Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoz ameliyatı sonrası %31 oranlı engelli raporu verilmesi normal mi?

Ebo26

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

2008 yılında yaklaşık 80 derece kifoz nedeniyle ameliyat oldum. Ameliyatım 13 seviye posterior enstrümantasyon şeklinde gerçekleştirildi ve omurgamda şu anda 26 vida ve 2 çubuk bulunuyor.

Aradan uzun yıllar geçtikten sonra engelli sağlık kurulu raporu almak için hastaneye başvurdum. Kurul değerlendirmesinde;

• Ortopedi: %23
  • Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon: %10
  • Dermatoloji: %5
oran verdi. Balthazard hesabı sonucunda toplam engel oranım %31 olarak belirlendi.

Açıkçası ameliyatın kapsamı, omurgamdaki enstrümantasyon ve yıllardır devam eden şikâyetlerim nedeniyle daha yüksek bir oran çıkmasını bekliyordum. Ameliyatın üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen günlük hayatımda hâlâ çeşitli zorluklar yaşıyorum. Özellikle kronik sırt/omurga ağrıları, hareket kısıtlılığı ve fiziksel güç gerektiren işlerde çalışmakta zorlanma gibi problemlerim devam ediyor. Bu durum iş hayatımı da ciddi şekilde etkiliyor.

Benimle benzer durumda olan, özellikle kifoz/skolyoz nedeniyle uzun segment posterior enstrümantasyon ameliyatı geçirmiş arkadaşlara sormak istiyorum: Siz sağlık kurulu raporunda yüzde kaç oran aldınız? Kaç seviyeden ameliyat olduğunuzu ve varsa hareket kısıtlılığı, kronik ağrı gibi şikâyetlerinizi de yazabilirseniz karşılaştırma açısından çok faydalı olur.

Özellikle benim durumuma benzer şekilde 13 seviye enstrümantasyonu olan birine ortopediden %23 verilmesi sizce normal mi? Benzer ameliyatı geçirenlerin aldığı oranları ve kurul süreçlerini merak ediyorum.

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

Neden o kadar düşük verilmişki enaz yüzde 50 olmalı idi

@nu067, Sizce sonuca itiraz etmeli miyim? İtiraz edersek süreç nasıl işliyor?

Üst Alt