Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kasım'da EKPSS ikinci atama olur mu?

rind

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
bir sonraki atama ne zaman olur

resmi açıklama olmadığı sürece kesin diye birşey yok. ama ben kanıtsız açıklama yapmam. eylem dönemi ve sonunda, 2. atama şubat 2015 te olacak dendi. Bakan Çelik eylemcilerle görüşürken "6 ay sonra" ifadesini kullanmıştı. sözlerinin arkalarında durup durmamaları ayrı konu...
Engelliler Sitesi - Açlık grevinde mutlu son!
Engelliler Sitesi - Bakan Çelik İle Neler Görüşüldü?
Bakan Çelik, videonun 2.30. dakikasında ve 5. dakika 20. saniyesinde "6 ay sonra yine bir alım" dedi.

bakan dediyse yalan olma ihtimali yüksek :)

Doğru söze ne hacet hahaha iyi güldüm :))

devreye turhan içli ve ekibi girecek, geçenki açıklamada öyle diyordu. o zaman kesin uzayacağı :)

2014 te bu ikinci atama olduğu için 2015 Nisan mayıs gibi 2015/1 atamalar olabilir

Peki 2. Atama 2015'in ilk ataması olacağı düşünülürse, kadro açısından ilk atamadan daha mı verimli olur? Bilginiz var mı?

Öyle olması bekleniyor, umutlar o yönde. çabalarda o yönde olacaktır inşş... :(

Kadro olarak tahminen bu atamaya benzer olur diye düşünüyorum. Çünkü kamudaki engelli kadrolarındaki açıklara baktığımız zamanda açıkların en çok MEB, Sağlık, Adalet ve kısmende üniversiteler ile belediyelerde olduğu görülüyor. Bu kadroları her atamada 4000 5000 gibi atayarak eritebilirler.

Penthesilea;

söylentiyi paylaşıyorum;
bu 3.138 kadro artırılırken 2015in kadrolarından çalındığı, eylem nedeniyle, kadro artırma sözü verilmesinden dolayı, mecbur ani kadro artırımına gidilmek için bu işlemin yapıldığı söyleniyor. bu nedenle 2015 alımlarının az olacağı düşünülüyor. hal böyle olursa turhan içli devreye girecek oluyor, daha etkili bir eylemle... eylemde olursa atama 2-3 ay ertelenir, yine sıkıntılı bir sürece gebe bu ekpss 2. tercihleri.
UMARIM SADECE SÖYLENTİDİR VE SÖYLENTİDE KALIR...

yalnizefe;

O zaman biz Ocak girer girmez eylem yapalım, daha erken olsun ve daha çok kadro almaya bakalım? :D Atansam bile eyleme katılırım.

yalnız efe engelli öğretmen ataması olacak mı

rind;
hiçbir kurumdan ses çıkmıyor ki sevindirici bir haber vereyim :S son bilgi "mecliste görüşülen 40 bin öğretmen alımında, engelli öğretmen alımı da görüşülsün" denmişti, bunun için bazı chp m.vekilleriyle görüşülmüş, "tamam önerge vereceğiz" denmişti. hala aynı noktadayız... 40 bn öğretmeni bile görüşemedi meclis, 4 eylüle gün attı...

CEREN16;
puan yazmaz ki tercih kılavuzunda.. bir kadronun taban puanı, o kadroyu tercih eden kişilerin puanı ile, atama sonrası belirlenir. o kadroya en son atanan kişi, taban puanı oluşturur... yani taban puanı tercih eden adayların puanı ile oluşuyor...

CEREN16;
böyle bir sistem yok, ne ekpss nede başka bir alımda... neye göre puan olmalı, olabilir ki.. ?

yalnizefe;

Önceki yıllarda kaç puanla alınmış bunlar bilinmeli bence neye göre tercih yapıyoruz hiç belli değil...Üniversite sınavlarına girdikten sonra önceki puanlara göre tercih yapıyoruz doğru mu burada neden öyle birşey yok

CEREN16;

Bu söylediğin mantığa aykırı, henüz olmayan bir şey nasıl yazılır.

yalnizefe;
Peki bu atamada yerleşen biri , başka bir şehre yerleşti diyelim kendi ikamet ettiği şehre tayin isteyebilir mi bunun için asalet tasdiki bekler mi yoksa hemen tayin isteyebilir mi

CEREN16;
bu çok kolay, ösym nin sitesinde mevcut bu bilgiler... KKELEBEKK benden hızlı davranıp eklemiş bile :)

rind;
asalet olmadan ve "mecburi hizmet dolmadan" göndermiyorlar. engelli ve yakınının 1 kereye mahsus istediği yere nakli hakkında kanun çıktı ama uygulanamadı bi türlü. ancak; meb geçenlerde engelli memur ve hizmetlilerine bu hakkı verdi, onu da asaleti dolanlara verdi. sağlık bakanlığı ve adalet gibi birçok kurum hala tayin hakkı vermiyor. yönetmeliği bahane ediyorlar. biri çıkıp diyecekki, benim yakınım yada arkadaşım nakil oldu. bu konuda amir onayı önemli, amir onaylarsa kim ne karışır....

Christian, estt.. rica ederim :):)

yalnizefe, zaeten hiç kapatamıyorum bu sayfaları ben :)

KKELEBEKK;
olmaz öyle, psikolıjini bozar, zaman geçmek bilmez... başka şeylerle ilgilen, git gez toz... yarın memur olunca bugünleri mumla ararsın, haftasonu sayıklarsın, demiştin dersin :)

pekı arkadaslar 2015 tekı tercıhlerde de kura ıle alım yaparlarmı sizce :(:(:(:(:(:(:(:(:( bu sefer alım cok az oldu kuradan ısmımım cıkması 100 binde 1 allah yardımcımız olsun ınsallah

rind;
mantığa aykırı değil puana göre tercih yapmak en doğrusu ...

KELEBEKK;
Sanat tarihi okuduğum için şanslı sayılabilirim... :) engelli olupta sanat tarihi ve arkeoloji okuyan çok az insan vardır girmem daha kolay olur diye düşünüyorum...Herkes için hayırlısı...

Üst Alt