Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kitap veya uzunca yazıları okuyamıyorum. Bunun nedeni nedir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
713
Reaksiyonlar
537
Kitap vede uzunca yazıları okuyamıyorum bunun nedeni nedir?

Organik olmayan psikoz
Otizm spektrum bozukluk

Pomodora tekniği ile 10dk okuyun ara verin. Bunu günde birkaç kez tekrar edin. Başlamak için seveceğiniz türde kitap seçebilirsiniz.

2-3 yıl önce fakülte dersleri için kalın kalın kitaplar bitiriyordum ders için ama artık kitap okuma hevesim gitti çok okuduğum için bıktım artık başka birşeyden değil yani.

ilaçların yan etkilerinden birisi de isteksizlik bu bir sebeb @aydünyavaz,

alışkanlıkta gerekeli kendini şartlandır atıyorum günde 5 sayfa okuyacağım de 5 sayfa hiç bir şey ama zamanla sana çok şey katacaktır. bir süre sonra bu alışkanlıkla azar azar daha artacaktır. Kitap okumak güzeldir. konuşacak kimseniz yoksa hayal dünyanızda yeni insanlar tanır yeni yerlerde dolaşırsınız.

ünlü psikiyatr carl gustav jung şöyle demiş
"İki kişi düşünün. Biri binlerce kitap okumuş olsun, diğeri hiç okumasın. Binlerce kitap okuyan kişi okuduklarının hepsini unutmuş olsa bile hiç okumayan kişiden farklı olacaktır. Çünkü bilinçdışı kayıt tutar."

Yazdıklarımızı anlamada sorun yaşıyor musunuz? Yazılanlar size karmaşık geliyor mu? Kusura bakmayın, sordum çünkü bu da etkiliyor olabilir.

Üst Alt