Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar annem kemik erimesi hastalığı var. bu hastalığı olan arkadaşların rapor oranı kaç. %40 alabilirse emekli olabilecek. heyetten %40 rapor alabilirmi?
şimdiden teşekürler.
Kan tahlilinde parathormon seviyesi yüksekse bu kemiklerden daha fazla kalsiyum çekilmesine sebep oluyor ufak bir operasyon ile sorun çözülülebiliyor tabi annenizdeki sorun bumudur bilemiyorum aklınızda bulunsun @yaşarrr,
kemik erimesinin nedeni yaşı 50 den sonra kadınlarda görülüyomuş kemikleri zayıfmış bu.yabancıyım konuya enabız kan testinde parathormon yazmıyordu kalsiyum normal
kemik yıkımı diye bir şey
kalsiumu eksikmiş onu düzelteyim kasiyum ilaçları kullanıyor
Normal kemik erimesinde oran verilmiyor. Benim de çok ileri derecede mesela ve bu sene doktor senin bu değerlerle kırığın olmaması mucize dedi ama kırık yoksa da oran verilmiyor.
@ozmuşlu, Bir miktar alınan besinlerin etkisini azaltıyor olabilir belki ama kemik erimesi gibi bir hastalığa sebep olacağını düşünmüyorum. Yine de araştırılabilir bana hiç sorulmadı. Genel kullanılan ilaçlar soruluyor, kırmızı et, alkol vs @Emrekvk, Araştıran olmadı bu seneye kadar. Memleketin hali işte herkes çok ilerlemiş araştırılması lazım dedi ama araştırmadı Bu sene gittiğim bir endokrin doktoru baktı bazı şeylere ama o da birşeye bağlayamadı henüz
valla bende anlamadım hatta bende tam şifa diye bir kitap var yazarı prf tıp doktoru orda tüm hastalıklar yazıyor midem de reflü var ona baktım orda bir maddenin iyi geleceği yazmış bunu araştırdım o madde benim mide koruyucuda olduğu çıktı ortaya madem zararlı kitap zararlı şeyi neden tavsiye etsin ???
@HuYSuz79,
Kemik erimesi durduk yere olmaz ya hormonlarda bozukluk vardır ,ya da minarel eksikliği vs de olabilir ,kemikler en çok hormonlardan etkileniyor ,bende de sorun var
@ozmuşlu,
Midenizde yanma yada reflü vs yoksa mide koruyuculara bulaşmayın