Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kayınpederimin üzerine aldığım araçta mirasçılar hak iddia edebilir mi?

garip

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler
Eşim kayınpederime baktığı için hem bakım ücreti alıyor hemde ötv den muaf engelli arabası aldık. Sorum şu ; arabanın bütün masraflarını ben çektim bunlarda hem otomobili aldığımız firmada hemde bankada belli kredi çektim krediyi firmanın hesap adresine havale ettim. ne için havale ettiğime dair de bir dilekçe imzalatıp dosyasına koydular. Bana da diğer mirasçıların bu da hak iddia edemeyeceklerini belirtiler. bu kadar belgeye rağmen diğer mirasçılar kayınpederim vefat ederse hak iddia edebilirler mi ? Hak iddia edebilirlerse nasıl bir yol izlemem gerekir.

Kayınbabanızın geride kalan (Mirasçılar) eş,çocukları hak iddia edebilir.Bence eşinizin annesi var ise kardeşleri ile anlaşmanız olacak yazılı belge alabilirsiniz.Tam bilgi için avukata danışmanızı öneriyorum...

Miras hakkı vardır ve sanırım bunu aşmanın bir yolu da yok. Geçen bir arkadaşımız önerdi: babanız yüklü miktarda bir senetle borçlanacak size, diğer mirasçılar borcu devralmak istemeyecekleri için aracı size bırakabilirler. Tabii, daha büyük bir mal varlığı söz konusu ise, o zaman bu dediğimiz de işe yaramaz

Üst Alt