Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kişilik bozukluğu olan var mı?

Emir_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
5
Herhangi bir kişilik bozukluğuna sahip misiniz varsa hangisi?

Pasif-agresif kişilik bozukluğum var

Şizoid kişilik bozukluğu var bende. Sosyal olmaya karşı ilgisizim. Doktor bunun için psikoz ilacı yazmıştı ama 11 yaşından beri böyleyim.

Kişilik bozuklukları hastalık değildir, sadece normal sınırlarda olmadığınızı söyler.

@malumokb, hafıza kaybı yaşıyor musunuz?

Kişiliği bozuk olanlar kendini bir b.k sanan kibirli tiplerdir hiç sevmem hele birde kendini övenleri var bunların derhal uzaklaşılması gerekir.

@berke26,

Evet tıpta "kişilik yoksunu" diye bir durum da eklenmeli artık. Kişilikleri bozuk değil, duruma göre kişilik giyerler, çünkü gerçek kişiliği yoktur.

@Pickle,

Kişilik bozukluğu da hastalık bence hastalıklı bir Kişilik tipi çoğu. Sizde anladığım kadarıyla sizotipal veya paranoid kişilik bozukluğu da var bu tip kişilikler beraber görülebiliyor.

@The Phantom, hastalıksa tedavisini bulsunlar. Bulmuyorlar çünkü terapiyle düzelebiliyor. Hastalık konuşmakla düzelir mi?

Kişiliği bozuk olan bir insan kötü olacak diye birşey yok

Narsist kişilik bozukluğu var mesela bu hastalık mı kötü karakter mi ?

@erola,

Kişilik bozukluğu için de ilaç yazabiliyor doktorlar şüphecilik alınganlık referans fikirleri saldırganlık varsa. Terapi de ek tedavi ama. Yukarıdaki arkadaş depresyon hastalık değildir de diyordu. İlginç geldi bana.

@Operadaki Hayalet, depresyon hastalık değil diyen kim merak ettim baktım mesajlara göremedim öyle diyen birini ?

Depresyon kronik hale gelmemişse geçici bir durumsa hastalıkta olmayabilir mesela birinin işleri bozulur depresyona girebilir .
Depresyon hastalık mı değil mi bilemedim şimdi bende ?

Son düzenleme:
Narsist veya narsisizm davranışları sergileyen yetişkin insanların narsist olma yolculuğu çocukluktan başlar

Psikiyatrik bir durum olsa da (narsist kişilik bozukluğu) hastalık olarak kabul görmez,tedavisi de malesef yok denecek kadar azdır,kısaca yoktur.

Peki bir insan neden narsist olur?

En basitinden çocukken aşırı övülmüş kişi kendisini diğer insanlardan daha üstün görebilir, çocuk ve ergenlik dönemin de aşırı övülmüş,diğer insanlardan üstün ve önemli olduğuna inandırılmış bir takım yalnış eğitim öz güven yükleme vs.

Tam tersi orakta insan narsist olabilir.,mesela sürekli aşağılanan bir çocuk, taciz edilen, ihmal edilen çocuk ve ergenler daha sonrasın da kendilerini korumak için narsistik davranışlar sergileyebilirler.

Tıpta narsist kişilik bozukluğu olarak yerini almıştır..çok fazla detaya girmiyorum,kısaca hastalık değildir kişilik bozukluğudur.

@sokr@t,

Emin değilim öyle görmüştüm. Depresyon da ruh hastalığı Paranoya da Narsisizm de. Psikolojik hastalıklar bence her biri ciddi. İnsanlar depresyonu hafife alıyor ama her yıl yüz binlerce insan intihar ediyor.

@Operadaki Hayalet, zaten psikozu tespit edecek bir yöntem yok. Organik bir durum yok ortada. Mekanizması bile hipotez üzerine kurulu.
Ben gereksiz yere antipsikotik kullanıp bırakınca psikoz atağı geçirdim. Tekrar atak geçiririm diye bırakamıyorum. İlaçsız bir hayat isterdim ama ilacımı bırakmak demek günlük hayata devam edememek demek.

Depresyonu hafife almıyorum. Her sorun hastalık mıdır? İnsanın kötü bir hayatı varsa buna tepki vermek neden hastalık olsun?

Üst Alt