Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kayınvalidem üzerine araç alırsak ben de kullanabilir miyim?

tunaayaz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.. kayınvalidem diyaliz hastası, onun üzerinden ötv indirimli araç almak istiyorum.. gelini olarak benim kullanma hakkım varmı B sınıfı ehliyetim var. bilgi verebilirmisiniz

kayınvalidenize %90 ve üzeri rapor alırsanız ÖTV indirimli araç alabilir ve ruhsata işlemek kaydıyla siz aracı kullanabilirsiniz.

Bilgi için teşekkürler.. sağlık raporu almak için dilekçeye ne yazman gerekiyor.. araç için bişey yazmam gerekiyomu ?

... Hastanesi Başhekimliği'ne,​

.../.../2010​

Sakatlığımdan dolayı araç kullanamıyorum. Bu nedenle, tüm vücut fonksiyon kaybı oranımın %90 ve üzerinde olup olmadığına dair değerlendirmenin yapılarak, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7. maddesi kapsamında ailemden bir kişinin kullanabilmesi için ÖTV istisnalı otomobil alabilmemi sağlayacak sağlık kurulu raporunun tarafıma verilmesini arz ve talep ederim

ad soyad
imza​

tc kimlik no
adres
resim
bu dilekçe ile kayınvalidenizin başvuruda bulunması halinde dilekçe işinizi görür.
Not: Başvuracağınız Hastanede sağlık raporları ile ilgilenen birimede gerekli detayları mutlaka anlatın. Faydalı olur.

ayrıca dializ harici başka rahatsızlığı varsa söyleyin, engelli oranının yükselmesinde katkı sağlar. öğrneğin diabet, gözlerde rahatsızlık, kalp tansiyon vs. vs. çünkü sizin aracı kullanabilmeniz için mutlaka raporun %90 ve üzeri olması lazım.

tunaayaz

Özel bir dilekçeye gerek yok aslında. "Üzerinde oran bulunan durum bildirir rapor" talebinde bulunmanız yeterlidir.

Üst Alt