Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kavga sonucu mahkemeye çıkmam EKPSS ile memur olmaya engel mi?

okan20

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben ve bir arkadaşım, bir kişiyi kameralar önünde darp ettik.Bir hafta iş göremez raporu almış. Kişi küfür ve tahrik etti. Ne olduysa ifadelerde söyledik. Uzlaşma olmadı. Karşı taraf bir miktar para istedi, bizde veremeyeceğimiz için uzlaşmayı kabul etmedik. Bunun sonucunda ceza alır mıyım? Alırsam memuriyete engel midir?

Son düzenleme:
Önemli değildir bir şey olmaz, karşı tarafın maksadı paraymış😟

Ekpss sınavına hazırlanıyorum. Güvenlik soruşturması yada arşiv soruşturmasında karşıma çıkar mı? Bu olaydan ne kadar ceza alırım?

Çıkmaz rahat ol mahkemeye mi verildinizmi? Karşı tarafın parasini mı aldınız nasıl darp ettiniz? Kapkaççılık olayımi?

Biri küfür etti iki arkadaş dövdük. Kameraların önünde otogarda. Şikayetçi oldu. Sonra uzlaşmak istedi; para istedi, vermedik. Para verince şikayetten vazgeçeceği için. Bu durumda mahkeme bana ne kadar ceza verir? Ekpssye hazırlanıyorum memuriyetime engel midir?

Arkadaşlar böyle bi olay başından geçen yada duyan varsa yazabilir mi? Ne yapacağımı bilmiyorum

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
[FONT=Roboto]657 sayılı Kanunun 48/A ve 98 inci maddelerinde yer alan düzenlemelere göre;
[/FONT]
[FONT=Roboto]**Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar, zimmet suçu, irtikâp suçu, rüşvet suçu, hırsızlık suçu, dolandırıcılık suçu, sahtecilik suçu, güveni kötüye kullanma suçu, hileli iflas suçu, ihaleye fesat karıştırma suçu, edimin ifasına fesat karıştırma suçu, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçu veya kaçakçılık suçu nedeniyle hapis cezası almış olanlar; Devlet memurluğuna alınmaz ve memuriyete daha önce girmiş ise görevlerine son verilir.[/FONT]

[FONT=Roboto]Memuriyete ilişkin değerlendirme yapılırken, bu sayılan suçlardan dolayı verilen hapis cezasının süresinin ne kadar olduğuna ve bu suçların kasten işlenip işlenmediğine bakılmaz.[/FONT]

[FONT=Roboto]Ayrıca, sayılan suçlardan dolayı mahkum olanlar, aldıkları bu kapsamdaki cezalar affedilmiş olsa bile, memur olamazlar ve memur kalamazlar.[/FONT]

[FONT=Roboto]**Yukarıda sayılan suçlar dışındaki bir suçu kasten işlediği için 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almış olanlar; Devlet memurluğuna alınmaz ve memuriyete daha önce girmiş ise görevlerine son verilir.[/FONT]

[FONT=Roboto]Kasten işlenmiş bir suç nedeniyle verilmiş hapis cezanın 1 yıl ve daha fazla süreli olması halinde, suçun türüne bakılmaksızın memuriyete engel sayılır.[/FONT]

[FONT=Roboto]**Yukarıda sayılan suçlardan olmaması ve kasten işlenmiş bir suç olmaması kaydıyla, herhangi bir suç nedeniyle verilmiş hapis cezaları, memur olmaya ve memur kalmaya engel olmaz. diyor [/FONT]

ceza alsan dahi 1 seneden faza almazsın bu da para cezasına çevrilir

memur olmana engel bir durum değil

bütünüyle farkındayım adlı şahıs kuru sıkı sallamış ,bunun türevlerinden internet ortamında cok var adamın bilgisi yok fikri var onun için sallama böylelerini

arkadaş avukat sordum o da bir şey olmaz dedi

PoleStar

o toplumsal davaydı kamuoyunda medyada cok dillendirildi örnek teşkil edilmesi için verildi ki 4 yıl da yatmayacak o şahıs

okanın hapse girme ihtimali %1 bile değil yılları adliyede geçen biri olarak bunu söylüyorum kaldı ki cezaevleri tıka basa dolu bunlar cezadan bile sayılmıyor içeri atmamak icin hakimler neleri neleri salıyorlar bir bilsen

O Darp ettiğiniz kişi devlet memuru muydu?
okan20
Hele ki Daha önce sabıka kaydın yoksa rahat Gerçersin rahat ol😐

okan çok fazla ceza alacagını sanmıyorum,karşı tarafta küfür etmiş sonuçta tahrik olayıda var,kaldıki cezada alsan bu durum memurluguna herhangi bir etkisi olmaz,yeterki yüzkızartıcı suçun olmasın,iin rahat olsun.

