Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendimi soyutlanmış hissediyorum

Descartes

Aktif Üye
Konular
129
Reaksiyonlar
1,481
İnsanlarla iletişim kurma sorunum yok. Genel anlamda iyiyim. Remisyon evresine ulaştım Ama hayat yapay geliyor.

Ne anlamda yapay geliyor??Başkalarından mı soyutlanmış veya hayat yapay matriks gibi mi?Anlamsız geliyorda sıkıldınız mı??

hocam muhtelemen hergün işe git eve gel ilaç iç aslında yapay değil de aşırı düzenli, yurtdışına seyahat etmeyi düşünür müsün değişiklik olsun diye

@NewDay, Eskiden gerçek sandığım hezeyanların boş olduğunu anladım. O zaman hangisi doğru ? diye kafa karışıklığı yaşamaya başladım. İnsanlarla iletişim kurmada pek sorun yaşamıyorum ama konuşmak içimden gelmiyor. Geçmişte çok darbe yediğim için iyi gün dostlarına ihtiyacım yok modundayım. Bunun gibi şeyler oluyor

@Sarman, evden işe şeklinde çok da rutin bir hayatım yok İş haricinde hafta sonları görüştüğüm birkaç yakın arkadaşım var. Geçen şubat ayında Umreye gitmek nasip oldu. Yeşil pasaport alabilirsem İrlanda'ya , kardeşimin yanına gitmek istiyorum. Belki sonra ,kafile / tur şeklinde çoklu Avrupa gezilerine de katılabilirim.

@Descartes, Beş on senelik burada mesajlar var.Duyduğu sesin söylediği hiç bir şey olmamış.Sizde halisinasyon yok ama hezeyanlarda böyle olabiliyor.Bilinçsiz bir şekilde bu düşüncelere kapılmışsınız ama bir amacınız vardır.Bunun kısmen farkındasınızdır.
Senelerce olmayan bir kızı bekleyen hastalar var.
Benim bazı hezeyanlarım yurtdışı kaynaklı.Farklı kültürler bir kaç küçük yanlışla böyle olmuş.Küçükken bir çocuk dizisinde ana kuzusu bir karakter vardı.O karaktere annesi iki kere saçını şampuanladın mı diye soruyordu.Senelerce iki kez aynı gün şampuan kullandım.Yapma dediler doğru sandım.Egzema ile senelerce dolaştım bu düşünce yüzünden.

hocam saçta egzama varsa normal şampuan daha kötü yapar vichy dercos öneririm biraz pahalı ama değer @NewDay,

@Sarman, Şampuanı iki günde bir kez kullanınca düzeldi.Cildiye de dediğin gibi şampuan vermişlerdi şimdi gerek kalmadı.

@Descartes, her şey zaten yapay hocam. bu dünya da seni karşılıksız seven tek varlık anne. gerisi ne kadar verirsen o kadar alırsın oda narkör değilse ,nanköre denk gelirsen ondan da alamazsın. kariyer,para, ev araba hepsi kişiyi tatmin eder ama ruhunu beslemez.
inançlıysan yaradana sığınacan, o iyi etmezse zaten kimse edemez.
Senin düzenli bir hayatın olduğunu biliyorum umarım güzel şekilde bozulmadan devam eder.

@NewDay, doğrudur. Bu forumun arşivinde çok eski mesajlar var. Aynen ; bende halusünasyon yok ama bu hezeyanlar bana özel fikirler , farklı birisiyim gibi durumlar yaşadım. Sonradan anladım ki ortalama kapasitede sıradan bir adamım.
Bahsettiğin ana kuzusu karakterini çıkaramadım ama sen bununla özdeşleşme mi yaşadın ?
Onun kullandığı şampuan yüzünden başında egzama mı çıktı ? Çok şükür atlatmışsın
@Ben_Claudius, hocam, bu konuda beni en iyi anlayacak kişilerden birisin. Aynen; anne sevgisinin ve şefkatinin yerini hiçbir şey tutmuyor.
Valla çok nankör / vefasız insana denk geldim. Hocam, güzel vurgu yapmışsın Ruhun beslenmesi daha önemli
Evet düzenli sayılabilecek bir hayatım var. Temennilerin için çok teşekkür ederim. Cümlemize inş.

@NewDay, hocam egzamayı bir de kaynar su ile yıkamak da yapar haberin olsun saçında egzama olanlar kışın bile ılık su ile saçlarını yıkamalılar

@Descartes, O sık kullandığından bu doğrudur herhalde diyip yıllarca o sıklıkta kullandım.Uyardılar ama dizideki bilgi doğrudur dedim.
Kırk yaşlarında aslında bu tarz özel birey olmanın artması lazım ama sizde azalmış...Bir kere bu tarz bir iddaa edince doktorlar salmıyor.Terapi ömür boyu devam ediyor yapacak bir şey yok.

Bu tarz özel olma durumlarında kişi iyileşebilir ama 40 yaşından sonra mehdi vesaire olunduğundan terapiyi kesmiyorlar.Kırk yaşını bekliyor olabilir diyorlar.

@NewDay, :unsure: sizde şöyle bir şey oldu mu ? Şampuan konusunda uyarıyorsunuz ama sizi dinlemeyeceğim ve kullanmaya devam edeceğim. Şeklinde , bir neyi tepki / tavır gösterme gibi bir şey mi yaşadınız ? :giggle: Valla Allah'ın hikmeti midir ? bilmiyorum ama 40'lı yaşlarda psikozdan arınmaya başladım.

@Sarman arkadaşın dediği günü her gün aynı aktiviteleri yapmaktan dolayı insan kendini bir süre sonra makine gibi hissediyor. Yeni hobiler edinmeye çalış. Bir müzik alet çalmaya çalış, bisiklete bin, yeni yerleri gez, yeni insanlarla tanış. Aklıma gelmeyen sayısız örnek var.

@Descartes, hocam hayatımız bir obsesyondan ötekine şeklinde ilerliyor maalesef önemli olan obsesyonları kara çevirmek misal okul okuyacağım diye bir obsesyonu başarmak sizin başardığınız gibi ya da iş bulacağım diye bir obsesyonu başarmak bunlar hayatına değer katacak obsesyonlar ama zararlı obsesyonlar da var misal biri ile tokalaşamamak, birinin ismine cismine takmak bunlar da zararlıları

@Asayiş Berkemal, yazdığın çözüm önerileri güzel ama bu soyutlanma duygusu , can sıkıntısı gibi basit bir şey değil.

Böyle kelimelere döküp tarif etmesi de zor Psikiyatri doktorum "bunlar hastalığının kalıntıları" diyor.

Banada Son 1 senedir Aynı Durum Yaşamaya Başladım Hayat Yapay Geliyor .

Evet bana da öyle geliyo bazen

Bu da sıkıyo beni

Üst Alt