Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kitabımın adı "Çıkış Bu Tarafta Değildi."

ENGELLEKTUEL

Aktif Üye
Konular
92
Reaksiyonlar
179
3-4 yıldır üzerinde çalıştığım ilk kitabımı tamamlamak üzereyim. Sizlerle de kısaca paylaşmak istedim.

Kitabın adı "Çıkış Bu Tarafta Değildi."

Bu çalışma, klasik anlamda bir şiir kitabı değil. Beş perdeden oluşan ve kırk şiirin tek bir hikâyeyi birlikte anlattığı, görsel tasarımlarla desteklenen şiirsel bir şehir anlatısı.

Erişilebilirlik, vicdan, şehir, yalnızlık, teknoloji ve insan üzerine metaforik bir yolculuk sunuyor. Şiirler birbirinden bağımsız ilerlemek yerine, okuru baştan sona tek bir anlatının içinde gezdiriyor. Bu yönüyle hem kurgusu hem de tasarımıyla alışılmış şiir kitaplarından farklı bir okuma deneyimi sunmayı hedefliyor.

Sokağın sesini, şehirlerin aceleye getirilmiş kalabalığını ve insanın kendine bile bazen geç kalan tarafını erken yaşta dinlemeyi öğrendim.

Bilişim alanında çalışan bir uzman olarak kodların, sistemlerin ve hataların içinde yaşarken, insanın en büyük hatasının çoğu zaman "çalışıyor gibi görünen hayatlar" olduğunu fark ettim

Yazdıklarım;
  • bir şehrin kaldırımlarında unutulmuş sessizlikleri,
  • asansörlerin kararsız duraklarını,
  • haritalarda görünmeyen mahalleleri anlatır.
Engellilik, erişilebilirlik ve görünmezlik onun metinlerinde bir tema değil; hayatın doğal akışında çoğu zaman fark edilmeyen boşluklardır.

Onun cümlelerinde şehirler konuşmaz; bekler.
Sistemler anlatmaz; işaret eder.
Ve insan...

Çoğu zaman tam çıkışa yaklaşmışken, hangi tarafta olduğunu unutacak kadar durur.

Umarım bu yolculuk, bir gün sizin de yolunuzla kesişir.

Üst Alt