bir yıldan fazla hapis cezası almadıysan yada yüz kızartıcı suç işlemediysen diğer aldığın tüm cezaların bir hükmü bulunmamaktadır. taksirli suçlar hariç bir yıl

yani şu anda anlattığın olaya göre hiç bir problem bulunmuyor gönlün rahat olsun, kimse bir kavga etti diye memur olamaz diyemez sana

normal kavga souncunda hakım zaten sana önce hapis cezası vercek sonra durumuna göre orada pişmanım dersin hal hareketlerine bakıp onu para cezasına çevirtecek büyük ihtimal bakacak durumun yok onu denetimli serbestlik cezasına çevirecek yani 5 yıl içinde herhangi bir olaya karışmaz isen ceza işlenmeyecek siciline

ama 5 yıl içinde detaylı arşiv araştırmasında çıkacak tabi kavga ettiğin, adli sicil kaydı çıkardığın zaman sicilin yok yazacak orası ayrı. ama sonunda ne olursa olsun bu senin memur olmanı engellemez

kafana takma git derslerini çalış

Saygıdeğer büyüklerim green16 , Skolyoz23 düşüncelerinizi paylaştığınız için minnettarım. Gönlüm bir nebze de olsa rahatladı. Güvenlik soruşturması ya da arşiv soruşturmasında çıkmayacaktır o zaman.

hçbirşey olmaz merak etme adam gidiyor 18 yaşından küçük kızları taciz ediyor neler neler yapıyor tutuksuz yargılanıyor basit bir kavgadan bir şey çıkmaz usta rahat ol....

adli sicil kaydında çıkmaz ama güvenlik ve araştırma sırasında çıkar hocam ama bu senin memur olamayacağın anlamına gelmiyor

güvenlik ve araştırma esnasında iğneden ipliğe her şey araştırıldığı için bir nevi kamu ile ilgili yada özel hayatta nefes almana kadar (nerede okudun okulda ceza aldın mı, hangi iş yerlerinde çalıştın, hangi bankalarla çalıştın, bankaların malum terör örgütü ile bağlantısı varmı) aklına gelecek binlerci olay örgüsünü araştırıyorlar

orada çıkar ama dikkate alınmaz çünkü saydığımız kamu haklarından mahrumiyeti engelleyecek bir durum değildir

ne zaman silinir dersen 5 yıl boyunca hiç bir olaya taraflı yada tarafsız karışmaman şartıyla tamamiyle silinir

aklında bulunsun ;)

tercih yapıyorsun 3 ay 6 ay hatta bir sene bekleyenler var bunların nedeni araştırmaların uzun sürmesi yani artık devlet eskisi gibi tercih yaptın hadi memur ol demiyor önce iğneden ipliğe araştırıyor

senin memur olmama gibi bir durumun yok, git ders çalış böyle basit şeyler için de kafanı yorma

green16

sallayan sensin hemde kuru sıkı
arkadaş gereken açıklamayı yapmış şortluya tekme atan nasılsa bunada ceza verebilirler hakimin kararını kimse bilemez
avukat mavukat deyip kafamızı karıştırma avukat kim yalancılıktan başka bişey degil avukatlık
ben biraz işi şakaya vurdum gülücük attım bakarsan mesajıma

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Bilmedigin konularda insanlarin morali bozma o zaman.

1 seneden az ceza alsa dahi memurluga engel degil kaldi ki ceza almayacaği aşikar,hangi avukata sorarsa sorsun ayni cevabi alir.Hukuki net de konu acsin sorsun aciklarlar.

Gelip burda git el ayap op yoksa memur olamazsin dersen elbette cevabini alirsin.

el öpmeyle agız kirlenmez atalarımız böyle der el ayak öpmek istemiyorsa karşı tarafa ACI parası versin adam bir ton dayak yemiştir kimbilir adama ACI parası versin olay kapansın bence:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

okan20 Darp olayından günlüğü 20-100 lira arasında adli para cezasına çarptırılırsın . Miktarı ve hapis cezası verilecek gün sayısı çarpılarak para cezası çıkar. Hakimin kararına bağlı .
Kamu da yukarı da belirttiğin gibi 1 yıldan uzun süre hapis cezası alan memur olamaz . Senin ki adi suçlar kapsamında olup memuriyet engelin yok .

ben tuvaletine yatak odasına mahremine nerede girilir demişim ?
boş boş yorum yapma kardeş
güvenlik araştırmasının ne olduğunu bilmeden anlamadan yorum yapıyorsun...

bana ne nereden ne çıkıyorsa çıksın onların problemi bizi ilgilendirmez kardeş, o tarz şeyleri her yerde yazma
her konu hakkında her yerde yorum yapılmaz öğrenin biraz

