"Bir o kadar da yerin altında var", "Allah bi de boy vereymiş"...vs. Taş devri-Mağara devrinden kalmış evrimleşememiş basit beyinlere göre muhakkak bir şekilde bir şeyiniz "BÜYÜK" olmalı...
Evet, Boyum net 135 cm. Hayatımın kazanımları, beni mutlu edenleri; topluma göreyse "büyük" olma kompleksini tatmin edecek yahut "vay be kısa boylu ama başarmış" diye güya iltifat edecek ama aslında aşağılama barındıracaktır benim feslefeme göre; çünkü insan yarışacaksa kendiyle yarışmalıdır Lisans mezunuyum, bir adet özel üniversiteden burslu eğitim sertifikam, 2 adet üniversite diplomam var. Kadınım, evliyim. Evet evet, sakatlarda kısalarda evlenebilir. Eşim Sağlam mı, sakat mı; ne farkeder ki sevgide önceliğinizin ne olduğu, kendinizi nasıl ve ne kadar sevip saydığınız önemli.
Ailem dahil herkes bana istediğim herhangi bir şey karşısında "sen yapamazsın" demiştir. Ben de istediğim şeyin sonucu ne olursa olsun , yapmışımdır. "engellemeler"i aşamadığım zamanlar olmadı mı, oldu tabi. Hem de çok uzun zaman kayıpları, 38 yaşındayım ve bence hayatımın her yılı bir şekilde kayıpla geçti. Toplum tarafından dışlanarak o psikolojik yıkımın bıraktığı etkinin temizlenmesi ya da aile tarafından aşırı korunmasının sonucu dışardaki kaosa çok geç adapte olmak, evet tüm bunlar bir kayıptır.Sağlam veya sakat herkesin maruz kaldığı "engellemeler" kayıplara yol açar.
Uzun lafın özeti; kendinizin farkında olun, dinleyin, gözleyin. Önce siz kendinizi nasıl ve nerede görmek istiyorsunuz onu bir sorgulayın!!! ve bulun gerisi gelecektir. Allah'ın izniyle.
Son olarak; Yaradanıma teşekkür ediyorum ama çok şükür halime iyi ki de filanca gibi değilim diyerek "bana değmeyen bin yaşasın" felsefesi yapmıyorum. Çünkü hak,adalet herkes içindir.
Umarım doğru telaffuz etmişimdir birikintilerimi.