Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası olupta ehliyet alanlar, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

arkadaşlar ben muskuler distrofi(becker) hastasıyım 2007 yılında kmaraş devlet hastanesinden ehliyet için rapor aldım.b ehliyetim vardı.h ye çevirdim.raporu emniyete verdim.değişim yaptılar.araç içinde eskişehir tepebaşı devlet hastanesinden özel donanımlı otomatik elden gaz ve fren tertibatlı rapor verdiler.ama ben tertibatsız otomatik vitesi daha rahat kullanıyorum.2007 de yurtdışından araç aldım.2013 yılında ise aynı raporla yurtiçinden araç aldım.sorun çıkmadı.inanın nöroloji doktorlarının çoğundan daha çok bilgiliyiz kas hastalıklarında askeri hastanede nörolji doktoru bana kas erirmiymiş dedi fırçaladı.ben analamam dedi ankara gataya gönderdi. gatadaki uzman doktor yürüyüşümden anladı.hastalığımı anlatmak istediğim uzman nörolji uzmanının olduğu hastaneye gidip rapor alman.onlar ne durumda olduğumuzu biliyor.ne kadar çok araca ihtiyacımız olduğunu anlıyor.hastalık çok ağır durumda değil ise rapor veriyorlar.

Merhaba Arkadaşlar, Bu; benim de bir zamanlar çok problem yaşadığım bir konu. O yüzden cevap yazmak istedim.- Ben de ehliyet ve özel tertibatlı otomobil raporumu Hacettepe'den almıştım. Devlet hastanesindeki Uzman Dr.lar kas hastalığının tam tipi ve semptomlarından fazla anlamadıkları için ve Trafik Yönetmeliğinde "kas hastalarına ehliyet verilemez, sadece uzman doktorun uygun gördüğü durumlarda yılda 1 kez kontrol edilmek şartıyla verilebilir" yazdığı için ve bizim garantici doktorlarımız da gelecekte başlarına iş açılacağı (!) için buna yanaşmıyorlar. Ehliyet almak isteyen arkadaşların yapacağı en doğru hareket bana göre, biyopsiyi yapan - tanıyı koyan doktoruyla görüşüp; onun çalıştığı hastaneden rapor almak olacaktır. Yine de isteyen arkadaşlar bana özelden ulaşabilirler

Arkadaşlar, ilk yapacağınız raporu alacağınız kurumu doğru seçmek. Bulunduğunuz şehirde hakem hastanesi olanlar, oraları tercih edin. Küçük şehirlerdeki devlet hastanelerindeki doktorlar çok fazla kas hastasıyla karşılaşmadığı için bu konuda cesur davranamıyorlar. Hastayı görür görmez zaten o kalın kitap hemen bir açılıyor. Doğrudan yönetmeliğe bağlı olarak karar veriliyor. Bu da bizler için çoğunlukla olumsuz sonuçlanıyor açıkçası. Bende böyle oldu en azından, hem de 3 kez falan. Ya da çok abartılı hareketler yaptırmaya çalışıyorlar, insanı yıldırmak istercesine... Gerçekten buna ihtiyacın oluğunu söylemek falan boş. Nöroloji, ortopedi ve fizik tedavi doktorunun yaptırmaya çalıştığı hareketleri en iyi şekilde yapmaya çalışın. İnşallah ehliyet almak isteyen herkes çok fazla yıpranmadan alır. Gerçekten büyük özgürlük...

burdan edindim tecrübelerle tuzla devlet hastanesine gidiyorum bu çarşamba 2009 da aldım 72 lik raporumu götüreceğim sade doğrumu dur ve bu hastanede deneğimi olan var mı ? ve hangi doktorlara görüneceğim

Arkadaşlar acaba Ankara Numune Nörolojide kas hastalarıklarıyla yakından ilgili doktor tavsiyesi olan var mı?? Bu doğrultuda kensisinden randevu alıp görüşmek isterim.

kas hastasiyim bugun ehliyet almaya gittim ?