Kardes bende birini dovdum kasten yaralama cikti guvenlik sorusturmasinda yinede goreve baslattilar. Ceza almadin fakat. telas yok. Sana Buyuk ihtimal hagb veya para cezasi Kessler en fazla. Buda memuriyete Engel degildir

Öncelikle hepinize merhaba ve geçmiş olsun. Benim 2 ayri kavgadan almis olduğum 10 ay hapis cezasi ve 2000 tl adli oara cezam var. Ben sana şöyle bir açıklık getirim. İlk sucunsa ve mahkemede hakim sorduğunda karsi taraf şikayetçi olmaz ise daba düşer. Sikayetci olursa bir kac ay hapis cezasi veya oara cexasi verir ve ilk sucun olduğu icin erteler yani 5 yıl içinde bir suç islersen onunla birlikte buda yururluge girer. Son olarak devlet memuriyeti ne engel olacak suclar. Hileli iflas dolandırıcılık terör suçları ve yuz kızartıcı suçlar ve 1 yıl dan fazla ceza evinde bulunmuş olmaktir. Sizin içiniz rahat olsun. Bundan sonrasi için dikkatli olmaniz dileği ile.

Çok güzel açıklamissininiz tesekkur ederim. Yalnız arkadasin söylediğine göre ilk suçu hakim bunu göz onune alacak ve 1 hafta lik is göremez raporu almış 1 ayin uzerinde agir is goremez raporu olmadığı sürece darpin niteliği değişmez. Biz burda arkadaşın memuriyetine dair konuşuyoruz. Alacağı ceza kesinlik le 1 yıldan fazla olmayacaktir. Burda adam yaralama söz konusu değil bir nitelik yok sadece darptan ceza alacak. Bu konuyu tartismaya bile gerek yok aslında sadece arkadaşımızın içi rajat oksun. Guvenlik tahkikatinda memuriyete engel olcak bir suç değil darp bunu söylemek istiyorum. Adam bicaklar 2 yıl haois cezasi alir tamam ama darp için nitelik fazla yoktur. Sadece ceza alir ve ertelenir

evet ceza alırsınız darp suçtur...
bu paraya çevrilebilir...

Öncelikle düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür eder, kavga esnası için bilgi vermek gerekir ise; karşı tarafın küfür, tahrik ve etnik kimlik ayrımcılığı yapması ile olay gerçekleşmiş olup, olay esnasında bacağım kırılmıştı. Benimde bir darbe aldığım söz konusu idi. Ama ben bu darbeyi olayı ayıran olayla ilgisi olmayan otogarda bulunan güvenlik görevlisinden aldım.

Olay akabinde 2.5 ay ayağım alçıda kaldı. İşletme olduğum gsm şubeme gidemeyip şubemi kapatmak zorunda kaldım. Karşı tarafın kalabalık bir aileye mensup olması sebebi ile telefonla taciz ve tehditler aldım. Evimin önünde nöbet tutup beni beklediler. Babamın önüne geçip alelen tehdit ettiler. Bunların hepsi ifademde var. Yorumlardan anladığım ve bir avukata danıştığım süretle en fazla 1 yıla kadar hapis cezası ya da para cezasına alır, önceden bir suça karşmama sebebin ile HABG verilir demesi içimi rahatlattı.

Teşekkürler engelliler.biz ailesi

Aynen,iyice Dallasa bağladi arkadaş.Bu kadar ciddi olaylari sonraki postlarda yazmasi hep soru işareti.

Bu davadan birsey cikmaz ne olursa olsun ama Gani Müjdeciligi de birakmak lazim,ayak üstü tonla ekleme yapmişsiniz.

SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu davanın sonucunu gelişmelerini lütfen buraya yaz kolay gelsin☺
okan20

gönül_yorgunu

Sen suçu-suçluyu övmek diye bir suç duydun mu?
1 hafta yataklık hastane raporlu basit kavga.. Ne içtin? Savcı cinayete teşebbüsten ceza istemesin :) He bi şey olmaz şakamısınız?

sen hangi dünyada yaşıyon bilader ???
bu ülkede adalet diye bir şey var mı acaba ????
üstad nazım hikmet nedemiş ? Türkiyede adalet aramak kerhanaede bakire arama benzer demiş....

PoleStar

konunun içeriğini bilmediğiniz için açıklama yaptım. Fazlası eksiği yok. Şaka hiç değilim ayırmak için beni itti ve yere düşünce ayak bileğimden kırıldı başımdan ne geçtiyse anlattım bana ne türk telekomdan banane maliyeden konu ne, nereye çekmişsiniz.

Burası siyaset meydanı değil. Konu gayet net basitti. Hiç bir avukata danışmadım hayatımda bir kez avukatla konuştum o da trafik kazamda. Sadece bilgi almak istedim sizlerden. Karşı tarafın ailesi kalabalık diyorum. Olay sonrası gelişmeleri anlattım.

Üst Alt