Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keşke emekli olmasaydım diyen var mı?

@AlperKalaycı
Ne demelerini bekliyorsun ki cevap bekliyorsun ?:unsure:65yaşında emekli olan herkes ne yapıyorsa onu yapar evinde oturur sıkılırsa çıkar dolaşır falan yani bu maaşlarla ne yapılmasını bekliyorsun Dünya seyahati falan mı ? Nedir aradığın cevap yani sen ne yapacaksın yaz .

@sokr@t

Ben hayatın gerçeğinden soru soruyorum. Benim Ankarada Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan bir tanıdığım var. O bana demişti ki Türkiye de engelli memurların çoğunluğu 50 li yaşlarda emekli oluyorlar demişti.

Tamam da sen 65 yaşından sonra ne yapacaksınız demişsin hastalığından ya da engelinden dolayı da çalışacak durumu olmayan ya da çalışmak istemeyen imkanı varsa erken emekli olabiliyor zaten bu da bir şans ama emekli maaşları düşük bu da bir şansızlık olsa gerek.
Memur olsun olmasın emekli emeklidir herkes emekli olunca ne yapıyorsa onu yapar ister 65 inde olsun ister 55 inde keşke emekli maaşları biraz yüksek olsa da belki ilerde olur inşallah emeklinin de yapabileceği şeyler fazla olsa tatile gitmek, seyahat etmek falan gibi

@sokr@t

Benim sorduğum soruda hiç bir anormallik yok. Ben arkadaşlara gayet anlamlı ve mantıklı bir soru sordum. Çalışabilen engelli memur arkadaşlar 65 yaşına kadar çalışsın. Ben 65 yaşına kadar çalışmak isteyen arkadaşlara başarılı bir çalışma hayatı dilerim. Burada başta konuyu açan arkadaş olmak üzere bu konuya mesaj yazan bir çok arkadaşın aklına gelmediği veya aklına getirmek istemediği önemli bir şey var. O da şu: Arkadaşlar bir gün kaç yaşına kadar çalışırsak çalışalım hepimiz en fazla 65 yaşına kadar çalışacağız. Devlet memurları kanununa göre devlet memurunun 65 yaşından sonra çalışması yasak. Zaman su gibi akıp gidiyor. Yıllar çabuk geçiyor. Bir gün mecburen emekli edileceğiniz gün gelecek.

Burada engelli memur arkadaşlar emekli olduktan sonra neler yapacaklarını yazsa kötü mü olur ? Ben kendimden behsedeyim. Ben bir okulda 17 yıllık memurum. Ben daha şu an ne zaman emekli olmayı planlamadım. Ben emekli olunca çay ve kahve eşliğinde bol bol evimde kitap okuyacağım.

@AlperKalaycı, tamam sen kitap okursun öteki de müzik dinler diğeri film izler falan ekstra özel bir durum değil çalışırken de okursun.
Hiçbirimizin aklına gelmeyen çok özel çok değişik bir şey yapacak olan varsa yazsın o zaman belki bize de ilham verir belki bizde yaparız .

@sokr@t, :giggle: Görüşmeyeli nasılsın ? DM'ye kapalısın O yüzden buradan sordum. Ben gayet iyiyim.

Toprak altında canımız sıkılır. ölünce kurtçuklarla beraber çalışırız.

Üst Alt