Burda herkez noroloji zor zor dedi bende fizikte hic ustelemedim 72 lik raporumu 88 yapti noroloji doktoru ben okeyim sen diyerlerine bak dedi fizik arza cikarcak gibi sen nasil araba kullancak dyo dedim tertibatli o nasil birsey dyo norolojide dediki sen heyet gunu herseyini goster dedim araba kullanirken video cekim evt dedi cek goster o gun bu haftaya persembe heyet var bugunler de video cekecem ins alirim dua edin bol bol

zakzom;

nörolojiden geçersen tamamdır bak video çekme olayıda ilginç işe yarar doktorun adı ne

Vallah adlarini bilmiyorum ama kan aldilar flim cektirdiler yapmadiklari kalmadi hepsi okeyledi bir fizikciden korkuyorum norolojide dediki sen heyet gunu heyeti etkilemeye bak dedim hocam ozaman video cekim he oyle yap dedi ben onlarin yninda biraz kollarimla birseylerde yaparim cok dua ihdiyacim var ben alirsam herkez bu hastaneye kossun bence :D

nörolojiden geçersen tamamdır bak video çekme olayıda ilginç işe yarar doktorun adı ne

Ne kadar çok kişi deneyimini paylaşırsa o kadar iyi olur.

1 doktorun yüzünden bütün hepsinin okeyi gidiyor cok saçma hepsi tamam demiş fizikci yüzünden itiraz edip başka hastaneye gidicem bu tuzla devlete giden bir allahın kulu alamiyor burdaki doktorlar arzalı

Öncelikle tekrardan merhabalar. Konu başlığının sahibi olarak sormak istediğim ek bir soru daha var.

H sınıfı ehliyet ile can-am spyder almak istiyorum. Doktorların daha olumlu bakıcağı yönündeyim. Can-am motorsiklet türününe girdiğinden dolayı A2 ehliyet istenmektedir.
Bu durumda başvurumu neye göre yapmalıyım.

Ayrıca kayıt olduğum ehliyet kursuna sınava 3 tekerlekli motorla girebilmem için ne beyan etmeliyim.

Bir de can-am spyder motorsiklet katagorisine girdiğinden dolayı ötv indirimi bu durumda geçerli olacak mıdır. ÖTV indirimi 100'de kaç olucaktır.

Bu konuda bilgi edinmek istiyorum. Teşekkürler

Son düzenleme:
Kimse cevap vermedi ama yarın sabah bende arkadaş gibi Tuzla Devlet Hastanesine başvuruda bulunacağım. Bu 2. denemem olucak. Daha sonra detayları burada paylaşırım.

An itibari ile hastaneden dönmüş bulunmaktayım. Bugün iç hastalıklar hariç gereken bütün bölümlerle görüştüm. İlk ortapediye girdim ve doktor sadece ben okeyim nörolojinin kararına bağlıyım dedi.
Sonradan nörolojiye girdim. Nöroloji dokturu ben fizik tedavi okey derse tamamım dedi ve zurnanın zırt dediği yere geldik.
Fizikci hanım önce bir koltuğa oturttu sonra sırasıyla ellerini aç dedİ, kollarını sarkıtarak sağa sola dönder dedi, klima kumandası verdi bunu tut dedi, ellerini yumruk yap dedi ve en son ellerimi tutarmısın dedi. Şimdi bizim sol el evet havaya kalkıyor ama sağ el FSH vermiş olduğu problem yüzünden fonksiyonel olarak kalkmıyor lakin geri kalan bütün işlevleri yapıyor. Neyse kalktık koltuktan falan. Rahatsızlığımı sordu akabinde tüzüğe bakdı müsküler distrofi ehliyet alamaz dedi pat diye kağıda karaladı. Sonra ekledi nöroloji doktorun eğer olumlu ise belki bişiler olabilir dedi ama ben kesinlikle karşıyım diye belirtti. Herkes topu birbirine atıyor.
Sonra kalktık gittik nörolojiye. Neyse dedik hocam böyle böyle fizikci böyle söyledi diye. Oda dedi ben fizikcinin dediğine bakarım ama heyette çoğunluk ne derse o olur dedi.
Şimdi gelelim en kritik ve önemli noktaya. Sevgili kas hastası kardeşlerim biliyorsunuz ki otomobil kullanabilme şansımız neredeyse yok. Bu kardeşiniz motorsiklet için başvurdu ve görüştüğüm 3 ana dal (Nöroloji-Ortapedi-Fizik) otomobil konusunda bu hususta düşünmekteler. Lakin onlara belirttim ben motorsiklet için istiyorum h ehliyeti. CAN-AM SPYDER marka motorsiklete binicem diye.
Oda ne diyen nöroloji doktoruna hocam dedim videolarını izleteyim kendisi engelli bir bireyin kullanabileceği kadar basit bir makinadır falan. Hatta dedim cd hazırladım veriyim müsait olduğunuzda içindeki notlarla izlersiniz(Fizik ve ortapediyede vermek istedim ama kimse almadı) ama kalktı tuttu vaktimiz yok heyette bunları bize izah et dedi.
Bende döndüm nörolojiye dedim ki siz vermeyiz diyosunuz ama heyette görüşmek üzere dedim.
Önemli nokta şu h sınıfı alamıycağımı bile bile ben kalkıp bu heyete bu motor hakkında brifing vericem.

