Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kazadan önce Çıraklık sigortam vardı, ama emeklilik için bir işe yaramıyormuş..?

• Konbuyu başlatan geredeli80
  • Başlangıç tarihi
G

geredeli80

merhaba benim bi sorunum ar yardım ederseniz sevinirim: ben 98 de yüksek gerilim carpması sonucu sakat kaldım. olaydan önce cıraklık egitim okulundan sigorta vardı. bu siğorta sadece hastane masraflarını karşıladı. emekliliğe faydası olmuyomuş.
şimdi benim ne yapmam gerekiyo? nasıl emekli olabilirim? kazadan önce calıştığım yerde siğortam yoktu. benim kazamda iş kazası degi.l bi yol gösterirseniz sevinirim

Kaza öncesi 1 gün bile sigortanız olsaymış, 1800 gün primle malulen emekli olabilirdiniz.

Şimdi erken emeklilik için sakatlık (işgücü kaybı) oranının ve ilk sigortalılık tarihi önemli?

Herhangi bir işte çalıştıysan bu döneme ait yatan ilk sigorta prim günü işe giriş tarihindir.Öncelikle işe giriş tarihini SGK sitesinden hizmet cetveline bakarak tespit etmemiz gerekmektedir.

Kaza anında veya öncesinde bir sigortanız olmadığı için, üstüne bir de kaza iş kazası olmadığı için, malulen emeklilik söz konusu olamaz maalesef.

Çıraklık sigortası hariç, ondan sonraki ilk sigortalı olduğunuz tarih nedir?

Üst Alt