Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kemik erimesi için verilecek engelli oranı nedir?

yaşarrr

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
34
merhaba arkadaşlar annem kemik erimesi hastalığı var. bu hastalığı olan arkadaşların rapor oranı kaç. %40 alabilirse emekli olabilecek. heyetten %40 rapor alabilirmi?
şimdiden teşekürler.

M81.0 - POSTMENAPOZAL OSTEOPOROZ şöyle bişey yazıyor ama pek anlamadım enbaızda nereye bakmam lazım

Kan tahlilinde parathormon seviyesi yüksekse bu kemiklerden daha fazla kalsiyum çekilmesine sebep oluyor ufak bir operasyon ile sorun çözülülebiliyor tabi annenizdeki sorun bumudur bilemiyorum aklınızda bulunsun @yaşarrr,

@Konyaereğli,

kemik erimesinin nedeni yaşı 50 den sonra kadınlarda görülüyomuş kemikleri zayıfmış bu.yabancıyım konuya enabız kan testinde parathormon yazmıyordu kalsiyum normal

kemik yıkımı diye bir şey

kalsiumu eksikmiş onu düzelteyim kasiyum ilaçları kullanıyor

Normal kemik erimesinde oran verilmiyor. Benim de çok ileri derecede mesela ve bu sene doktor senin bu değerlerle kırığın olmaması mucize dedi ama kırık yoksa da oran verilmiyor.

@ozmuşlu, Bir miktar alınan besinlerin etkisini azaltıyor olabilir belki ama kemik erimesi gibi bir hastalığa sebep olacağını düşünmüyorum. Yine de araştırılabilir bana hiç sorulmadı. Genel kullanılan ilaçlar soruluyor, kırmızı et, alkol vs
@Emrekvk, Araştıran olmadı bu seneye kadar. Memleketin hali işte herkes çok ilerlemiş araştırılması lazım dedi ama araştırmadı :) Bu sene gittiğim bir endokrin doktoru baktı bazı şeylere ama o da birşeye bağlayamadı henüz

@HuYSuz79,

valla bende anlamadım hatta bende tam şifa diye bir kitap var yazarı prf tıp doktoru orda tüm hastalıklar yazıyor midem de reflü var ona baktım orda bir maddenin iyi geleceği yazmış bunu araştırdım o madde benim mide koruyucuda olduğu çıktı ortaya madem zararlı kitap zararlı şeyi neden tavsiye etsin ???

@HuYSuz79,
Kemik erimesi durduk yere olmaz ya hormonlarda bozukluk vardır ,ya da minarel eksikliği vs de olabilir ,kemikler en çok hormonlardan etkileniyor ,bende de sorun var

@ozmuşlu,
Midenizde yanma yada reflü vs yoksa mide koruyuculara bulaşmayın

@Emrekvk,

hımmm anladım . Allah şifa versin. bende reflü varda mide koruyucu içiyorum kemik erimesi yapıyor dediler de kafama takıldı.

@ozmuşlu,

Bazı minarel vitaminlerin emilmesi için mide asitine ihtiyaç var , koruyucu ilaçlar mide asitini düşürüyor

Hastalıktan ziyade işsizlikte büyük bela ,tam kas gücü kemik gücü olmadan işe girmekte zor ,herkes masa başı işleri kapmış geriye bir hamballık kalmış

@Emrekvk,

öyle haklısın 4 aydır işssizim. pisikoloji ruh sağlığı diye birşey kalmadı artık bende...
artık sıkınt stresten sol baş parmağım titreme oluyor...

Engelli maaşı alıyon mu ,para olmayınca iyice yalnızlaşıyor insan daha da kötüleşiyor

10 sene evvel aldım sonra sigortalı işe girdim kesildi bir daha da bağlatamadık engelli raporum oranı düştü Allah kahretsin....

Üst Alt