Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas hastası olup %90'la ÖTV indirimli araba alan var mı?

lakoste

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
4
arkadaşlar kas hastası olup % 90 la araba alan var mı yoksa hep % 80 lerdemi kalıyoruz ehliyette vermiyorlar bu konuda tecrübeleriniz nedir..?

yane demek istediğim esasında % 90 raporu almak için yatalakmı olmak lazım yürüyemiyoruz kolumuz tutuyor vermezler mi..?

Kanunen %90 ve yukarısı deniyor başka çözüm yok.
Ancak yurtdışından getireceksen araştır.

ötv indirimi için %90 ve üzeri olması şart ve kas hastaları doktorla konuşarak bunu rahatlıkla alabilirler(tabii yürüyemeyecek kadar veya tutunmadan adım atamayan ileri derecede ki hastalar).illaki yatalak olma şartı gibi bir şey sözkonusu değil. erol taş bey ,yurtiçi veya dışı değişen bir şey yok,rapor olması zorunlu. %90 raporlu,arabayı kendi kullanamayacak olanlar yurt dışından sadece özel donanımlı minibüs türü araç getirebilirler(3 yaş şartı var),yut içinden ise hem özel donanımlı(değişik çeşitleri olan inme binme aparatları) minibüsleri, veya isterlerse donanıma gerek olmadan 1600cc ye kadar otomobil alabilirler.

ben şimdi babamın yardımıyla yürüyorum heyette rolmü yapayım yürüyemiyorum desem günaha girermiyim illa yürümememmi lazım ?

babanız oturtup kaldırıyordur,desteksiz yürüyemiyorsunuz, biraz sendeleyecek olsanız hemen yere kapaklanıyorsunuz,hepimizin başında olan şeyler:). tekerlekli sandalyeye oturacak doktora muayenelerinden geçecek ve heyete gireceksiniz, ve indirimli araç alabilmem için en az %90 rapor lazım diye net bir şekilde ifade edeceksiniz, o kadar.

Ben geçen yaz heyete girdim ve %98 oran verdiler, arabamı da aldım.
Gösterdiğim raporlar da 5-6 yıllık hastane (epikriz) raporlarıydı ve o yıllar rahat yürüyodum ( tabi hastalık ilerledi, t.sandalye sahibi oldum ama yatalak değilim)

bakalım.. vereceklermi bir katkımız yok bari bu yönde katkımız olsun ailemize ..

sardıralımda vermediler

heyetteki adamların karşısında yürümedim daha önceki rapora baktılar destekle yürüyor yazıyordu heyette kalkmaya çalış dediler kalkamadım sonra gelen rapor % 78

şimdi soruyorum bu adam yürüyemiyor yardımsız wc gidemiyor .. araba almak ailesine karşı bir vefa bir destek gibi olucaktı benim için

hayır nolmal rapor %87 buna göre ben iyileştimmi bunlar bu ahla nasıl yaşayacaklar bilemiyorum.

sn bakırköy doktor sadi konuk hastanesi saygılar..

sayın boğa sayın arkadaşlar

ewet başka bir hastaneye başvurdum ve raporum %93 geldi nihayet artık araba alabileceğim ben bu raporla vergi indirimi başvurusu yapabiliyormuyum .?

2 derece vergi indirimimi 1 derece yapmak istiyorum.. dilekçe konusunda yardımlarınızı rica ediyorum

Hayırlı olsun.

O raporunuzu alıp vergi dairesine gitmeniz ve "Halen 2. derece sakatlık indiriminden yararlanmaktayım. Ekte yer alan % 93 oranlı sağlık kurulu raporum doğrultusunda sakatlık indirmimin 1. dereceye yükseltilmesini arz ve talep ederim" diye basit bir dilekçe yazmanız yeterli.

Üst Alt