Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kifoskolyozum var. H sınıfından B sınıfına geçemiyorum!?

istanbulue

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhabalar,
kifosikolyoz hastasıyım 2009 da aldıgım h sınıfı ehliyetim var ve otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor bende ötv den yararlanamadıgım için ehliyetimi b sınıfıa cevirttirmek istedim ve kursa kayıt oldum sertifikamı aldım emniyete verdim , emniyet raporumu gecerli saymadı raporum özel hastaneden b sınıfı alabılır raporuydu benı tam teşekkürlü devlet hastanesine sevk etti ve orası benım saga ve soola donuslerım kısıtlı oldugu ıcın ehlıyet almamın mumkun olmadıgını soyledı ve senın bu h sınıfı ehlıyetıde almanın buyuk bır mucıze oldugunu soyledı bunun ıcın ne yapmalıyım . . .

Sürücü yönetmeliğinden sorunuzla alakalı kısım:

Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar
MADDE 8 – (1) Eklem hareketlerinden;

a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri: Kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını % 50’den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini % 75’den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.

Üst Alt