Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısıtlılığın kaldırılması hakkında Vesayet Davası aşmak istiyorum..?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Vtecll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vtecll

Üye
2016’da babamın müracaatı üzerine bana hastane vesayet davası açtı.Babamın dilekçesi üzerine beklemedeydim.Süreci hızlandırmak adına adliyenin mail adresine dilekçe göndermem üzerine(e imza yetkim olmadığı için) karakol vasimi aradı.Sonra hastanede heyete girdim.Remisyonda 1 sene sonra kontrolü uygundur kararı ile kısıtlılığımı kaldırdılar.Adana 1. Sulh Mahkemesi de talebin kabulüne 1 sene sonra kontrolü uygundur ve istinaf yolu açıktır dedi.Kararı adresimize tebliğ etmişler ama bizi bulamamışlar.O yüzden askıda kalmış dava.Kesinleşme şerhi için yeniden ek karara itirazımız yoktur kesinleşmesini arz ederiz diye dilekçe yazdık.Bu arada yeniden kararı adresimize postalamışlar ve hala elimize ulaşmadı.Ulaşsaydı 15 gün itiraz hakkı var idi ve 15 günün sonunda itiraz edilmezse karar kesinleşecekti.Bize kesinleşme Temmuz gibi olur dedi.Sizce biz ayrıca dilekçe yazmamız üzerine karar adresimize tebliğ edilmeden bize kesinleşme şerhini verirler mi?Çünkü;nüfus müdürlüğüne götürüp sistemden kısıtlılığı kaldırtacam.Ve kısıtlılık kalkmadan vasim olmadan elektrik su aboneliği alabilir miyim?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Adliyeyi aradım sulh mahkemesi dahili numarasını çevirdim.Kesinleşmeler 1 Temmuz’dan sonra gerçekleşecek kesin talimat var Temmuz’un 2. haftası gibi arayın dediler.

Arkadaşlar bugün meski’yi aradık söylediğine göre kendim gelebiliyorsam vasiye gerek yokmuş.%50 su indiriminden faydalanmak için ev üzerinize değilse tapu fotokopisi,kira sözleşmesi,engelli raporu,dask ve 123 tl’lik ödemesi varmış.Bakalım yarın gidecem neler olacak bilgi veririm.

Arkadaşlar peki engelli su indiriminden bir kere mi faydalanabiliyorum?

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri