Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keratokonus hastası olarak %54 oranında gözden raporum var. H sınıfı ehliyet..?

starmhmt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamüaleyküm. Merhaba Arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce bulunmuş olduğum ilin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KERATOKONUS hastası olarak %54 oranında gözden Sağlık Kurulu Raporu aldım. Kendim Şuan Sağlık memuru olarak görev yapmaktayım. Araç kullanmak için Ehliyet almak istiyorum ve sizlerinde çok iyi bildiği gibi Normal araç ehliyet sürücü belgesi B sınıfı olarak geçiyor . Fakat Şöyle bir durum var %54 Gözden Engelli olduğum için H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ alabilir miyim yoksa normal B sınıfı Sürücü belgesi mi almalıyım. Eğer H sınıfı Sürücü belgesi alamayacak isem B sınıfı Sürücü belgesi için
SAĞLIK RAPORUNU nasıl alabilirim. Sonuçta Engelliyim verirler mi Sağlık Raporunu. Bilgilerinize saygılarımla .

Her şeyden önce H sısnıfı sürücü belgesinin size sağlayacağı hiç bir avantaj yok. Yani, sürücü yönetmeliği'ne göre B sınıfı sürücü belgesi alabiliyorsanız, alın. Baktıni ki vermiyorlar, o zaman H alırsınız.

Çok Teşekkür ederim Bülent ey. Allah razı olsun. Peki %54 Kerotokonus Hastalığı için verilmiş olan SAĞLIK KURULU RAPORU ile araç alsam bir faydası olur mu? KDV indirimi veya ÖTV İndirimi veya Benim bilmediğim bir fayda ... ???

Hayır, rapor oranınız % 90 ve üzeri olamayacağından araç alımında hiç bir avantajdaj yararlanamazsınız maalesef.

Üst Alt