rica edip resmiyete yansıtmadık. Sadece psikiyatri ye gittiği kayıtlar mevcut.
Sizce OKB, yenileyici depresyon ve 34 derece skolyozunu kayıtlara geçirteyim mi? İlerde bu hastalıklardan engelli emekli olma şansı varmı?

Lütfen bana bir yol gösterin.

Saygılarımla,

@iskender2828,

Geçmiş olsun,

Sağlık sektörü çalışmak ve iş bulmak için en avantajlı sektörlerden biri.

Kızınız mezun olsun, çalışır emekli de olur İnşallah.

19 yaş emekliliği düşünmek için çok erken bir yaş.
İlaçlarını kullansın, okulunu bitirsin sonra bir iş bulup çalışır da.

Rahatsızlığını kayıtlara geçirmemeye çalışmak, uzak gelecekle ilgili plan yapmak sizi yorabilir.
Akışına bırakmak daha iyi olur bence.

Umarım hayalindeki/hayalinizdeki gibi bir hayatı olur.

Bol şanslar.

Ne yapacağınızın tercihini siz yapacaksınız ama ne olursa olsun tedaviyi aksatmayın. Benim de OKB ile başladı sonra psikotik depresyon şimdi bipolarım. OKB varken yaşı genç kurtarabiliriz belki demişler babama üniversite hastanesinde ama kurtaramadılar. 40 yaşında bipolarım.

Bende kızım gibi OKB ve yineleyici depresyon tanıları ile 62% oranı ile engelli emekliyim. 53 yaşındayım. Psikiyatrist kızımın da aynı rahatsızlıklarının olmasını armut dibine düşüyor diyerek açıkladı. OKB bende başka bir psikiyatrik rahatsızlığa dönüşmedi. Ama çok zor hem OKB hemde depresyon. Tedavisi yok. Olsa idi ben iyileşirdim. Hergün 5 ayrı ilaç kullanıyorum.
Yeni yönetmeliği bilmiyorum. Sizce kızım OKB, yineleyici depresyon ve 34 derece skolyozdan 40% ve üzeri alıp ileride erken emekli olabilir mi?

Benim emeklilik hakkında bilgim yok malesef ama bu konuda forumda bir çok uzman var. Yardımcı olacaklardır.

Ben olamadım aynı hastalıktan çalışma olanağı vermeyen ve ilaçla düzelmeyen tanısı ile

Son düzenleme:
Üst Alt