UMUT TARİF EDİLMEZ BİR DUYGU !!!

Perşembe heyetten sonra tekrar konuşmak üzere takipte kalın
Saygılar

slm arkadaşlar ben 10 yaşında gbs geçirdim belden aşşagı güçsüzlük bir yıl önce haş sınıfı ehliyet için devlet hastanesine gittim tüm doktorlar tamam demiş nöroloji uygun görmemiş ve karar olarak (kararın verilmesi için ünüversite hastanesine sevki uygundur) denilmiş sürücü olamaz yazmıyor sadece yazan bu. bu sene raporumu göstermeden yeniden b sınıfı ehliyet için devlet hasteanesine baş vurdum raporumu göstermedim ve rahatsızlıgımı söylemedim b sınıfı ehliyet alır raporumu aldım 7 doktor tarafından onaylandı rapora 142 tl para ödedim. kursa yazıldım kasımda ehliyetimi alacagım Rabbimin izniyle. manuel aracım var rahat bir sekilde kullanıyorum hareket kısıtlılıgım yok güçsüzlük var merdiven cıkarken tutunuyorum ve uzun mesafe yürüyemiyorum. insanı öyle caresiz bırakıyorlarki bazı şeylere mecbur kalıyoruz. sen kas hastasısın güçsüzsün sana ehliyet raporu veremeyiz diyen doktorlar sizleri saygı ile anıyorummmmmm ..................... insan bi bakar kontrol eder gercekten arac kullanabilecek durumdamı degilmi diye. kas hastasıyızya olay bitmiştir sen git evde otur gözüyle bakıyorlar. bunlar sadece kendilerini düşünüyorlar yarı başıma ne iş gelir diye. ya bu işi adam gibi yapacaksınız yada o yemini etmiyceksiniz

Arkadaşlar benimde sonucum haftaya cuma günü 4 de çıkıcak. Ya olumlu olucak yada kararın verilmesi için sevk edicekler hastaneye bakalım. Şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Bütün doktorlar seni heyette dinler inceleriz diyip kontrollerde sadece imza attı herhangi bir kontrol yada tetkik yapmadı. Bugün heyet günü çağırıldım. İçeri girdim. Şöyle bi diyalog geçdi. Nöroloji doktoru dediki diğer kurul üyelerine arkadaşı gördük mü ?. Kurul üyeleri evet dedi. Nöroloji doktoru döndü bana çıkabilirsin dedi. Muazzam sinirlendim. Çıktım tabi fakat o hırsla vurdum kapıyı girdim dedim ki ''Bütün doktorlar seni heyette dinler inceleriz diyip kontrollerde sadece imza attınız. Kusura bakmayın ama beni dinleyeceksiniz'' Ben birazda çıkışınca pıstılar kabuklarına. Anlattım derdimi çıktım.

Bütün bu çabalarımın sonucu bir yere vardığında tek bir makale altında toplayıp tekrardan bu başlık altında düzenli bir şekilde yayınlayacağım arkadaşlar hiç merakınız olmasın. Tecrübelerime dayanarak gereken her türlü bilgiyi vermeye çalışıp yardım edeceğim sizlere.

Üst Alt