Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi geliştirdiğimiz gaz-fren donanımına ruhsat alabilir miyiz?

Ali karaer

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar değerli forumdaşlar. Ben Ali; Size sormak istediğim bir konu var.

Şimdi normalde bu engelli araçlarına takılan gaz ve fren aparatlarını yapan firmalar var. Fakat şöyle bir şey olay var ki babam bu engelli tertibatını farklı bir şekilde üretip araca uygulamak istiyor. Ancak babama diyorum ki biz bu tertibatı yaptık arabaya uyguladık diyelim. Bu tertibatı ruhsata işletirken öncelikle bir makine mühendisinin onaylaması gerekiyor ama bizim kendi yaptığımız sistemi onaylarlar mı yoksa sıkıntı çıkar mı?
Bildiğimiz sistemlerden aracımıza taktırmalı mı yoksa kendi yaptığımız sistem onaylanır mı? Babama bir türlü anlatamıyorum ben onaylanmıyor diye biliyorum ama bunu babama anlatamıyorum.

https://youtu.be/97WGr-G7KtY kendi yaptığımız tertibat sistemi de bu şekilde. Aracın orta konsolunun altında bulunuyor. Sizce bu sistem onaylanır mı?

Merhaba,

Proje çizen firmalar / kişiler var ve ilk önce proje çizdirmeniz gerekiyor. Daha sonra TSE ye gidip para yatırıp mühendis gelip aracınıza takılan aparata projenize bakıp onaylaması gerekiyor, Daha sonra da emniyete gidip ruhsatınıza işletmeniz daha sonrada vergiden muaf olmak için vergi dairesine gitmeniz gerekiyor.

Youtube ye yüklediğiniz videodan ben birşey anlamadım, sadece göstergeleri çekmişsiniz...!!! Çok kısa bir vitesin orayı çekmişsiniz.
Ayrıca sizin ehliyetiniz yeni çıkan ehliyete çevirdiniz mi...? Aparat olarak ne yazıyor ehliyette...?

Tertibatı vitesin önüne taktık o yüzdende orayı çektim bir süre sonrada oradan gaz verdiğimin kanıtı olarak kadranları gösterdim :) ehliyeti yeni aldım zaten önümüzdeki hafta elimde olur. Ehliyet raporumda ise elden kumandalı gaz ve fren tertibatıyla araç kullanması uygundur yazıyordu

Ali karaer

Bir firma eliyle faturalı olacak şekilde projelendirip işleme konması gerekir ki onay alsın. O tasarımı kendi ürünü olarak işleme koyacak bir firma bulursanız, olur. Ama kendi başınıza "ahan da aparat" derseniz kurumlar işleme koymaz.

Üst Alt