Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz ve Skolyoz derecelerinizde ameliyat dışında sporla bir düzelme oldu mu?

sigurros

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar, küçük yaşlarda kifoz nedeniyle birkaç yıl takip altındaydım. Yıllar sonra skolyoz da olduğumu öğrendim. Şu an derecelerim çok yüksek sayılmaz ama az da değil 30'lu değerlerde dereceler. Ameliyat dışında spor yaparak derecelerinde ciddi azalmalar görülenler yorum yazarsa çok sevinirim. Hangi hareketler iyi geliyor hangisi gereksiz vb. gibi. Bu arada aletli pilatesin iyi olduğunu söyleyen var bir işe yaramıyor diyen var.Gidip de deneyimleyen oldu mu acaba?

Şahsen ben ameliyat dışı yöntemlerle ciddi gelişmeler elde edilebileceğini düşünmüyorum. Belki rahatsızlığın prognozu yavaşlatılabilir veya bir süreliğine durdurulabilir. Ya da ağrı gibi yan etkiler için fayda sağlanabilir.

hocam fizik tedaviyi denediniz mi? iyi bir fizik tedavi ile güzel sonuçlar alabileceğinizi düşünüyorum çok geçmiş olsun.

Üst Alt